torstai 9. kesäkuuta 2011

Ronkelit juomatavat

Myönnän ihan suoraan, että olen erittäin ronkeli juomisieni suhteen, ja varmaan aika hankala vieras emännille. En juo kahvia tai maitoa ollenkaan. Teetä juon, jos on pakko.

Kahvia olen edellisen kerran maistanut alle kouluikäisenä, ja jostain syystä inhoan sitä syvästi. En pysty juomaan kylässä edes  kohteliaisuudesta kahvia. En myöskään koskaan syö mitään kahvilla maustettuja leivonnaisia, tai alkoholeja. En osaa selittää mistä vastenmielisyyteni johtuu, mutta en ole siitä koskaan halunnut poisoppiakkaan, koska eihän kahvi välttämätöntä ole. Kylässä, jos haluan olla vieraskorea, juon teetä, mutta mieluiten ottaisin vaikka kylmää vettä.

Samoin on maidon kanssa. Join sitä pakosti joskus alakoululaisena, mutta sen jälkeen en koskaan. Jostain syystä sen hajukin on minusta yököttävää. Syön kuitenkin kaikkia maitoruokia, ja jäätelö on herkkuani. Mitenkään allerginen en näille aineille siis ole.

Juon paljon pelkkää vettä, ja myös virvoitusjuomia. Mikään terveysintoilija en ole koskaan ollut, ja pidänkin Coca Colaa ehdottomasti parhaana juomana. Aamulla janoon lasillinen kokista on mieleisintä, mutta lihottavaa, ja   hampaille rasite.

Keinotekoisia makeutusaineita myös inhoan, ja asbartamiini saa minut huonovointiseksi. Joten ne virvoitusjuomat mitä juon, ovat ihan sokerilla makeutettuja. Pari vuotta sitten tuli Hartwalilta Friss niminen limppari, ja sen suurkuluttaja olen nykyään. Näin kesähelteellä kun on pakko juoda paljon, ei kaikki voi olla pelkkää vettä. niin Friss on raikas, vähän kirpeä ja hedelmäsokerilla makeutettu.

Olen myös aika epäkohtelias omille vierailleni, koska en osaa keittää edes kahvia, ja ellei mieheni ole kotona meillä saa tyytyä pelkkään veteen. Kahvi on niin kaukana omista tavoistani, etten edes aina hoksaa, että joku muu sitä kaipaisi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti