torstai 23. helmikuuta 2012

Ripsiliimat aiheuttaa astmaa

Olen näistä ripsienpidennyksistä kirjoitellut jo muutaman kerran, mutta sitä useammin keskustellut niistä asiakkaiden kanssa. Näyttää siltä, että tuo tämän kertainen ripsitouhu lähestyy loppuaan. Samat ongelmat, kuin aina ennenkin alkaa tulla asiakkaiden tietoon. Tekisi mieli sanoa,että mitäs minä sanoin.

En kuitenkaan ole missään tapauksessa vahingon iloinen, vaikka tapahtukin juuri niin, kuin pari vuotta sitten ennustinkin. Olen vilpittömästi pahoillani niiden ihmisten puolesta jotka ovat pysyvästi menettäneet terveytensä tuon muotivillityksen takia. Olen myös vihainen niille ihmisille, jotka ovat tienneet, että näin käy, mutta ovat vain rahaa tienatakseen jättäneet asioita kertomatta.

Nythän on käynyt niin, että ripsien pidennyksiin käytettävät liimat ovat erittäin voimakkaita liuottimia ja ne aiheuttavat allergiaa, kun niitä hengitetään. Tämä on paha juttu nimenomaan työntekijöille. Tiedän nyt ainakin viisi ihmistä jotka ovat tehneet ripsienpidennyksiä, mutta joutuneet lopettamaan työn hengitysongelmien takia. Yksi on ainakin saanut sen verran pahan astman, että nyt kakki kosmetiikan hajusteet ärsyttävät. Olisi aivan kamalaa, jos joku menettäisi ammattinsa sen takia, että sai astman tai pahan allergian ripsiliimoista. Asiakkaat eivät joudu samalla tavoin haistelemaan liimaa jatkuvasti, mutta heillä taas tulee muita herkistymisiä. Moni asiakas kertoo turvonneista silmäluomista ja silmien kutinasta ja kirvelystä. Aika yleistä on se, että suihkun tai saunan yhteydessä kuuma höyry saa liiman sulamaan ja silloin taas kirvely pahenee.

Nämä samat ongelmat ovat tulleet eteen joka kerta, kun nämä ripsijutut tulee muotiin. 80- luvulla oli kestoripsi villitys ja 90-luvulla ripsipermanentit. Kumpikin kaatui näihin allergioihin ja ärsytyksiin. Pitäisi muistaa, että ihmisen silmät ovat niin arka paikka ettei niihen kannattaisi tunkea mitään ylimääräistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti