tiistai 29. toukokuuta 2012

Golffaajan ihonhoito

Golfharrastus on koko ajan lisääntymässä, ainakin Hämeenlinnassa jossa on vaikka kuinka monta golfkenttää. Minullakin on monta vakioasiakasta jotka ovat alkaneet harrastamaan golfia. Harrastuksenahan se kuulostaa tosi hyvältä, kun siinä saa olla ulkona ja kävellä pitkiä matkoja luonnossa. Muutaman vuoden ajan olen kuitenkin ihan käytännössä huomannut, että se on iholle todella tuhoisa harrastus. Ainostaan laskettelu ja hiihto tuo yhtä paljon ongelmia ja rasitusta iholle. Talviurheilijat itse huomaavat ihon rasituksen, mutta golfaajat eivät oikein vielä ymmärrä mistä puhun. Koen, että en ole osannut perustella heille asiaa niin hyvin, että he itse ymmärtäisivät miten vakavasta asiasta on kysymys.

Iho joutuu todella koville, kun ihminen kävelee aukealla alueella alttiina UV-säteillylle useita tunteja päivässä ja lähes joka päivä. Samalla iho on alttiina tuulelle, pölylle, siitepölyille ja hiekalle, iho on hikinen, niin kaikki pöly vielä takertuu siihen tiiviimmin. Sekaiholle ja rasvoittuvalle iholle hikoilu, pölyt ja liat on pahin ongelma. Hyvin helposti iho alkaa rasvoittumaan lisää ja syntyy tulehduksia ja näppyjä. Sitten, jos ihminen käyttää vielä huonompi laatuista auringonsuojavoidetta kasvoillaan jotka yleensä sisältävät mineraalirasvoja, niin ongelma on aikamoinen. Omat golffaaja asiakkaani ovat jo viidenkympin ylittäneitä ja suurin osa erittäin kuivaihoisia. On iho sitten kuiva tai rasvoittuva se kaipaa erityistä tehohoitoa pysyäkseen kesäajan kunnossa. Jos ihoa ei ole edes hoidettu kuntoon talven kuivuuden jälkeen, niin tulos on aika kamala.

Aina on muistettava, että UV-säteilylle altistumien on terveydelle vaarallista, vaikka ei piittaa ihostaan muuten mitään, niin tuo ihosyöpä kannattaisi kyllä ennalta ehkäistä. Ensisijainen asia on vähentää UV-säteilyn määrää sillä ettei oleile ulkona keskipäivän auringossa. Varoo menemästä golfkentälle kello 12-16 ja kasvot pitäisi suojata lipalla ja silmät aurinkolaseilla. Suosittelen myös puseroksi pitkähihaista puseroa, koska kangas on hyvä suoja herkille käsivarsille ja olkapäille. Kun nämä ensin mainitut asiat on kunnossa, niin sitten käytetään vielä Dermalogican aurinkosuojavoidetta kolmenkymmenen suojakertoimella, joka vähentää todella paljon säteilyvaikutusta.

Kasvojen iholle suosittelen todella hoitavaa ja suojaavaa ihonhoito-ohjelmaa. Kaikkien golffaajien kannattaisi käydä kauden alussa kasvohoidossa ja pyytää kosmetologiltaan hyvät hoito-ohjeet kesää varten. Meiltä ne saa pyytämättäkin, koska vahingoista viisastuneena kiinnitän golffaajien ihoon paljon huomioita. Suosittelen, että kasvohoitoja tehdään kesän ajan useammin, noin kolmen viikon välein, mutta hoito olisi lyhyempi ja vaikutus ihoa vahvistava. Suosittelen käytettäväksi Dermalogican Chromawhite tuotteita, vaikka ei olisikaan taipumusta pigmenttiläiskiin koska ne tekevät rusketuksesta tasaisemman ja paremman värisen. Hyvä systeemi olisi käyttää C-12 Concentratea (NYT TARJOUS 99€,norm 132€) aamulla ja illalla, suoraan puhtaalle iholle. Päiväksi Extra Rich Faceblockia sk 30 ( 50ml 83€), tai  Dynamic Skin Recoveryaä( NYT TARJOUS 96€. norm. 106€ ja pakkauksessa on lahjaksi matkakoot hoitosuihketta ja puhdistusmaitoa).Voiteen päälle suosittelen vielä Mineral Primeriä  ( 70€)joka Youngbloodin meikin pohjustusgeeli. Sillä on myös erinomainen suojaava vaikutus, että sitä kannattaa käyttää, vaikka ei meikkaisikaan se supistaa myös huokosia, ettei ne ole niin alttiina lialle ja pölylle. Yöksi hyvä voide on Pure Night (50ml 110€) ja siihen kannattaa lisätä vielä Extreme C, joka hidastaa vanhenemista ja hajoittaa pigmenttiä. Meikki olisi myös hyvä suoja golfkentällä, mitä enemmän iholla on kerroksia sitä paremmin se pysyy suojassa. Näillä ohjeilla, kun toimii voi huoletta nauttia kesästä ja harrastuksestaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti