maanantai 20. joulukuuta 2010

Jutta Urpilainen ja Justiina

En yleensä kiinnitä paljoakaan huomiota ihmisten ulkonäköön, mutta nyt tämän blogin myötä olen alkanut tarkemmin miettimään, mitkä kaikki asiat ulkonäköön vaikuttavat. Politiikot ovat  hyviä arvostelu kohteita, koska olen poliittisesti sitoutumaton, ja siksi voin arvostella kaikkia tasavertaisesti. Politiikot ovat myös ainoita julkkiksia kenen kannanottoja jaksan lukea, tai viitsin  TV:ssä katsoa heidän haastattelujaan.
Olen päätynyt siihen tulokseen, että ihmisen tapa esiintyä, ja puhua vaikuttaa paljon siihen mitä hänen ulkonäöstään ajatellaan. Pohdin tätä siksi, että ihmiset ovat hyvin usein huolissaan siitä miltä näyttävät, onko meikki hyvä, tai onko hiusten malli oikea. Kuitenkin kokonaisuus vaikuttaa paljon enemmän. Ihminen saattaa olla täysin meikkaamaton, ja tukka sekaisin, mutta hänen tapansa puhua, ja elehtiä ovat niin miellyttäviä, että kuulijat kokevat hänet kauniiksi.
Jutta Urpilaisen kohdalla ulkonäkö, ja esiintymistapa on jotenkin ristiriidassa. Jos en olisi kuullut hänen koskaan puhuvan, näkisin oikein tyylikkään, ja naisellisen keski-ikää lähestyvän ladyn. Hänen tapansa esiintyä on kuitenkin niin negatiivisen "jäkättävä", että hänen sievä ulkonäkönsä unohtuu kokonaan. Näin hänen kuvansa eilen Hämeen Sanomissa, ja heti mieleeni tuli Pekka ja Pätkä elokuvien Justiina. Tukka oli sileästi nutturalla, ja leuka uhmakkaasti pystyssä, sieluni silmin näin hänet polkemassa jalkaansa. Jos en olisi tunnistanut häntä, olisin ajatellut kuvassa olevan vahvan, itsenäisen, ja kauniin, selkeäpiirteisen naisen.
Tämä osoittaa mielestäni, että ulkonäön yksityiskohtiin kiinnitetään aivan liikaa huomiota. Joku suree nenänsä kokoa, toinen taas liian pientä leukaa. Nämä on asioita joihin ihminen vaan itse kiinnittää huomiota. Ei kukaan ulkopuolinen kiinnitä huomioita ihmisen ulkonäköön yksityiskohtaisesti, kokonaisuus on se minkä toinen ihminen huomaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti