maanantai 13. joulukuuta 2010

Neljä keinoa ja epäkeinoa silmäpusseihin

Ehkä vielä tärkeämpää kuin silmäpussien tunnistaminen, on oppia elämään ongelman kanssa. Pähkäilin "survival kit"-systeemiä silmäpusseihin, ja tällaiseen neljän askeleen -ohjelmaan päädyin.

Neljä vaihtoehtoista selviytymisstrategiaa silmäpussien kanssa elämiseen

1) Leikki-ikäisten lasten vaihtaminen teini-ikäisiin (ei ehkä kovin varteenotettava vaihtoehto):

Teini-ikäiset harvemmin vaeltavat unirättinsä kanssa keskellä yötä vanhempien makuuhuoneeseen sanoen: "äiti, pissahätä" tai "näin pahaa unta". Myös kipeinä ollessaan teinit yskivät kiltisti omissa sängyissään, eivätkä köhiä röykytä isin ja äidin välissä kääntyillen ja potkien ja peittoa kiskoen.

2) Odota viisi vuotta:

Viiden vuoden päästä omat lapseni olisivat 8- ja 11-vuotiaita, jolloin he alkaisivat jo olla esiteinejä/koululaisia. Silloin tuo ensimmäinen vaihtoehto alkaisi ehkä päteä, tai ainakin yövaeltelu sängystä toiseen olisi luultavasti vähentynyt ainakin puoleen. Huono puoli tässä vaihtoehdossa on se, että viiden vuoden kuluttua näillä yövalvomisilla, joutuisin kehittelemään kasvoilleni jonkinlaisen silmäpussienkannattelutelineen, koska siinä vaiheessa ne roikkuisivat jo jossain leukaperien tietämillä.

3) Hyväksy se, mitä et voi muuttaa. Häivytä se, mitä voit:

Tällä hyväksymisen polulla olen vasta alussa. Järjellä pystyn kyllä selittämään, että kun ikä alkaa olla lähempänä neljää- kuin kolmeakymmentä, ihossa ja koko kropassa väistämättä tapahtuu muutoksia. Selvähän se. Tunnepuolella tämän asian sisäistäminen ei olekaan niin helppoa. Saahan niitä vuosia tulla lisää, mutta ei se saisi näkyä ulospäin. Ainakaan en välittäisi olla väsyneen näköinen joka aamu.

Silmäpusseja on aika hankala häivyttää, ja valokynällä kikkailut olen suosiolla jättänyt pois. Laitan meikkipohjan normaalisti myös silmien ympäryksille (käytän Youngbloodin pressed mineral foundationia. On hyvä, ei tuki huokosia). Korkeintaan laitan alaluomelle vähän peiteainetta tummimpaan kohtaan (youngblood: ultimate concealer). Oikeastaan en niinkään yritä peittää turvotusta, vaan korostaa yläluomea. Kannattaa käyttää yläluomella yhtä tummaa sävyä (esim. tumma viininpunainen/violetti/harmaa), laittaa rajauskynää vain yläluomelle ja mustaa ripsiväriä yläripsiin. Ja jos vielä enemmän haluaa kääntää huomiota pois alaluomelta, voisi laittaa jokusia irtoripsitupsuja yläripsiin, niin eipä niitä silmäpusseja kukaan enää huomaa.
Aamuin illoin tietenkin on hyvä laittaa se silmänympärysvoide hoitamaan ihoa.

Ja viimeisenä vaihtoehtona kohta 4. Tämä tulee kysymykseen siinä tapauksessa, että aiemmat vaihtoehdot eivät toimi. Eli lapsia ei voi vaihtaa ;) ja itsensä hyväksymisen jälkeenkin tuntuu siltä, että "jotain tarttis tehdä"

4) Odota viisi vuotta, konsultoi hyvää silmäluomikirurgia ja aloita rahansäästäminen nyt.

En ota tässä sen enempää kantaa kauneusleikkauksien puolesta kuin vastaankaan. Se on täysin jokaisen oma asia. Mikäli joku leikkausta harkitsee, kannattaa alkaa nyt jo säästämään vaikka 100 euroa kuussa, niin viiden vuoden kuluttua olisi koossa 6000 euroa. Olettaisin, että sillä jonkinlaisen luomenkorjausleikkauksen saisi. Tämän neloskohdan jätän jokaisen oman harkinnan varaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti