lauantai 12. maaliskuuta 2011

Mielenkiintoista itsehoitoa

Vuosien varrella olen kuullut jos jonkinmoisia tarinoita, mitä ihmiset ovat iholleen hoidoksi tehneet. Kerron tässä muutaman karmaisevimman, älkää missään nimessä kokeilko perässä.

Silmänpusseja hoidetaan sivelemällä peräpukamavoidetta silmienympärille. Konsti on kuulemma kerrottu Sinkkuelämää sarjassa. Voi hyvä tavaton, eikö enää mitään pahempaa ainetta ole keksitty. Niin ohut iho, kuin silmänympärys ei missään tapauksessa kestä tällaisia aineita. Ellei ihottumaa tule heti, niin ainakin iho ohentuu niin voimakkaasti, että ryppyisyys moninkertaistuu.

Kerosiinia eli lentobensaa käytetään acneiholle. Tämä on ollut konstina Neuvostoliitossa, kun ei oikein mitään hoitoaineita ollut. Sen tietenkin ymmärrän, että pakkohan jotain on keksiä kun ei ole normaalia lääketiedettä ja kosmetiikkaa. Uskoisin, että kerosiini syövyttää ihoa niin, että finnit voi jopa parantuakin, mutta pelkään, että siitä konstista jää kyllä ikuiset jäljet. Iho palaa ja syöpyy niin, että syntyy arpikudosta.

Estrogeeliä laitetaan koko kasvoille. Ihan järjetön idea. Estrogeelin on tarkoitus imeytyä verenkiertoon, eikä se hoida mitenkään ihoa. Päinvastoin se kuivattaa, koska geelimäisenä lääkeaineena siinä on alkoholia. Myös koko annostelu menee ihan pieleen., Kasvojen ihosta imeytyy geeli läpi huonommin, kuin ohuesta ihosta reisien ja käsivarsien sisäpinnasta, mikä on oikea kohde geelin levitykseen. Estrogeeni on myös niin tärkeä hormooni, ettei sen kanssa kannata leikkiä.

Tässä muutama vinkki, mitä ei saa kokeilla. Kerron lisää joskus myöhemmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti