tiistai 10. tammikuuta 2012

Eläinkokeet kosmetiikassa

Monelle asiakkaallemme on eläinkoeasiat erittäin tärkeitä ja meille tulee hoitoon asiakkaat jotka tietävät, että Dermalogica ei käytä eläinkokeita. Eläinkoeasiat on aika monipiippuinen juttu ja valitettavasti markkinamiehet käyttävät sitä rumasti hyväkseen.

Meidän hoitolallemme eli minulle ja Marille eläinsuojelu on itsestään selvyys emmekä halua ratsastaa sillä ja tehdä sillä mainontaa. Sama asenne on Dermalogicalla, tunnen Dermalogican omistajan Joannen ja tiedän, että hän ei halua nostaa Dermalogican mainetta eläinkokeettomuudella koska sen pitäisi olla kaikille kosmetiikka sarjoille itsestään selvyys. Samoin myymämme meikkisarja Youngblood on eläinkokeetonta kosmetiikkaa. Siitä joku asiakas on sanonut ettei sitä ole listattu eläinsuojelun sivuille, mutta en ole itse tarkistanut. Se on ehkä ollut niin itsestään selvä asia Youngbloodin maahantuojalle etteivät he ole huomanneet sitä listata.

Paheksun sarjoja jotka ovat käyttäneet eläinkokeettomuutta markkinointikeinona. Yleensä näillä sarjoilla ei paljon muuta markkinoitavaa olekaan. Valitettavasti en tunne yhtään korkeatasoista ja suositeltavaa kosmetiikka sarjaa niistä sarjoista jotka markkinoivat itseään eläinkokeettomana. Ihan huuhaata ovat ne sarjat jotka mainostavat etteivät itse testaa kosmetiikkaansa eläinkokeilla, eihän mikään kosmetiikka sarja enää nykyään testaa valmiita tuotteita eläinkokeilla. Hyvin vähän myös pelkästään kosmetiikassa käytettyjä uusia raaka-aineita testataan eläinkokeilla, yleensä ne ovat aineita joita käytetään myös lääketieteessä. Moni sarja joka mainostaa olevansa eläinkokeeton käyttää raaka-aineita jotka ovat joskus testattu eläinkokeilla.

Dermalogica ja Youngblood ei käytä eläinkokeilla testattuja raaka-aineita eikä käytä tuotteissaan eläinkunnan raaka-aineita. Aikoinaan 70-luvulla vielä käytettiin esimerkiksi valaanrasvaa huulipunissa ja se oli yksi syy miksi valaita kalastettiin liikaa. Hyvin harva kosmetiikka sarja käyttää nykyään eläinkunnan raaka-aineita.

Minä ja Mari siis vastustamme eläinkokeita ja meidän firma tukee eläinsuojelutyötä. Pienenä yrityksenä emme pysty mitään ihmeellisiä summia antamaan, mutta annamme aina arpajaisvoittoja Kissakoti Kattilan myyjäisiin. Askartelen myös postikortteja jotka maksavat 3€kpl ja se summa menee kokonaisuutena Kattilalle. Kuljetan myös kirpputoritavaroita ja kissoille petivaatteita, koska moni autoton asiakas tuo tavarat meille hoitolaan ja minä vien ne sitten Kattilaan. Itselläni on kolme kissaa ja kaksi niistä on otettu Kattilasta ja siksi minulle on tärkeä sydämmenasia auttaa Kattilaa enkä halua tehdä siitä mitään mainostemppua.

Kehoitankin olemaan hyvin kriittinen kaikessa mikä koskee kosmetiikkaa ja eläinsuojelua.

2 kommenttia:

  1. Anonyymi11:58

    Miksi Dermalogicaa ei löydy Animalian eläinkokeetonta kosmetiikkalistalta?
    Tämähän tarkoittaa oman ymmärrykseni valossa nimenomaan sitä, että ainesosat on testattu jossain vaiheessa eläimillä.

    Kuulin että sarjaa myydään myös Kiinassa, missä kosmetiikan eläinkokeet on ymmärtääkseni pakollisia!!!!

    Nyt kannattaa todella miettiä missä valossa esittelee tuotesarjaa edespäin...

    VastaaPoista
  2. Anonyymi12:00

    Dermalogica on poistettu Animalian listalta jo syyskuussa 2012!

    VastaaPoista