perjantai 15. kesäkuuta 2012

Retoriikan kesäkoulu

Vietin torstaina 14.6 erittäin mielenkiintoisen koulupäivän. Osallistuin Retoriikan kesäkouluun Verkatehtaalla ja tapahtuma oli Hämeenlinnan Nuorkauppakamarin järjestämä. Minä sain asiasta tiedon "tekstitukihenkilöni" Katleena Kortesuon kautta, joka oli myös yksi tilaisuuden puhujista. Päivän aiheena siis oli viestintä ja puhuminen, joka on vähemmän miellyttävä aihe suomalaiselle. Puhujajoukko oli todella merkittävä, jokainen oli oman alansa huippuosaaja. Heti aamusta sain haasteellisen kysymyksen. Meillä oli jokaisella tietysti nimilaput esillä ja heti aamiaisella ainakin viisi henkilöä kysyi minulta miksi kosmetologi tulee Retoriikan kesäkouluun. Melkein jo loukkaannuin, mutta aloinkin miettiä hyvin perusteltua selitystä sille miksi olen paikalla. Alun perin syy tulemiseeni oli se, että halusin viettää kivan päivän itselleni tärkeän aiheen parissa. En erityisesti ajatellut ammattiani ja firmaani, tosin se oli itselleni selvää, että kyllähän firmanikin siitä hyötyy. Kosmetologi ja kauneushoitolan omistaja on pienyrittäjä ihan niin, kuin kaikki muutkin yrittäjät monilla muilla aloilla. Hän on firmansa toimari, henkilöstöjohtaja, logistiikkapäällikkö, duunari ja tietysti viestintä-ja markkinointipäällikkö. Jos yrittäjä itse ei osaa pitää myyntipuhetta firmastaan, niin kuka sitten osaa.  Olen ollut vuosikymmeniä yrittäjäjärjestöjen luottamustehtävissä ja nähnyt sen miten vaikeaa suomalaisen on nousta ylös ja sanoa edes oma nimi ja firma jota edustaa. Jokaista kosmetologia on myös aivan varmasti pyydetty esitelmöimään ihonhoidosta ainakin yhdistysten kokouksiin. Se on loistava tilaisuus asiakashankintaan, mutta kuinka moni uskaltaa mennä. Tämän takia haluan oppia puhumisesta niin paljon, kuin mahdollista ja siksi osallistuin tuohon Retoriikan kesäkouluun.

Päivä oli todella energisoiva ja jokainen puhuja antoi minulle paljon ehkä lukuunottamatta Timo Soinia. Aamupäivän puhujat Juhana Torkki, Anssi Tuulenmäki ja Lauri Järvilehto olivat oman alansa huippuosaajia ja heidän neuvojaan on aina tärkeä kuunnella. Varsinkin Anssi Tuulenmäeltä opin paljon. Hänen ohjeensa tehdä asiat toisin, kuin muut, tai tehdä ihan toisia asioitakin, kuin muut kolahhti minuun erityisesti. Olen omassa työssäni pyrkinyt tekemään asiat aivan omalla tavallani en ole ollut koskaan hyvä matkimaan muita. Kokemus on opettanut, että erilaisuus kannattaa, mutta oli ihan kiva kuulla se myös yliopistoihmiseltä. Iltapäivän aloitti Timo Soini ja hänen aiheensa oli Miten minusta tuli puhuja. En ole erityisesti Soinifani, mutta hänen puheenlahjojaan ihailen. Valitettavasti hän enemmän puhui siitä miten hänestä tuli Timo Soini ja perussuomalinen, kun varsinaisesta aiheesta.

Katleena Kortesuo oli ainoa nainen puhujana ja oli tapansa mukaan erinomainen. Hän antoi paljon ajattelemisen aihetta kirjoittamisesta ja täsmätekstistä. Lähes jokainen puhuja oli kirjoittanut kirjan omasta aiheestaan ja ehdottomasti ne pitää hankkia. Päivän anti oli niin suuri, että menee pitkään kunnes saan sen sisällön itselleni selväksi ja vielä toteutettuakin käytännössä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti