perjantai 4. marraskuuta 2011

Kosmetiikka ja hajusteet

Paljon puhutaan kosmetiikan hajusteista ja niiden aiheuttamista allergioista. Meidän hoitolassa on käytetty vain hajustamatonta ja väriaineetonta kosmetiikkaa jo toistakymmentä vuotta. Enkä enää muuta lähtisi asiakkailleni suosittelaan. Sekä Dermalogica, että Youngblood ovat ilman hajusteita, väriaineita ja mineraalirasvoja jotka ovat pahimmat kosmetiikan allergeenit.

Allergioista on hyvin vaikea sanoa mikä ne on laittanut alkuun, harvoin se selviää edes allergiatesteissä. Omien kosmetiikka sarjojen kanssa en ole sellaiseen tilanteeseen joutunut, että olisi epäilty allergiaa. Siksi minulla ei ole kovinkaan paljon kokemusta allergiasta. Joskus käy niin, että pahoista allergiaihottumista kärsivä asiakas siirtyy meidän hoitoon ja ihottumat alkaa helpottaa. Ne ovat oikeastaan ainoita kokemuksia allergiasta ja silloinkaan on vaikea tietää mikä allergian oli aiheuttanut.

Edullisessa marketti ja apteekkikosmetiikassa on niin paljon ylimääräisiä aineita, että on vaikea ottaa selvää mikä olisi allergeeni. Apteekkikosmetiikka aiheuttaa kaikista eniten allergiaa, koska joatain syystä siihen luotetaan liikaa ja herkistynyt ihminen ei voi uskoa, että syy on siinä. Apteekinkosmetiikalla on aivan väärän tyyppinen maine.

Hajuastamaton kosmetiikka ei kuitenkaan tarkoita sitä etteikö siinä olisi tuoksua, tottakai kaikissa raaka-aineissa on jokin haju. Hajusteeton tarkoittaa sitä että tuotteeseen ei ole lisätty hajusteita. Raaka-aineista tuleva tuoksu ei ole allergeeni niin kuin pelkkä hajuste on. Nämä käsitteet menee usein asiakkailla sekaisin ja tuottaa epäselvyyttä. Jokainen raaka-aine omaa ominaistuoksun ja ne jäävät tuotteen tuoksuksi siis täysin tuoksumatonta kosmetiikkaa ei ole olemassakaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti