keskiviikko 8. kesäkuuta 2011

Silmienympärys rypistyy helposti

Silmienympärys on alue, mihin ensimmäisenä tulee kuivuudesta ja iästä johtuvat juonteet. Silmänympärystät tarvitsevat siksi erilaisen voiteen, kuin muu kasvojen alue, koska silmänympärysiho on täysin erilaista. Silmienympärillehän ei koskaan tule finnejä, eli siinä ei ole talirauhasia ollenkaan. Iholle ei tuli omasta takaa suojaavaa ihotalia. Iho on myös paljon ohuempaa silmienympärillä, ja siten tarvitaan molekyylirakenteellaan erilainen voide kuin kasvoille. Kasvoille tarkoitettu voide on paksumpaa, eikä kykene kunnolla imeytymään silmienympärille, ja voi aiheuttaa turvotusta.

Tärkeää on hyvä silmienympärysvoide, mutta varsinaisesti aloin kirjoittamaan tätä siksi, että myös silmämeikinpoistoaine on tärkeä. Dermalogican silmämeikinpoistoaine Eye make-up remover on myös hoitava. Se on ihanan raikas, lievästi viilentävä geeli, josta imeytyy hoitavia aineita ihoon. Geeliä laitetaan kostutettuun pumpuliin, ja sillä pyyhitään silmämeikki pois. Itse käytä tuotetta myös talviaamuisin, jos en muuten pese kasvoja, mutta silmät pitää saada auki. Suosittelen tuotetta niillekin, jotka eivät käytä meikkiä, mutta käyttävät silmätippoja, tai lääketippoja silmiin. Jos silmät valuu paljon, myös suolainen kuivattava kyynelneste lähtee parhaiten silmämeikinpoistogeelillä.

Vedenkestävä ripsiväri ei tällä poistoaineella lähde, mutta kaikki muu peseytyy tosi helposti, ja hellävaraisesti. Eikä takuulla aiheuta turvotusta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti