keskiviikko 16. helmikuuta 2011

Korjausjälkiä korjataan

Luin eilen lehdestä hyvin pienen jutun, jossa kerrottiin suomalaisesta tilastosta plastiikkakirugien leikkauksista, sen mukaan 30% heidän leikkauksistaan on edellisten leikkausten korjailua. Sen olen jo tiennytkin, että paljon korjaillaan esimerkiksi Virossa tehtyjä leikkauksia. Kuitenkin tuo prosentti määrä oli todella suuri. Siitä voisi vetää sen johtopäätöksen, että 30% plastiikkakirurgisialeikkauksista epäonnistuu.

Arvostan kuitenkin niin paljon suomalaisten kirurgien ammattitaitoa etten usko heidän tekevän niin paljoa epäonnistuneita leikkauksia. Kysymys on siitä, että suomalaiset teettävät niin paljon plastiikkakirurgisia toimenpiteitä ulkomailla esimerkiksi Balttiassa ja Puolassa. Siellä hoitojen taso on hyvin kirjavaa, ja virheitä sattuu paljon. Suuri yksittäinen ongelma oli muutama vuosi sitten se, että Balttian maissa oli käytössä erilainen täyteaine juonteisiin ja ryppyihin kuin suomessa. Tämä täyteaine alkoikin kovettumaan muutaman kuukauden kuluttua laittamisestaan, ja juonne kohtiin alkoi kasvaa herneen kokoisia paukuroita. Näitä sitten jouduttiin leikkaaman pois, ja taas korjailemaan niitä jälkiä. Tämä on vain yksi julkisuuten tullut esimerkki mitä kaikkea voi leikkauksessa tapahtua.

Tämä tilasto vaan vahvisti käsitystäni, että jos valitsee plastiikkakirurgisen leikkauksen ulkonäköään parantamaan, myös sen tekijä pitää valita erittäin tarkkaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti