torstai 14. heinäkuuta 2011

Huuliakin voi hoitaa

Näen silloin tällöin asiakkailla, että suupielet on halki, sen huomaa helposti kasvohoitoa tehdessä. Tiedän omasta kokemuksesta, että se on kelju ja kipeä vaiva. Eikä myöskään tahdo millään parantua.

Kuivat, ja rohtuneet huulet ovat myös hankalan kipeät, ja joillakin pysyvä vaiva talvisin. Kummassakin tapauksessa suosittelen samaa ohjetta. Ensiksi voisi vaihtaa hammastahnan. Hammastahnat ovat todella voimakkaita aineita, ja aina kuivattavat huulia. Itse laitan aina hampaiden pesun jälkeen huulihoidetta, Lip Renewal care ( 43€). Hammastahnaa käytetään myös aivan liikaa kerralla, ihan pieni sipaisu riittää.

Hammaslääkäriltä voisi myös kysyä, onko purennassa jotain sellaista ongelmaa, että se vaikuttaa syljen eritykseen. Samalla kannattaa tarkistaa koko suun limakalvo, varsinkin keski-iän ylittäneille tulee helposti ongelmia suuhun.

Monet huulirasvat saattaa aiheuttaa enemmän haittaa, kuin hyötyä. Huulirasva helposti ostetaan kaupan kassalta, sen enempää ajattelematta. Halvat huulirasvat voivat olla helposti allergiaa aiheuttavia, melkein joka talvi vedetään pois markkinoilta joku huulirasva allergeenien takia. Ei ole mitään järkeä, että huulirasvoissa on makuaineita tai hajusteita, yleensä ne on pahimpia herkkyyksien aiheuttajia.

Halvoissa huulirasvoissa perusaine on jokin mineraalirasva, ja ne kuivattavat aina huulia ja ihoa. Markkinoilla on hyvin vähän kunnollisia huulien hoitoaineita, mitkä sopisivat myös lapsillekin turvallisesti. Dermalogican Solar Shield ( 20 € )ja Climate Control stick, eivät sisällä hajusteita, eikä väriaineita. Vaikuttavana aineena on kasvisöljyt jotka hoitavat herkkää limakalvoa. Solar Shield on hyvä myös kesäkäytössä, koska siinä on 15 aurinkosuojakerroin.

Yöksi huulille ja suunympärille kannattaa laittaa jo äsken mainitsemani Lip Renewal Care, se on myös erinomainen aine pehmittämään suunympärysryppyjä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti