torstai 3. helmikuuta 2011

Stressi näkyy ihossa

Iho on ihmisen hyvinvoinnin peili. Stressi vaikuttaa ihoon todella paljon ja todella nopeasti. Iho on yleensä, hiusten ohella, ensimmäinen ruumiin osa joka alkaa reagoida stressiin.Siinä vaiheessa, kun ihminen itse ei vielä edes tiedosta stressiä, ihossa on siitä jo merkkejä. Ensin reagoi iho ja hiukset, vasta paljon myöhemmin tulee päänsärky, mahakivut ja ahdistus.

Stressin oireet ihossa voivat olla hyvin moninaisia. Yleisimpiä on kuivalle iholle kutisevat, punaiset läiskät, rasvaiselle iholle taas finnit ja ryhelmän omaiset näppylät. Yleensä kasvohoidoilla, ja oikein valituilla kotihoitotuotteilla on erittäin hyvä vaikutus stressin oireisiin.

Iholla näkyväää stressiä voi aiheuttaa monenlaiset asiat, ei pelkästään henkinen ahdistus. Myös ulkoisten tekijöiden muutos, esimerkiksi työpaikan, tai asuinpaikan vaihto saattaa näkyä ihossa. Jos esimerkiksi toimistotyön huoneilma muuttuu, puusepänverstaan huoneilmaan ,iho reagoi aivan varmasti. Puusepäverstaassa ilmassa on ihoa hiertävää puunpölyä, ja mahdollisesti liuotinten huuruja. Iholla menee muutama kuukausi ennen kuin se tottuu näihin, ja ihoa vahvistava kasvohoito nopeuttaa paljon ihon tottumista.

Myös kaikki muut stressin aiheet näkyvät ihossa. Kiire, mielipaha,vähäinen yöuni ja mieltäpainavat asiat vaikuttavat ihon hyvinvointiin. Nämähän on tilanteita, joita ei niin vaan muuteta ja ihon on vaan totuttava niihin. Näihin henkisen stressin aiheuttamiin ihomuutoksiin saadaan aika helpostikin vaikutusta oikealla hoidolla. Ellet siis voi poistaa stressiä, auta edes ihoasi kestämään sitä, ja hakeudu kosmetologille

1 kommentti: