tiistai 1. helmikuuta 2011

Lumottu prinsessa

Postaan taas innoissani lukemastani kirjasta runoilija Elina Vaarasta. Olen aivan täpinässä uusien kirjojeni kanssa, koska löysin uuden verkkokaupan nimeltään Tietokirjat, ja sieltä löytyy vaikka mitä mielenkiintoista.

Nyt on siis innostukseni kohteena Elina Vaara ja muutkin Tulenkantajien voimahahmot, Katri Vala, Olavi Paavolainen, Mika Waltari ja Vaaran aviomiehet Lauri Viljanen ja Tatu Vaaskivi. Olen varmaan aiemminkin kertonut, etten ole mikään runojen lukija. Se on ainoita kirjallisuuden haaroja, jota en pidä omanani.

Voi olla, että paljon johtuu tietämättömyydestäni. En tunne tarpeeksi runoilijoita, jotta olisin niistä löytänyt itselleni innostavia runoelmia. Olen näet todella lumoutunut, tämän lumotun prinsessan, Elina Vaaran sadunomaisista runoista. Ne on niin upeaa sanataidetta, etten ole sen kaltaista koskaan lukenut.Hän on löytänyt aivan ihmeellisen kauniita kielikuvia, esimerkiksi luonnon kuvaamiseen.

Kirjat ovat aivan ihmeellisiä. Luin vaan yhden kirjan ja opin monia uusia asioita. Löysin aivan uudenlaisen sanojen maailman. Tuntuu ihanalta, vielä näin keski-iässäkin huomata, miten paljon on oppimista ja miten pienestä voi muotoutua jotain aivan uutta.Suosittelen muillekin kirjallisuuden ihmeellistä maailmaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti