lauantai 30. huhtikuuta 2011

Viski, Vihuri ja Rumpupalikka

Yleensä kun kerron kissani nimistä, niin niitä naureskellaan ja ihmetellään. Minusta meidän kissojen nimet ovat aivan loogisia, ja niillä on sentään selkeät esikuvat.

Luin viime viikolla Oona Chaplinin elämäkertaa, ja hänhän oli näytelmäkirjailija Eugene O`Neallin tytär. Kirjassa kerrottiin Eugene O'Neallin rakkaudesta kissoihin, ja niillä vasta oli omituiset nimet. Heidän Happy kissansa synnytti kolme pentua, jotka tuo Nobelin palkinnon saanut kirjailija nimesi Viskiksi, Vihuriksi ja Rumpupalikaksi. Toinen suuri kirjailija Hemingway rakasti myös kissoja, ja hänen kissansa kuului erityiseen laivakissa rotuun, joilla oli kuusi varvasta. Tämän kissa perheen johtaja oli nimeltään Prinsessa.

Minun kissojen nimet ovat Valo Nihtilä, Jösta Sundqvist ja Hertta Kuusinen.Valtsu eli Valo Nihtilä oli Mannerheimin alaisena Päämajassa työskennellyt eversti, jota arvostan erittäin suuresti. Valtsu onkin esikuvansa mukaisesti laiha, pitkäraajainen, ja rohkea kuin sotilas. Jösse eli Jösta Sundqvist on taas mieheni suosikki muusikon mukaan nimetty. Ihme kyllä, mutta Jössekin on esikuvansa mukainen pyöreä pullukka. Hertan taas olen saanut eräältä naapuriltamme, joka on ollut vasemmistoliiton kansanedustajaehdokkaana. Hänelle kiitokseksi  kunnioitin Herttaa tuon tomeran ja vahvan kommunistikansanedustajan nimellä.

Joku kirjailijan tai näyttelijän niminen kissa mahtuisi ihan hyvin vielä porukkaan. Esimerkiksi Eino Leino eli Eikka voisi olla ihan mukava.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti