tiistai 24. tammikuuta 2012

Hormoonit

Olen suunnitellut tekeväni uudenlaisen asiakaskortin asiakkaiden täytettäväksi jossa kysytään tarkemmin niitä asioita mitä me todella tarvitsemme tietääksemme miten kasvohoito pitää tehdä. Nythän tuo korttimme on käännös Dermalogican tekemästä Usa:ssa käytössä olevasta kortista. Siinä ei oikeastaan kysytä mitään hormooneista ja ne tiedot olisi hyvin tärkeitä kosmetologille.

Haluaisin tietää ehkäisystä, käyttääkö asiakas e-pillereitä, tai hormoonikierrukkaa. Sillä selviäsi pigmenttiläiskien taustat ja osaisimme paremmin suositella oikeita kotihoitotuotteita. Hormoonikierrukka aiheuttaa aina pigmenttimuutoksia ja silloin kannattaisi käyttää aina suojakertoimellista päivävoidetta. Samoin raskaudet ja imetys herkistää pigmenttiläiskille. Keskenmenot ovat vaikeita asioita puhua ja ymmärrän hyvin ellei niistä kerrota. Ne ovat kuitenkin niin rajuja hormoonimyrskyjä, että melkein aina näen sen asiakkaan ihosta. Yleensä syntyy voimakas finni ja rasvaisuusreaktio minkä hoitaminen on vaikeaa ja silloin olisi hyvä tietää taustalla olleen keskenmenon.

Rintasyöpää sairastaneilla on usein antiestrogeeni lääkitys ja sekin on asia mikä olisi kasvohoidossa hyvä tietää. Omilla asiakkaillani, jotka ovat kauan olleet hoidossani näen hyvin selvästi tuon antiestrogeenin vaikutuksen. Se ohentaa ja kuivattaa ihon muutamassa kuukaudessa ja silloin kasvohoito ja hoitotuotteiden vaihto olisi erittäin tärkeää. Ihan tavallinenkin vaihdevuosiin liittyvä estrogeenin väheneminen vaikuttaa ihoon todella paljon ja senkin haluaisin kysyä, että onko asiakkaan kuukautiskierto vielä säännöllinen. Hyvä olisi myös saada tietää käyttääkö asiakas jotain hormoonihoitoa.

Keinohedelmöityshoitojen vaikutus ihoon on meidän hoitolan ihan erityisosaamista koska olen itse ollut näissä hoidoissa ja siksi olemme Marin kanssa perehtyneet niihin hyvin. Riippuen menetelmästä ja hedelmöityshoidon vaiheesta iho saattaa niihin reagoida. Mielestäni nuo hoidot ovat niin kova rasitus naisen hormoonitoiminnalle, että ne aina nopeuttavat ihon vanhenemista. Suosittelisinkin, että hedelmöityshoidossa olevat huolehtisivat ihostaan todella hyvin. Tiedän myös, että nuo hoidot ovat sekä henkisesti, että fyysisesti niin rasittavia ettei silloin paljoa ihoaan ajattele. Paljon voi myös tehdä jälkikäteen, aika paljon voi korjata, jos vaikka viisikymppisenä innostuu ihoaan hoitamaan. Silloinkin pystyy vielä hoitamaan hedelmöityshoitojen kuivattavaa ja ohentavaa vaikutusta.

Naisen elämässä kulkee hormoonit aina mukana ja koko elinkaaren ajan on joku tilanne hormonaalisesti menossa mikä vaikuttaa ihoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti