torstai 20. lokakuuta 2011

Mummot kasvohoitoon

Minulla oli taas aivan ihana kokemus iäkkään asiakkaani kanssa, joka oli iältään lähempänä yhdeksääkymmentä ja ei ollut pitkän sairastamisen takia käynnyt aikoihin kasvohoidossa. Hän ilostui ja virkistyi silminnähden ja innostui taas, että voisi käydä säännöllisesti. Toivoisin todella, että vanhuksia huomioitaisiin näin, hänkään ei olisi päässyt tulemaan ilman saattajaa.

Sellainen ikäihminen, joka on tottunut käymään kosmetologilla, niin kokee suurta nautintoa hoidossa. Silloin sanoisin, että hoidon henkinen vaikutus on suurempi, kuin ihonhoidon merkitys. Vanhus, joka ei enää jaksa oikein missään käydä, teatteri on liian rasittavaa ja kyläilykin vie voimat, niin jaksaa kuitenkin olla kasvohoidossa. Varsinkin, kun on tuttu kauneushoitola ja tuttu kosmetologi ettei sitä tarvitse jännittää, niin hoitoon tuleminen on luonnikasta. Hoidossa voi olla pitkänään ja ottaa, vaikka torkutkin. Toisaalta taas vanhus, joka ei ole koskaan nuorempanakaan käynyt kosmetologilla ei yleensä koe kasvohoitoa, niin myönteisenä. Uuteen asiaan tutustuminen on hyvin suuri rasitus ja vaikka perhe tarkoittaa hyvää varatessaan aikaa kannattaa kuulla vanhuksen omaa mielipidettä.

Vanhukselle on myös tarpeellista saada kosketusta, jos on paljon ollut sairaalassa ja ruumista rääkätty tutkimuksissa on tervehdyttävää kokea hyvää tekevää kosketusta. Ikääntynyt iho kaipaa myös kosteutta ja iho on epämiellyttävän tuntuinen, kun se on kuivan kiristävä. Monet vanhukset pahoittelevat, kun ovat niin huonossa kunnossa, että joudun heitä paljon auttamaan, taluttamaan ja tukemaan. Siitä ei kannata välittää, tottakai me autamme ja olemme siihen jo harjaantuneita, koska asiakkaat tarvitsevat monenlaista apua.

Suosittelen lämpimästi, että ikäihmiselle on ihana virkistys tulla kasvohoitoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti