lauantai 14. huhtikuuta 2012

Kauneuskirurgia ei korjaa ihon ongelmia

Kerron tässä tarinan eräästä tutusta asiakkaastani, joka on antanut luvan kertoa tarina, mutta anonyyminä. Sanotaan nyt häntä, vaikka Tiinaksi ja tästä tapauksesta on pari vuotta aikaa ja hän oli silloin 41v. Tunsin häntä aluksi muuta kautta, kun asiakkaana ja tiesin hänen olevan hyvin tarkka ulkonäöstään. Eräässä yhteisessä saunaillassa hän kertoi rintojensa suurennusleikkauksesta ja vatsan ja lantion rasvaimuista. Huulia hänellä oli selvästi korjattu täyteaineilla. On erittäin harvinaista, että ihmiset jotka käyttää kauneuskirurgiaa tulevat kosmetologin hoitoihin.

Tämä Tiina kuitenkin soitti minulle ja varasi ajan kasvohierontaan. Hänelle tehtiin hampaiden oikomista ja kasvolihakset ja leukanivelet oli tosi kireällä ja hammaslääkäri suositteli kasvohierontaa. Kun hän tuli, niin kyselin ja tarkastelin ihoa, niin kuin aina uuden asiakkaan kanssa. Ihmettelin mielessäni miten huonossa kunnossa iho oli, kyseessä oli selvästi entinen acneiho, jota ei ollut hoidettu. Ihossa oli paljon mustapäitä, talitukkeutumia, arpia ja hilseilyä. Olin aika ymmälläni, kun en ymmärtänyt miksi ihoa ei ollut hoidettu sen paremmin ja nytkin vaan haluttiin kasvohieronta. Kysyin milloin hän oli viimeksi käynyt kosmetologilla ja hän kertoi käyneensä teini-ikäisenä ihonpuhdistuksessa ja tilanne vaan paheni. Hän kuitenkin kertoi hoitavansa itse ihoaan parhailla mahdollisilla aineilla.

Mielessäni ihmettelin mitä nuo parhaat aineet oli, jos hän ei ollut kenenkään kosmetologin hoidossa. Tilanne oli vaikea, näin edessäni ihon jolle saisin aikaan todella paljon parannusta, mutta asiakas ei ole innostunut. Kerroin kuitenkin mitä haluaisin iholle tehdä ja Tiina suostui, jälkikäteen hän kertoi ettei kehdannut olla suostumatta, mutta oli varma ettei hoito mitään auta. Tein hänelle puhdistavan ja tasapainottavan kasvohoidon pitkällä hieronnalla. Sovittiin, että hän tulee uuteen kasvohierontaan viikon päästä. Sitten, kun hän tuli uudestaan, niin iho oli jo paljon parempi ja suostui siihen, että jatkan hoitoa. Kolmen neljän kasvohoidon jälkeen sain hänet suostuteltua kokeilemaan jotain Dermalogican hoitotuotteita ja hän aika epäluuloisena suostui kokeilemaan näytteitä. Puolen vuoden hoidon jälkeen iho oli todella hyvässä kunnossa ja Tiina itse piti minua ihmeiden tekijänä, koska hänen ihonsa ei ollut vielä koskaan ollut niin hyvänä. Ajan myötä kaikki kotihoitotuotteet ja meikit vaihtui Dermalogicaan ja Youngbloodiin.

Syy siihen miksi ei ihoa ollut hoidettu oli Tiinan vakaa käsitys siitä ettei kosmetologin hoidot auta yhtikäs mitään. Hän oli päättänyt kustantaa itselleen jossain vaiheessa tosi kalliin laserhionnan, joka vaatii myös vähintään neljän viikon sairausloman pimeänä vuoden aikana. Siihen hänellä ei ollut mahdollisuutta ja hän hoiti ihoaan erittäin kalliilla kosmetiikalla mitä osti taxfreestä myyjän suositusten mukaan. Yleensä tuotteet oli erittäin elvyttäviä ryppytuotteita jotka eivät ollenkaan sopineet hänen iholleen. Yleensä on niin ettei kauneuskirurgiaa käyttävät ihmiset käy kosmetologien hoidoissa ja Tiinakaan ei ollut koskaan kuullut kenenkään tutun olleen tyytyväinen kosmetologiinsa. Ensin Tiina piti minua todella ihmeenä, että ammattitaitoni oli jotenkin poikkeuksellinen. Siitähän ei ollut kysymys kokonaisuutena, melkein kuka tahansa kokenut kosmetologi olisi saanut paljon hyvää aikaiseksi hänen ihoonsa.

Loppujen lopuksi Tiina oli kaikista eniten elämässään kärsinyt teini-ikäisenä acneihostaan ja siihen ei vielä 80-luvulla saanut apua. Hän menetti täysin luottonsa kosmetologiin ja oman tietämättömyytensä ja ennakkoluulonsa takia ei saanut apua ihoonsa. On siis aina muistettava, että kosmetologi hoitaa ihon, vaikka tekisi mitä kasvokohotuksia ei iho niistä muutu, vaan tarvitaan entistä enemmän kosmetologia.


1 kommentti:

  1. Anonyymi22:24

    Luin tämän kirjoituksen nyt vasta elokuussa, tosi hyvä. Itselläni on vähän sama kokemus 80-luvulta kosmetologeista, että ei auttanut mitään. Minulla myös paha akne jne. Joten lähinnä ärstytti vuosikausia kun naiset puhui käyvänsä kasvohoidossa ja minä en koskaan ole viitsinyt, koska olen kokemusteni jälkeen ajatellut, että se ei auta mitään. Itse olen kanssa harkinnut laserhiontaa... Ehkä uskaltaudun jossain vaiheessa kosmetologille sittenkin.

    VastaaPoista