perjantai 16. syyskuuta 2011

Tuoksu ei hoida

Yleensä ensimmäinen asia mitä asiakas tuotteesta mainitsee, kun hän saa purkin käteensä, on tuoksu. Suhtautuminen tuoksuun on todella yksilöllistä. Tuoksu on myös hankalin aine kosmetiikassa.

Tärkein asia on huomioida, että tuoksu ei hoida. Dermalogica ja Youngblood ovat kosmetiikkasarjoja, joissa ei ole tuoksuaineita. Allergioiden takia, tämä on todella tärkeä tieto. Yleisin allergeeni kosmetiikassa on juuri hajuste. Se, että kosmetiikassa ei ole tuoksuaineita, ei tarkoita sitä ettei tuote tuoksuisi. Silloin tuoksu tulee raaka-aineista, ja on mahdotonta tehdä tuotetta joka ei tuoksuisi miltään.

Usein sekoitetaan se, että jos ei pidä tuoksusta, olisi sille allerginen. Jos ei pidä tuoksusta, se on aina makuasia, eikä silloin voi sanoa, että tuote aiheuttaisi allergiaa tuoksunsa takia. Vaikka tuote olisi tuoksuton, ja tuoksu tulee raaka-aineisa, sekin voi olla tuoksu josta ei pidä.

Tuoksu on tietysti ensi vaikutelma kosmeettisesta tuotteesta, tuoksuttomassa tuotteessa tuoksu haihtuu heti, kun se levitetään iholle. Jos taas kosmetiikassa on erillinen tuoksuaine, se voi tuoksua iholla koko päivän. Tietysti hyvä tuoksu on myös ilo, ja nautinto. Kasvohoidon yhteydessä käytän öljyjä, joissa on puhtaita kasviöljyjä, ja niissä on voimakkaampi tuoksu aluksi, näistä asiakkaat aina nauttii, ja myös mainitsevat siitä. Itse en kuitenkaan koskaan käyttäisi, tai myisi asiakkaalle tuotetta, jossa on tuoksuaineita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti