perjantai 10. kesäkuuta 2011

Usein kysyttyä

Nykyajan tietokonemaailmassa on kiva, kun voi olla yhteydessä asiakkaisiin ihan eri tavalla kuin aikaisemmin. Olen todella ilahtunut, kun saamme asiakkailtamme kysymyksiä sähköpostilla. Pyrimme aina vastaamaan kysymyksiin, jos aikataulumme vähänkin sen sallii.

Kevään aikana useampi on kysynyt voiko vanhenevan ihon tuotteet vahingoittaa ihoa. Onkohan nyt jossain naistenlehdessä ollut jotain asiaa sekoittavaa juttua, koska mitään perustelua tällaiselle väitteelle en tiedä. Sen olen oppinut, että vanhat uskomukset elävät yllättävän kauan. Tässä voisi olla kyseessä juttu 1950-luvulta jolloin amerikkalaisissa vanhenevan ihon tuotteissa käytettiin hormooneja. Ne poistuivat aika pian markkinoilta, koska hormoonithan imeytyi elimistöön. Mitään muuta tapausta en tiedä, että vanhenevan ihontuotteet olisivat olleet haitallisia.

Vanhenevan ihon tuotteita suosittelen aikaisintaan 30-vuotiaalle, ehkä jo 25-vuotiaallekin, jos ihon tilanne sen vaatii. Kuitenkin vanhenevan ihon tuotteissa idea on ennalta ehkäisyssä. Kaikki hoito sekä iholla, että elimistössä muutenkin, on parempi tehdä ennalta ehkäisten, kuin jo tapahtunutta poistaen. Jos siirrytään ns. "ryppyvoiteisiin" vasta viisikymppisenä, kun ryppyjä jo on, niin tulos on paljon huonompi. On paljon järkevämpää hidastaa rypyn syntyä, kuin yrittää sitä jälkikäteen poistaa.

Jos parikymppinen käyttää vanhenevan ihon tuotteita, niin mitään vaaraa siinä ei ole, muttei myös logiikkaakaan. Vanhenevan ihon tuotteet ovat kalliimpia, ja niiden vaikuttavat raaka-aineet menee vain hukkaan, kun nuori iho ei käytä niitä. Rasvoittava vaikutus vanhenevan ihon voiteilla voi olla parikymppiselle, koska ne ovat täyteläisempiä, kuin nuoren ihon tuotteet. Tämäkin haitta poistuu, kun voiteen käyttö lopetetaan.

Ei siis ole mitään huolta, että voisi vahingoittaa ihoaan vanhenevan ihon tuotteella. On kuitenkin järkevintä hankkia kosmetiikkansa kosmetologin ohjauksessa, jotta saa itselleen parhaat mahdolliset aineet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti