torstai 11. elokuuta 2011

Hunajaa kosmetiikassa

Törmään todella usein siihen harhaan, että luonnon kosmetiikka pidetään jotenkin parempana, kuin muuta. Asia on hyvin monimutkainen, koska ei ole olemassa mitään kriteereitä joiden mukaan joku olisi luonnontuote, joku toinen taas ei. Ne kaikki on mainosmiesten iskulauseita.

Jos kosmetiikassa on aitoa hunjaa, tyrniä, ja vaikka greippiä, ja lavendelia, niin mitäs sitten. Aineet ovat ihan hyviä, mutta ne on tarkoitettu syötäväksi, ja ne eivät imeydy ihoon. Kaikkien raaka-aineiden pitää olla käsitelty siten, että ne on molekyyleiltään tarpeeksi pieniä, jotta ne pystyy imeytymään. Nykyään paremman imeytymisen vuoksi olisi hyvä olla myös kuljettaja-aineosia esimerkiksi niosomeja, tai liposomeja. Jos nuo edellä mainitut raaka-aineet laitettaisiin voiteeseen, siinä mukana tulee siitepölyjä, ja muita allergeeneja. Voide ei siis imeytyisi ihoon, mutta aiheuttaisi helposti allergiaa.

Esimerkiksi tyrni on erittäin c-vitamiinipitoinen marja, ja c-vitamiini on hyväksi iholle. Voiteessa oleva c- vitamiini on kuitenkin käsiteltävä siten, että se imeytyy ihoon, mutta ei missään tapauksessa elimistöön. Ilmeisesti ihmiset ajattelevat, että kun raaka-aine on hyvä ruoka-aine, se olisi jotenkin elimistön kautta hyödyksi iholle. Tällä tavalla kosmetiikka ei toimi, eikä saa toimia. Kosmetiikka saa imeytyä vain neljään päällimmäiseen ihokerrokseen, ei koskaan verenkiertoon saakka.

Dermalogica on Suomessa myytävästä kosmetiikasta, kaikista lähinnä luontoa. Siinä on erittäin puhtaat raaka-aineet, mitään kasvia ei ole geenimanipuloitu, mitä amerikkalaiset luontoihmiset pitävät tärkeänä ominaisuutena kosmetiikalle. Kaikki raaka-aineet on käsitelty bioteknisesti siten, että vain iholle hyödyllinen aineosa on otettu tuotteeseen mukaan. Mitään synteettisiä aineosia Dermalogica ei sisällä, eikä myöskään hajusteita, eikä väriaineita.

Jos siis haluaa luonnollista ja tehokasta kosmetiikka iholleen kannattaa valita Dermalogica. Erilaisten ruoka-aineiden käyttö iholle, esimerkiksi hunajan, voi olla jopa haitallista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti