lauantai 9. heinäkuuta 2011

Suojaa myös huulet auringolta

Viimeisten tilastojen mukaan Suomessa ihosyövät ovat vähenemään päin, onneksi. Sitä vastoin huultenalueen syöpä on hätkähdyttävästi lisääntynyt. Tutkimukset myös osoittaa, että se on UV-säteilyn aiheuttamaa. Tutkimuksista käy ilmi sekin, että nimenomaan miehillä huulisyöpä on lisääntynyt, ei naisilla.

Selitys tälle sukupuolijakaumalle on se, että naiset usein suojaavat huulensa huulipunalla. Harvoin huulipunaa käytetään varsinaisessa suojaamis tarkoituksessa, mutta tiivis väripigmentti ei päästä säteilyä läpi.

Huulet siis kannattaa suojata auringolta. Meidän suosituin aurinkosarjan tuote on Solar Shield (20 €) huulirasva. Sitä käytetään kesät, talvet,koska se on niin miellyttävä. Siinä ei ole mineraalirasvoja, eikä kuivattavia vaseliineja, kaikki raaka-aineet ovat imeytyviä kasvisöljyjä.

Solar Shield sisältää 15 aurinkosuojan, ja se sopii koko perheelle. Youngbloodin huulikiilteet ovat myös suosikki meikkejä, koska ne ovat rasvaisempia kuin huulipunat. Niissä väripigmentin määrä on pienempi, mutta suojaavuutta lisää 12 aurinkosuojakerroin. Youngbloodin huulipunien väripigmentin tiiviys taas estää säteilyn vaikutukset.

Muista siis suojata huulet, jos et muuta meikkiä kesällä viitsi käyttää, sipaise aina huulipunaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti