lauantai 29. tammikuuta 2011

Ihon terveys ja hyvinvointi

Kosmetologin työn tärkein tehtävä on mielestäni ihon terveyden ja hyvinvoinnin ylläpito. Kaikki ihosairaudet kuuluu ihotautilääkäreiden hoidettavaksi ja diagnoosin tekee aina lääkäri. Tietenkin meidänkin asiakkaissamme on ihmisiä kenellä on jokin ihosairaus, ja minä hoidan sitä kosmeettisesti samoilla linjoilla kuin hoitava lääkärikin. Teen aina selvän eron uuden asiakkaan kohdalla kuuluuko ensisijainen hoito kosmetologille vai lääkärille. Jos on itse epätietoinen kummam puoleen pitää kääntyä, kannattaa valita asiansa osaava kosmetologi. Hoitolassamme ohjataan asiakas heti lääkärille jos toteamme, että lääkäriä tarvitaan. Se on yksi työmoraalimme perusasia.

Kasvohoidoissa aina yksi tarkoitus on pitää iho terveenä, vastustuskykyisenä, ja ylläpitää normaalia ihon toimintaa.Hyvinvoiva ja terve iho näyttää hyvältä ja kertoo myös ihmisen kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista. Moni asia uhkaa ihon hyvinvointia. Ensisijaisesti Suomen ilmasto ja aurinko, erilaiset sairastumiset ja stressit.

Terve iho ei tunnu miltään, ja se on monelle uudelle asiakkaalle uusi asia. Kun iho voi huonosti, se kutisee, kirvelee ja punoittaa. Nämä on monelle niin tuttuja tuntemuksia, ettei niitä edes huomaa. Moni havahtuu niihin vasta kasvohoidon jälkeen, kun iho tuntuu ainoastaan hyvältä.

Toivoisinkin, että ihmiset huomioisivat enemmän omaa hyvinvointiaan ja muistaisivat, että yksi osa terveyttä on terve iho.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti