perjantai 1. kesäkuuta 2012

Hoitojen hinnoittelu

Otetaanpas taas kerran tarkasteluun meidän hoitojemme ja tuotteidemme hinnat. Kauneushoitoloiden hinnoittelu on hyvin kirjavaa ja siksi pidän tärkeänä, että meidän asiakkaat tietävät mistä hinnat muodostuu. Yleensä ihmiset jotka eivät ole lähellä yrittäjyyttä ajattelevat, että me yrittäjät nostamme hintoja ihan mielinmäärin ja pidämme hinnat korkealla, vain oman ahneutemme takia. Niin se ei todellakaan ole, jokainen yrittäjä laskee moneen kertaan miten alas voisi hinnan pudottaa, että se vielä olisi kannattavaa tehdä. Jokaisen yrittäjän velvollisuus on pitää yrityksensä elinkelpoisena ja silloin hintojen pitää olla järkeviä. Yrittäjälle on aina kova pala, kun joutuu nostamaan hintoja, mutta yleinen hintojen nousu pakottaa siihen. Ei hintoja nosteta sillä perusteella, että haluampa itselleni suurempaa palkkaa.

Hoitojemme hinnat muodostuu tuntihinnasta 56€/tunti sis. alv 23% ja hoitoon käytetyistä aineista. Tuolla tuntihinnalla maksetaan yrityksen perustoiminta eli vuokrat, palkat, verot, vakuutukset, siivous, kirjanpito yms. Tuntihinnan päälle lisätään aineet, jotka käytetään hoidossa. Hoitoihin kuluu ns.perusaineita eli pumpulit, desinfiointiaineet, puhdistusmaidot,silmämeikinpoistoaineet,kosteusvoiteet yms. Kalleimpia on hoitojen erikoisaineet eli kuorinta, naamio, tehotiivisteet, hierontaöljyt yms. Meillä ei koskaan säästellä hoitoaineissa, asiakas saa varmasti aina parhaat mahdolliset hoitoaineet kasvohoitoonsa. Silloin, kun kosmetologi ei ole hinnoitellut hoitoja realistisesti joutuu ehkä pihistelemään aineista ja se taas heikentää hoidon tehoa. Dermalogica mielletään yleensä hyvin kalliiksi hoitosarjaksi, mutta todellisuudessa se ei ole sitä. Kasvohoitoihin on ihan eri aineet, kun mitä asiakkaat ostavat kotikäyttöön. Ei olisi mitään järkeä hoitaa samoilla aineilla hoitolassa, kun asiakas voi itse hoitaa kotona. Nuo hoidoissa käytettävät aineet ovat paljon tehokkaampia, kun asiakkaalle päivittäiseen käyttöön tarvittavat aineet. Hoitolatuotteissa on ihan sama etu, kuin kotihoitotuotteissa, että vaikka tuotteen lähtöhinta on arvokas ne riittää pitkäksi aikaa.  Esimerkiksi tuo kauranaamio, mistä kaikkia asiakkaat niin pitävät maksaa meille yli 250€, mutta siitä saa yli parikymmentä hoitokertaa käytettyä.

Aina, kun joku tarjoaa kasvohoitoja todella edullisesti kannattaa miettiä onko se mahdollista tehdä hyvillä aineilla tai muuten rehellisesti. Meidän alalla on valitettavan paljon harmaata taloutta, jolloin yhteiskunta ei saa osuuttaan. On myös asiakkaan rikos ostaa tällaisia tuotteita tai palveluja. Alhainen hinta voi muodostua myös siitä, että hoitoaineet eivät olekaan niitä mitä luvataan, tai niitä käytetään liian vähän. Kasvohoitojen kohdalla pätee sama sääntö, kun kaupankäynnissä yleensäkin, hyvää ja halpaa ei saa samassa paketissa.

8 kommenttia:

  1. Anonyymi23:55

    Vaikka hinta ei ole sama kuin sinulla, kauneushoitola ei silti tee harmmaata taloutta. Äärettömän raivostuttavaa tietämättömille kuluttajille syöttää moista soopaa. Tai että hoidoissa käytettäisiin liian vähän aineita.
    Ja uskomatonta kyllä, on olemassa muitakin erittäin laadukkaita ja tehokkaita sarjoja kuin sinun käyttämäsi. Joilla voidaan myös tehdä tuloksellisia hoitoja, usko tai älä. Kirjoituksestasi välittyy kuinka vähän arvostat muita kosmetologeja ja heidän käyttämiään sarjoja sekä ammattitaitoa. Tällä tavalla tuskin edistetään ammattikunnan arvostusta.
    Ja silkkaa hulluuttahan on käyttää ammattituotteena 250 euron kuorintatuotetta josta saa vain 20 käyttökertaa. Mutta hulluhan ei ole se joka pyytää vaan se joka maksaa.. sanoo vanha sananlasku.

    VastaaPoista
  2. Olisi hienoa, jos voisit näyttää selvästi laskukaavan miten tuota tuntihintaa pystytään pudottamaan. Olisin todella onnellinen, jos löytyisi säästökohde mitä en ole huomannut. Alhainen tuntihinta on se millä saadaan aikaan suuria hintaeroja, hyvissä hoitosarjoissa ei ole niin oleellisia hintaeroja. En missään nimessä aliarvio toisia kosmetologeja, vaan minulla on laaja kollegaverkosto, jotka ovat erittäin päteviä ammatissaan. Se on vaan ikävä totuus, että ammattikuntamme suurin vitsaus tällä hetkellä on harmaa talous. Minä olen ainoita kosmetologeja joka on uskaltanut nostaa keskusteluun tämän hankalan asian ja on selvää, että se aiheuttaa paljon polemiikkia. Olen tietoisesti laittanut itseni alttiiksi loanheitolle, mutta katson, että tunnen ammattikuntani ja yrittäjyyden niin perin pohjin koko Suomessa ettei kenelläkään muulla kosmetologilla ole sitä taustatietoa. Tiedän täysin mistä puhun, koska olen ollut Yrittäjänaisten Keskusliitossa harmaan talouden asiantuntijana. Haluan tehdä palveluksen koko ammattikunnalleni jotta seuraavilla sukupolvilla olisi parempi tie lahteä yrittäjäksi.
    Ei ole ehkä paras mahdollinen foorumi keskustella hinnoista tässä blogissa, jossa on paljon kuluttajia joiden käsitys yrittäjyydestä ei ole toden mukainen. Toisaalta tiedän, että blogia lukee lähes kakki kosmetologiopiskelijat ja nuoremmat kollegat, jotka muutenkin harrastavat blogien lukemista.
    Kertokaa lisää mielipiteitänne, mitä tämä blogijuttu teissä herättää.

    Inkku

    VastaaPoista
  3. Anonyymi17:53

    On varmasti ihan totta, että on muitakin hyviä ja tehokkaita hoitolasarjoja. Itse tykkään Dermalogican laajasta tuotevalikoimasta josta löytyy moneen eri tarpeeseen täsmätuote. En ehkä muuten lukisi tätä blogia niin ahkerasti ellei kirjoittaja olisi Dermalogica-hoitolan pitäjä.

    Kuluttajan on itse päätettävä ja selvitettävä mihin rahansa laittaa. Itse käyn melko hintavassa kauneushoitolassa kynsihuollossa ja toisinaan kosmetologilla,mutta vastineeksi rahoilleni saan ammattitaitoa,hyvää palvelua ja rehtiä yrittäjyyttä. Hoitolan henkilökunta on koulutettua ja yrityksen kirjanpito ja muut lailliset velvoitteet takuuvarmasti oikein hoidettuja.

    Ihan varmasti yrittäjä voi vaikuttaa hintoihinsa jonkin verran, mutta kyllähän sen järkikin jo sanoo ettei esim. 30€:lla voi myydä kasvohoitoa ilman tappiota tai jotain vilppiä. Varsinkin kauneudenhoitoalalla (erityisesti ripsi- ja kynsialalla) on paljon tarjontaa jossa piilee paljon riskejä. On kouluttautumattomia tekijöitä,pimeää työvoimaa ja jopa ihmiskauppaa (Amy nails). Luulenpa Inkun juurikin viitanneen näihin supertarjouksiin ja erilaisiin diileihin tällä kirjoituksella.

    -laura

    VastaaPoista
  4. Anonyymi18:28

    Ripsi- ja kynsialalla onkin hyvin paljon ihmeellisiä tarjouksia. Enkä puhukaan 30 euron hoidoista. Mutta jos tuntiveloitus on esim. 35 e/h plus ainekulut ja ainekulut vielä kerrottuna kahdella, uskon että toiminta on silti vielä ihan kannattavaa (riippuen myös muista kuluista: toinen maksaa vuokraa 150e, toinen 600e). Ja puhunkin omasta hoitolastani, jossa tällä laskukaavalla saadaan hoitojen hinnaksi 55-95 euroo.
    Jos joitain hoitoja ei halua tehdä, voidaan laittaa normaalia korkeampi hinta. esim ne ripset/kulmat. Nehän vievät aikaa turhaan isommilta hoidoilta ja niiden yhteydessä harvoin tehdään tuotemyyntiä.

    VastaaPoista
  5. Anonyymi09:20

    Mua jotenkin harmittaa, että tästä blogista on tullut tällainen "loanheitto" paikka. Olen pitänyt tästä blogista siitä syystä, että Dermalogican tuotteet ja ihonhoitovinkit ovat olleet hyviä, mutta nyt tuntuu, että blogi on muuttunut hinnoista ja tuotteista sekä yrittäjyydestä pauhaavaksi keskusteluksi. Mielestäni ei ole mitään järkeä kinata tällaisessa paikassa siitä mikä tuotesarja on parempi ja mikä on oikea hinta. Jokainen kuluttaja valitsee omantuntonsa mukaan hoitolan ja mikäli on tyytväinen palveluun, niin ei ole mitään syytä vaihtaa tuotesarjaa tai hoitolaa. Eli mielestäni tässä on kuluttajan näkökulmasta puolin ja toisin vähän turhaa kilpailua rumalla tavalla ja tällainen kinastelu saa (tai voi saada) asiakkaat siirtymään muualle. En pidä pakkomyynti tyyppisistä paikoista joissa "syyllistetään" asiakasta siitä että kun ei ole käyttänyt hoitolan tuotteita niin iho on mitä on. Sellaisissakin on tullut elämän varrella käytyä. En väitä että tässä kinastelevien osapuolten saralla olisi kummallakaan tällaista, mutta toivoisin asiallisia kommentteja ja vastaväitteitä, mikäli näistä asioista tässä blogissa halutaan keskustella. Jokainen päättää itse mitä iholleen laittaa eikä siihen vaikuteta aikanaan sillä että kyseenalaistetaan toinen kauneushoitola tai muut kosmetiikkamerkit. Omien tuotteiden kehuminenkin on parempi kuin se, että haukutaan tai morkataan toista kosmetiikkamerkkiä. Toivottavasti siis blogi pysyisi ns. hyvänä blogina eikä muuttuisi sellaiseksi keskustelupalstaksi, jota lukemalla tulee paha mieli. Itse odotan ja pidän niistä Inkerin jutuista, joissa kerrotaan jonkun tuotteen ajankohtaisuudesta/tehosta/hoitotuloksista jne. Samoin meikkiuutuudet ja vinkit ovat hyviä. Inkeri: milloin verkkokauppaan päivittyy meikkituotteet? Eli onko verkkokaupassa ajantasainen tilanne meikeistä? Mukavaa työviikon alkua kaikille yrittäjille ja muillekin työntekijöille!

    VastaaPoista
  6. Anonyymi11:06

    Ymmärrän hyvin Inkun huolen harmaasta taloudesta. Olen itse ollut kauneushoitolayrittäjä kymmenisen vuotta ja olin kuuntelemassa Inkun esitelmää harmaasta taloudesta Kajaanin Naisyrittäjäpäivillä. Inkku tekee ihan uraauurtavaa työtä koko ammattikunnan puolesta ja haluaisinkin kuulla käsityksiäsi enemmän esimerkiksi SKY:n luentopäivillä. Tämä ei ehkä ole oikea foorumi tälle keskustelulle, koska se ei kuluttajia välttämättä kiinnosta.
    Vielä sen verran otan kantaa noihin tuntihintoihin, että puhutaanhan nyt alvillisista hinnoista. Inkkun esimerkki sisältää alv:n, mutta jos tämä toisen kosmetologin tuntihinta ei vielä sisällä veroja, niin silloinhan ne on aika samanlaiset. 35€ tuntihinta ei ole mitenkään mahdollinen yritykselle, koska kun siitä lasketaan verot pois jäljelle jää parikymppiä ja se ei edes kunnolla kata omaa palkkaa. Millä maksetaan kaikki muu? Tämä on yleisin virhe mihin alkava kosmetologi sortuu ja sitten joutuu lopettamaan kannattamattoman yrityksen pahimmassa tapauksessa kovasti velkaantuneena.

    Kosmetologi Itä-Suomesta

    VastaaPoista
  7. Paljon kiitoksia kaikille keskusteluun osallistuneille. Päätetään tämä keskustelu tähän ja minulta oli ajattelematonta ottaa tässä blogissa näin voimakkaasti kantaa ammattikunnan sisäiseen ongelmaan. Elinkeinoministeriöllä on nyt neuvotteluryhmä, jossa kehitetään keinoja harmaan talouden torjuntaan kampaamo- ja kosmetologialoilla. Siellä on mukana kummankin ammattiryhmän edustajia ja odotellaan millaisia tuloksia he saavat aikaan.
    Näihin YB meikkeihin vielä: Olen pahoillani, että ne eivät ole ajantasalla verkkokaupassa. Kevään aikana on tullut muutama uutuus ja tämä kevät on aina meidän kiireisin aika muutenkin, niin päivityksiin ei ole ehditty. pyydän sitä anteeksi ja yritän saada työn tehtyä mahdollisimman pian.

    Inkku

    VastaaPoista
  8. Anonyymi00:19

    35 plus alv.. Mutta hyvä että lopetetaan:) Ja voisi vaikka poistaa koko keskustelut/vastaukset tähän aiheeseen, koska eivät oikeastaan kuulu blogisi piiriin. Ei jää kellekkään sitten paha mieli; ei Inkulle eikä blogin lukijoille. Ja aiheuttavat turhia pillastumisia ja väärinkäsityksiä. Ehkä joku muu foorumi on parempi paikka käsitellä tämänkaltaisia asioita..Yleensähän näihin vastataan heti suuressa tunnekuohussa ja silloin vastaajakaan ei mieti tarkemmin vaan vastaa heti eikä nuku yön yli. Hyvää kesää kaikille!

    VastaaPoista