sunnuntai 15. tammikuuta 2012

Winston Churchill

Sain joululahjaksi kaksi ihanaa asiaa. Sain lämpöhuovan joka lämpiää sähköllä ja toiseksi sain runsaasti kirjoja, tämä on aivan loistavan rentouttava yhdistelmä. Rakkaat kissamme ovat myös ihan samaa mieltä, lämpöhuopa on heidän lempipaikkansa nykyään.

Sain lahjaksi Winston Churchill uuden elämäkerran ja se oli todella toivottu lahja. Winston Churchill on ollut aina idolini monellakin tapaa. Tietysti sotahistorian kautta hän on minulle tuttu ja erittäin arvostettu sodan ajan johtaja. Itse arvostan suuresti häntä myös puhujana ja verbaalikkona, harvan ihmisen puheet ovat lähes sadan vuoden jälkeen käyttökelpoisia ja ajankohtaisia. Churcillistä on yllättävän vähän kirjallisuutta nykyään saatavilla, lähes kaikki suomenkieliset kirjat ovat loppuunmyytyjänä ja saatavilla lähinnä antikvariaateista. Muut teokset Churcilistä mitä omistan on jo 30-luvulta ja 50-luvulta.

Tämä uusin elämäkerta on varsin kattava ja monipuolinen, mutta kertoo vain tapahtumat 1939-45. Se on loistava läpileikkaus Britannian selviytymisestä toisessa maailmansodassa ja myös muut aikalaispoliitikot ovat siinä hyvin huomioitu. Tavallaan kirja on sekä elämäkerta, että historian teos, siis juuri sitä kirjallisuuslajia mikä on minulle mieleisin. Saatte varmaan vielä kuulla paljon tarinoita Churchillistä kunhan sisäistän kaiken lukemani. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti