torstai 14. huhtikuuta 2011

Varokaa urbbaajia

Sain tänään mielenkiintoisen kirjeen Hämeenlinnan Kaupunkikeskusta yhdistykseltä. Siinä kerrottiin toritapahtumasta joka on 28.5-11, ja luvattiin paikalla olevan muunmuassa urbbaajia. Sana ei kertonut minulle yhtään mitään, ja päätinkin kysyä yritykseni nuorisovastaavalta Marilta, mitä nuo urbbaajat ovat. Valitettavasti aika oli ajanut hänenkin ohitseen, eikä vastausta löytynyt.

Pistimme taas kerran viisaat päämme yhteen, ja mietimme vaihtoehtoja. Urbbaajathan voisi olla urbaanien kaupunkilegendojen harrastajapiiri. Toisaalta Urpilainen on nykyään niin tuttu näky toreilla  ja aukioilla, että kyseessä voisi olla Urpilaisen bongaajat.
 Urpiainen taas on lintu josta minäkin olen jopa kuullut, niin urbbaajahan voisi olla joku uusi urpiaislajike, joka pesii toreilla. Ajatelkaa miten mielenkiintoista olisi, jos kaikki yleisönosasto kirjoitukset puluista loppuisivat kokonaan, ja kaikki vain valittaisivat urbbaajista. Koska olivat ne nyt mitä hyvänsä, aivan varmasti niistä valitetaan. Ja jos ne on jotain eläviä olentoja, yleisönosasto Hämeen Sanomissa  tulee olemaan täynnä kakka keskusteluja, mitkä nykyään  koskevat vaan koiria, puluja ja ihmisiä. Se vasta olisi hienoa uudistusta Hämeenlinnan kehitykseen. Aivan mullistavaa, että torilla ulostaisivat muutkin kuin edellä mainitut.

Nyt taisi mielikuvitus laukata ihan liikaa. Taidan olla ärsyyntynyt, kun maailma ympärilläni muuttuu, enkä ehdi oppimaan kaikkea. Suomen kielikin on niin vilkkaan muutoksen alla, ettei niin varmaan ole ollut koskaan ennen.

Kaikki kunnia Hämeenlinnan Kaupunkikeskusta yhdistykselle, on hieno idea elävöittää toria tapahtumilla. Urbbaajatkin oli varmaan kirjeeseen laitettu täkyksi, että juttu alkaa kiinnostamaan. Ja kiinnostaahan se ainakin sen verran, että kun ei googlekaan tiennyt sanaa, niin nyt on pakko mennä torille selvittämään asia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti