maanantai 13. kesäkuuta 2011

Kauneuden harhaa

Nykypäivänä ihmisen ulkomuodolta vaaditaan paljon enemmän, kuin vielä 50-vuotta sitten. Tämän päivän teinityttö joutuu sellaisen markkinakoneiston, ja illuusioiden maailmaan, että siitä on nuoren todella vaikea selvitä.

Viime vuosina on alkanut ilmestyä monia uusia aikakausilehtijä, jotka on ihan kohdennettu teinitytöille. Niitä luetaan, kuin pyhää kirjaa, ja ollaan hyvin selvillä kaiken maailman humputuksista. Nuori ihminen ei aina välttämättä osaa selvittää mikä lehdissä on aitoa, mikä ei.

Lehtikuviin ei koskaan kannata uskoa. Kaikki meikkikuvat on käsitelty. Ei kukaan aito ihminen ole niin symmetrinen, rypytön, pitkäripsinen, ja virheetön, kuin meikkimainoksien kuvat ovat. Se on varma fakta, että kuvat muokataan jälkikäteen, ja niitä on turha verrata itseensä.

Meille luodaan viestinnän ja markkinoinnin kautta illuusio, että joissa on joku kaunis, kimalteleva maailma, johon olisi ihana kuulua. Markkinamiesten viesti on, että jos ostat sitä tai sitä, voit päästä osaksi tätä ihanaa kimalletta. Muistettava on, että se kaikki on vain harhaa. On kiva katsella kauniita lehtikuvia, ja kauniita ihmisiä, mutta niitä ei saa ottaa itselleen esikuviksi. Se ei ole todellisuutta, ja aiheuttaa vaan mielipahaa, koska ei kuvaan todellinen ihminen ole näiden kuvien kaltainen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti