sunnuntai 22. huhtikuuta 2012

Mielikuva omasta ihosta

Törmään hyvin usein siihen, että uudella asiakkaalla on ihan vääränlainen mielikuva omasta ihostaan. Aina se on paljon huonompi, kuin todellinen tilanne onkaan. Yleensä, kun uusi asiakas hakeutuu kasvohoitoon ja keskustelemme ensimmäistä kertaa ihosta ja sen ongelmista, niin asiakkaan mielestä iho on paljon huonommassa kunnossa, kuin muilla ikäisillään. Jos taas asiakas tulee hoitoon vain sen takia, että on saanut lahjakortin hän hyvin usein ilmoittaa ettei hänellä ole mitään iho-ongelmia, eikä näe mitään syytä hoitaa ihoaan. Olen alkanut pohtimaan tätä ristiriitaa, koska keväisin meille tulee eniten uusia asiakkaita.

Sellaista ihoa ei olekkaan joka ei hyötyisi oleellisesti kasvohoidoista. Kaikkien yli kolmekymppisten kannattaa käydä kasvohoidoissa hidastaakseen vanhenemista. Joillakin ihmisillä on mielikuva, että ellei ole finnejä ihoa ei tarvitse hoitaa. Usein näillä jotka ilmoittavat ettei ole hoitotarvetta on hyvin kuiva iho ja suuri ongelma on auringon jättämät jäljet. Se on myös ongelmista vaarallisin, aurinkokeratoosi ei ole, vain ulkonäkö asia vaan koko ihmisen terveys on vaarassa.

Suurin ryhmä uusia asiakkaita on näitä, jotka kokevat ihonsa kovin huonoksi ja pelkäävät ettei sitä voi mitenkään auttaa. Tämä varmaan kertoo siitäkin, että me suomalaiset yleensä vähättelemme itseämme. Myöskään sellaista ihoa ei ole etteikö sitä saisi paremmaksi kasvohoidolla. Ilmeisesti monelle on joku läheinen sanonut jotain rumaa ihosta, joka on jäänyt ihmisen mieleen pysyvästi. Valitettavan monen asiakkaan mielipahan takana on puoliso, joka on haukkunut ulkonäköä ja vähätelleet sillä tavoin. Moni nainen uskaltautuu hoitoon vasta avioeron jälkeen. Hyvin monissa sisarussuhteissa on sellainen asetelma, että joku on perheen kaunotar ja muiden on turha tehdä ulkonäölleen mitään. Tällaiset toista ihmistä mitätöivät asiat saattaa alitajuisesti elää vuosikymmeniä.

Minulla ei ole koskaan käynnyt yhtään huono ihoista, tai rumaa asiakasta. Minä en tiedä mitä tarkoittaa huono iho, ihot on vaan erilaisia. Jokaisessa ihotyypissä on jotain hyvää ja jotain ongelmaista. Onkohan niin, että taitavat markkinamiehet ruokkivat ihmisen epävarmuutta ja luovat ulkonäköpaineita mitä kukaan ei pysty tavoittamaan. Täydellistä ihmistä, tai kauneutta ei ole olemassa kauneus perustuu jokaisen ihmisen yksilölliseen ulkonäköön.

1 kommentti:

  1. Anonyymi12:13

    Olen aina mieltänyt rasvaisen sekaihoni huonoksi. Olen n.10-vuotiaasta lähtien kärsinyt aknesta ja se on kyllä vienyt ihoitsetunnon pohjamutiin. Hormonaalisesta leuanseudulla erityisesti viihtyvästä kivuliaasta ongelmasta on kyse ja mietinkin voiko kosmetologi auttaa tässä ongelmassa? Tuttu työskentelee Dermalogican jälleenmyyjällä ja kehui Medibac Overnight Clearing Geliä. Auttaako tuote ennaltaehkäisemään vai hoitaako se ainoastaan jo puhjenneita näppyjä? Joka tapauksessa kiitos tästä postauksesta, tuli hyvä mieli!

    -Laura

    VastaaPoista