maanantai 30. huhtikuuta 2012

Pippurisumutekkaan ei tyrmää Dermalogicaa

Tämän jutun kerron asiakkaani luvalla. Minulla on pitkään käynyt ihonpuhdistuksissa reipas, kolmikymppinen nainen, jolla on aika fyysiset harrastukset. Hän on aikanaan käynyt armeijan ja osallistuu edelleen maanpuolustustapahtumiin sekä vapaa palokunnantoimintaan. Viimeisin haaste hänellä oli järjestysmieskoulutus. 

Hän meikkaa aina kauniisti ja naisellisesti ja käyttää ainoastaan Dermalogican ja Youngbloodin tuotteita. Mennessään tuonne järjestysmieskurssille, niin hänellä oli ihollaan Dermalogican Active moist ja sen päällä Barrier repair joka on erittäin suojaava. Meikkinä oli tuo meidän suosikki jauhemainen mineraalimeikki. Kurssilla piti löytää vapaaehtoinen, joka esitti roistoa ja hänet taltutettiin pippurisumutteella. Tietysti tämä reipas asiakkaani otti haasteen vastaa ja sai kasvoilleen täyden annoksen pippurisumutetta. Tuntemuksinaan hän kertoi, että silmät, suu ja nenä olivat, kuin tulessa, mutta iholla ei oikeastaan tuntunut miltään. Kirvely oli niin vahvaa, että hän sanoi huuhdelleensa puolisen tuntia silmiään ja suutaan.
Saman käsittelyn sai toinenkin kurssilainen, joka oli nuori mies ja tietysti ilman meikkiä. Hänen kokemuksensa sumutteen vaikutuksina oli suunnaton kirvely iholla, paljon pahempi, kuin silmissä. Hänen kasvonsa oli kuulemma aivan punaiset, läiskikkäät ja turvonneet pari tuntia sumutuksen jälkeen. Kirvely oli jatkunut vielä seuraavaan päivään.

Tästä voi vetää johtopäätöksen, että meikki ja hoitoaineet suojasi myös niinkin rankalta aineelta, kuin pippurisumute. Asiakkaani on aika herkkä iholtaan yleensä ja iho punoittelee helposti, mutta mitään reaktiota ei syntynyt edes jälkikäteen. Suurin vaikutus ilman muuta oli tuolla Barrier repair ( 40ml 62€) tuotteella, jonka tarkoitus onkin suojata ulkoisilta haitoilta. En olisi kyllä uskaltanut odottaakaan, että suojaus pitää niin hyvin. Tietysti Youngbloodin mineraalimeikki on suojaavampi, kuin meikit yleensä ja vahvisti vielä Barrier repairin vaikutusta. Asiakkaani ihon peruskunto oli myös erinomainen säännöllisten hoitojen ansioista, joita on tehty noin viitisen vuotta. Uskoisin, että tämän toisen kokelaan iho oli talven jäljiltä erittäin kuiva ja sen oma suojamekanismi oli rikkoutunut talven ja katupölyjen vaikutuksesta.

Oli tosi kiva kuulla asiakkaalta tällainenkin kokemus, nyt siis tiedän miten vahvoja aineita vastaan hyvin hoidettu iho ja oikeat hoitotuotteet auttavat.

P.S muistathan tuon verkkokaupan tarjouksen. Ostaessasi 100€ edestä normaalihintaisia tuotteita saat niistä 20% alennusta, kun kirjoitatat alennuskoodi kohtaan Blogitarjous. Kone laskee sinulle suoraan alennetun hinnan. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti