lauantai 8. tammikuuta 2011

Sauna on hyvä apu ihonhoidossa

Yleensä aina kun ulkomaalaisia kosmetologeja tulee Suomeen kouluttamaan, he tuomitsevat saunomisen jyrkästi. Siinä kohtaa minä aina suljen korvani. Sauna kuuluu niin meidän arkipäiväämme, että siitä ei luovuta koskaan. Eikä tarvitsekkaan luopua.

Mielestäni saunomisella on todella paljon enemmän hyviä vaikutuksia ihmiselle, ja ihonhoidolle, kuin huonoja vaikutuksia. Suomen kireässä pakkasilmassa on täydellistä mielenterveyden hoitoa, ja ruumiin lepoa päästä lämpimään saunaan loikoilemaan. Samoin kesällä rantasaunan sielua lepuuttavaa vaikutusta ei voi väheksyä. Negatiivisenä vaikutuksena on ihon kuivuminen, ja lämmön vaihtelut pahentaa couperosaa, jos on siihen taipumus. Tämä on kuitenkin pieniä asioita joita voidaan hoitaa.

Aina pesun jälkeen, on se sitten sauna, tai suihku, iho pitää kauttaaltaan kunnolla rasvata, ainakin talven pakkasaikana. Yleensä saunan jälkeen lämpimälle iholle voiteet vielä imeytyy paremmin, joten sauna voi olla apuna voiteiden vaikutuksen tehostamiseen. Oikein ohuen, kuivan ja couperoottisen ihon voi suojata hoitovoiteella jo saunaan mennessä. Dermalogican Barrier repair ( 56 €) on erinomainen tähän tarkoitukseen. Se estää hien, löylyn ja veden kuivattavaa vaikutusta.

Sauna on myös hyvä apu ihon hoidossa. Kuorinta, ja naamio kannattaa tehdä aina saunan yhteydessä. Kun iho pehmiää, ja lämpiää, kuorinta vaikuttaa paremmin,ja se kannattaa tehdä saunomisen loppupuolella. Pidän myös erittäin hyvänä puolena sitä, että saunassa ollessa ei tarvitse varoa vaatteita, tai hiuksia. Kaula, ja decoltee tulee paljon huolellisemmin hoidettua, kun ei tarvitse varoa kauluksia. Yleensäkin suosittelisin aina kasvojen pesun yhteydessä, että otetaan puserot pois, koska muuten ei hoito ylety kaulalle asti.

Naamio imeytyy paljon paremmin, kun se käytetään saunan jälkeen, kuoritulle, ja lämpimälle iholle. Meidän ehdoton suosikki naamio on Multivitamin Masque ( 66 €). Tämä on siitä helppo, ettei sitä tarvitse poistaa, vaan pyyhitään ylimääräinen kerros kasvopaperiin, ja loppu saa vaikuttaa yön yli.

Sauna on suomalaisille niin tärkeä elementti, ettei ulkomaalaiset varmaan sitä ymmärrä. Ulkomaalaiset kosmetologit tyrmäävät saunan ihan tietämättömyyttään. Kun he ensimmäisen kerran kokeilevat saunomista, voi se tietenkin olla niin kauhistuttava kokemus, etteivät halua sitä kenellekään suositella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti