perjantai 24. kesäkuuta 2011

Kesäasukkaat ovat kesän asiakkaita

Monesti kuulee sanottavat, että Suomi on heinäkuussa kiinni. Usein myös asiakkaat kysyvät, onko kesä meillä hiljaista aikaa. Siihen voin suoraan vastata, että kesä on todella kiireinen ajankohta meidän hoitolassamme. Ennen olikin vielä toisin, noin viisitoistavuotta sitten heinäkuu oli ehkä hiljaisimmasta päästä kuukausia. Helsingin kosmetologit kertovat, että heillä on näin vieläkin.

Selitän tätä muutosta sillä, että nykyään ihmisten työelämä on muuttunut niin kiireiseksi, että moni ei ehdi hoitaa itseään kuin lomalla. Se kertoo aika paljon suomalaisesta työelämästä, eikä oikein kuulosta hyvältä. Niin kuitenkin on, että meillä on asiakkaita, jotka käyvät vain kesälomillaan. Monet myös ottavat sarjahoitoja lomillaan, kun kokevat siihen olevan paremmin aikaa.

Sitten meillä on ihan oma kesäasiakaskunta. He ovat lähiympäristössä asuvat mökkiläiset, jotka ovat käyneet asiakkainani jo kolmekymmentä vuotta. Todella kiva on tavata heitä talven jälkeen ja kuulla kuulumiset. Hämeenlinnan ympärillä on hyvin laaja kesäasukaspiiri, ja uskoisin sen vilkastuttavan kaikkia Hämeenlinnan yrityksiä.

Yleensähän meillä on ajanvaraukset täynnä jo useita viikkoja etukäteen, ja onneksi vakio kesäasiakkaat ovat tämän oppineetkin. Varaukset tehdään hyvissä ajoin, ja kesälomalla ollaan joustavia, kun mikä tahansa aika käy. Tietysti me itse Marin kanssa pyrimme aina joustamaan asiakkaan tarpeen mukaan. Minua kun ei yrittäjänä koske työaika säädökset, pyrin tekemään vähän vaikka pidennettyä päivää, että kaikki kesänkin asiakkaat saavat tarvitsemansa hoidot.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti