tiistai 1. maaliskuuta 2011

Isien työnantajat elävät naisten siivellä!

Nyt alkaa jo lähestyä tuo maaginen päivämäärä 10.3 jolloin naisyrittäjät lähtevät barrikadeille puolustamaan naisten oikeutta äitiyteen työelämässä. Naiset syrjäytyvät pikku hiljaa työelämästä, jos  äitiyden kuluja ei jaeta oikeudenmukaisemmin. Hoitoalalla työnantajat ovat ratkaisseet asian teettämällä vain pätkätöitä, näin heidän ei tarvitse maksaa mitään, jos työtekijä  saakin lapsen. Eli he ottavat hyödyt, mutta eivät kanna vastuuta muuten.

Sama koskee isoja tehtaita, jotka työllistävät pääsääntöisesti miehiä. He pääsevät kuin koirat veräjästä, osallistumatta mitenkään vanhenmuuden kuluihin. Se, että heille tulee kustannuksia isyyslomista, on ihan pieni prosentti siitä mitä äidin työnantaja maksaa. Nythän on puhe ihan pelkästä rahasta, eikä siihen vaikuta isyysloma. Jos raskaana oleva nainen on poissa työpaikalta raskauden aiheuttamien vaivojen takia, ei siihen vaikuta yhtikäs mitään isän päätös pitää isyyslomaa, naisen työnantaja maksaa aivan samat kulut.

Tämä on niin suuri vääristymä Suomen työelämässä, että on vaikea ymmärtää miten tämä on edes enää mahdollista. Kuuluukohan tämä samaan sarjaan epätasa-arvoa, kuin puheet naisen sopimattomuudesta puolustusvoimain ylipäälikköksi?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti