sunnuntai 8. huhtikuuta 2012

Kauneuskirurgiaa

Hyvää pääsiäistä kaikille lukijoille ja asiakkaillemme!

Näin pääsiäisen pyhinäkin päässäni pyörii työasiat, luen nimittäin kirjaa kauneuskirurgiasta. Ihan sattumalta löysin ruotsalaisen toimittajan Anna Bäsenin kirjan Kaikki mitä haluat tietää kauneustoimenpiteistä. Olen lukenut vasta kymmenkunta sivua ja ainakin kirja on sujuvaa luettavaa, ammattitaitoisesti kirjoitettu. Toivottavasti sisältökin on yhtä korkeatasoista. Anne Bäsen on toimittaja joka Ruotsissa kirjoittaa lääketieteellisiin julkaisuihin ja on ainakin seurannut kauneuskirurgian yleistymistä viime vuosina. Ainakin alkuteksteissä hän lupaa olla puolueeton ja kertoa sekä hyvät, että huonot puolet.

Puolueeton ja realistinen kirja, joka vertailee eri menetelmiä onkin todella tarpeeseen ja tosi hienoa, jos tämä on sellainen. Kauneuskirurgiaan pitää pystyä suhtautumaan neutraalisti,mutta se on aihe missä jokaisen oma mielipide asiasta värittää kokemuksia. Olen ehkä antanut itsestäni liian jyrkän kuvan suhteestani kauneuskirurgiaan ja olen tuonnut ilmi ainoastaansen huonoja puolija. En kuitenkaan missään nimessä vastusta kauneuskirurgiaa kokonaisuutena, siinä on todella paljon hyviä asioita. Vastustan liian ulkonäkökeskeistä ja nuoruutta ihailevaa maailman kuvaa.

En mitenkään pysty uskomaan siihen,että ihmisen hyvinvointi ja itsetunto paranevat esimerkiksi rintojen suurennusleikkauksesta. Jos nainen menee sillä mielellä rintojen suurennusleikkaukseen, että hän uskoo olevansa onnellisempi leikkauksen jälkeen, olen varma, että siitä tulee vain suuri pettymys. Ihmisen itsetunnon ja itsensä hyväksymisen pitää tulla ihan muualta, kun rintojen koosta, nenän mallista tai rypyttömyydestä. Hiukan tuon kirjan alkulauseissa jo puolusteltiin, että kauneuskirurgialla tulee entistä terveenpiä ja paremmin voivia ihmisiä. Katsotaan, kun pääsen kirjan loppuun mitä kaikkea uutta siitä opin. Pidän teidät lukijani ajantasalla.

2 kommenttia:

  1. Anonyymi21:18

    Olen aina päivitellyt miten laaja plastiikkakirurgin osaamisalue onkaan. Toisaalta he osaavat korjata epämuodostumia,rakentaa uusia rintoja syöpäpotilaille ja tehdä monimutkaisia ihonsiirteitä. Toisaalta he korjaavat ihmisten vääristynyttä minäkuvaa ja muokkaavat yksilöitä vastaamaan yleisiä länsimaalaisia kauneusihanteita...

    -uskollinen lukija pk-seudulta

    VastaaPoista
  2. Plastiikkakirurgin täytyy olla todella taitava ja kunnioitan heidän ammattitaitoaan. Heidän pitää olla hyvä lääkäri ja kirurgi, mutta myös taiteellisesti lahjakas.
    Minulla on muutama asiakas joiden kasvot on rakennettu lähes kokonaan uudestaan autokolarin jäljiltä. Parilla heistä ei edes näy arpia, että ulkopuolinen huomaisi kasvojen muotoilun. Vahinko vaan, että niin moni lääkäri on lähtenyt tekemään plastiikkakirurgisia toimenpiteitä ilman osaamista. Raha saa unohtamaan moraalin.

    Inkeri

    VastaaPoista