maanantai 27. joulukuuta 2010

Ilmasto on tärkein tekijä ihon hoidossa

Ihotyypin jälkeen tärkein asia hoitotuotteita valitessa on ilmasto. Suomen neljä vuoden aikaa pistää ihon todella koville, ja vaatii erilaisia tuotteita. Pakkanen, ja kuiva huoneilma vaikuttaa ihoon täysin erilailla, kun syyskuun lempeä kosteus, ja vähäinen aurinko, ja 15 asteen lämpötila. Talvi aiheuttaa suurimman osan iho ongelmista, ja kuivattaa kaikilla ihon pinna hilseileväksi ja kiristäväksi.

Jos käyttää talvella samaa kevyttä kosteusvoidetta, kuin kesälläkin aivan varmasti iho kiristää, kutisee, ja hilseilee. Liian paksukaan voide ei ole hyväksi koska se taas tukkii ihoa, tai rasvoittaa. Dermalogican voiteista on helppo löytää itselleen sopiva tuote, koska täyteläisemmätkään voiteet eivät ole paksun tukkivia, ja kaikki voiteet ovat vesiliukoisia.

Talvella meidän suosituin voide on Intensive moisture balance (100 ml 82 € ja 50 ml 57 €), sama tuote sopii yöksi, ja päiväksi, ja on erittäin hyvin imeytyvä. Parasta talven ulkoiluun on Barrier repair, joka sulaa ihon ,ja tekee suojaavan pinnan. Barrier repair on nyt joulukuun tarjouksessa hintaa 45 €, kun normaali hinta on 56 €. Suora käännös nimestä, barrikaadin korjaaja on ihan selventävä, voide korjaa ihon omaa suojavaippa, niin ettei pakkanen, tuuli, ja kuiva huoneilma rasita, ja ohenna ihoa.

Tärkeintä on ennalta ehkäisy, talvituotteisiin kannattaa siirtyä jo lokakuussa, koska silloin, kuin sisälämmitys aloitetaan kuivuminen on voimakainta. Menee 2-3 viikkoa ennen kuin iho tottuu kuivempaan ilmastoon, mutta voi jo tänä aikana ohentua, ja kuivua niin paljon, että ihon hoito hankaloituu koko talveksi.
Kun suomalainen hakee talvella paksut, lämpimät vaatteet päälleen, samoin pitää muistaa, että ihokin tarvitsee enemmän suojaa ja hoitoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti