tiistai 12. kesäkuuta 2012

Ritvan ruusufinni

Kirjoitan tämän tarinan taas asiakkaani luvalla, mutta nimi on muutettu ja hiukan tapahtumia ettei häntä tunnisteta. Ritvalle puhkesi ruusufinni viitisen vuotta sitten. Olimme jo jutelleet parinakin talvena, että ruusufinni mahdollisuus on olemassa koska iho oireili aina välillä punasilla pikkunäppylöillä. Sitten tuli oikein hankala kevät talvi, Ritvalla oli avioero menossa ja hän lähti pariksi viikoksi Lappiin laskettelemaan. Hän tuli melkein suoraan junalta hoitolaan näyttämään ihoaan. Sen näki heti, että kyseessä oli voimakas ruusufinni reaktio ja sillehän ei kosmetiikan keinoin mitään voi. Neuvoin hänet lääkäriin ja hän sai antibioottikuurin ja paikallishoitovoiteen.

Ruusufinnin väärä hoito

Ritva oli tosi ahdistunut ihonsa tilanteesta, hän joutui työnsä puolesta esiintymään ja ihottuma oli ihan ylivoimainen vaiva. Hän halusi omalla hoidollaan nopeuttaa parantumista ja kun minä en hänelle mitään uusia aineita neuvonut ne haettiin apteekista. Koska kyseessä oli finnit niin niitähän pitää hoitaa rasvaisen ihon tuotteilla. Ritva käytti pari viikkoa kuivattavia akneihon hoitoaineita, puhdistukseen alkoholipitoista kasvovettä ja savinaamiota kolme kertaa viikossa. Voitte arvata, että tilanne paheni totaalisesti. Onneksi hänelle oli varattu seuraava kasvohoitoaika ja saimme puhua tilanteen selväksi. Minä en ollut tarpeeksi selvästi sanonut hänelle ettei ruusufinniin sovi samat hoidot, kun muihin finneihin. Lääkäri oli tapansa mukaan neuvonut jättämään meikin ehdottomasti pois. Se oli Ritvalle pahin asia, että lääkäri kielsi meikkaamisen ja hän ei edes pystynyt peittämään ihon ikävää punoitusta ja ihottumaa.

Ruusufinnin oikea hoito

Kasvohoidolla ei paljoa pystynyt auttamaan niin akuutissa tilanteessa. saatiin ainoastaan väärien hoitoaineiden kuivuus pois. Minä kuitenkin neuvoin, että hän voi käyttää meikkiä ihan kuin ennenkin koska hän käytti Youngbloodin mineraalimeikkejä. Lääkäreillä ei välttämättä ole tietoa meikkien eri laaduista, mutta ainakin minun asiakkaillani on osoittautunut ettei mineraalimeikkien käyttö mitenkään pahenna ruusufinniä.
Ritva myös jatkoi kotihoitoaan samoilla Dermalogican tuotteilla, kun aina ennenkin, ainoastaan yöksi hän laittoi lääkevoiteen. Aamulla hän käytti Skin Smoothing Creamia ( 100ml 80€, 50ml 57€) ja sen päälle Barrier Repairia (62€). Barrier Repair on kaikissa ihottuma tilanteissa hyvä voide. Noin kolmen viikon käytön jälkeen antibiootti alkoi vaikuttaa ja ihon tilanne rupesi parantumaan. Hän muistaakseni söi kuusi viikkoa antibioottia.

Muuta huomioitavaa ruusufinnin suhteen 

Tuon ensimmäisen kerran jälkeen, Ritva on oppinut "taiteilemaan" ruusufinnin ja lääkityksen kanssa. Nykyään hän varoo täysin aurinkoa ja pysyy sisätiloissa keskipäivän aikaan kesällä. Talviurheilu on pahinta iholle, mutta siitäkin on selvitty Barrier Repairin ja hyvän meikin ansiosta. Youngbloodin mineraalimeikki on osoittautunut parhaaksi suojaksi tuulelta ja pakkaselta. Melkein joka kevät ruusufinni on hiukan nostanut päätään ja hän on käyttänyt kolmen neljän viikon antibioottikuurin. Dermalogican hoitotuotteet ovat nyt siksikin välttämättömiä, sillä niissä ei ole hajusteita tai väriaineita. Joillakin myös mineraalirasvat saattavat ärsyttää ruusufinnin puhkeamista. Kasvohoitojen tehtävä on pitää iho mahdollisimman vahvana, että iho pysyy parhaiten suojautumaan ulkoilmalta. Ruusufinni on alkaessaan kaikille suuri järkytys, koska se on parantumaton tauti. Se kuitenkin pysyy oikein hoidettuna pitkiä aikoja oireettomana.

13 kommenttia:

  1. Anonyymi18:18

    Hei!

    Et kertonut ollenkaan tuosta Redness relief voiteesta, eikö se ole ihan tarkoitettu myös ruusufinnille? Nyt tämä uudistunut versio on tehokkaampi estämään ruusufinni näppylöiden puhkeamista, mutta enää sitä ei voi käyttää yksinään, kun se on jotenkin kuivempaa kuin entinen versio. Paras voide kuitenkin mitä ole ruusuihottumaani käyttänyt.

    Eija

    VastaaPoista
  2. Anonyymi10:28

    Ruusufinnin voi parantaa lopullisesti. Sairastin sitä 10 vuotta. Iholta pitää saada pois pintakerros hankaamalla sitä kevyesti saunassa, suihkussa tai jollain kosteusvoiteela niin kauan että se lähtee. Kuten saunassa jaloista ja käsivarsista. Se on kaiken A ja O. Kanebon kaksoispuhdistus puhdistaa ihon perusteellisesti aamuin illoin. Heti kun YKSIKIN näppylä ilmestyy ota 1-3 500mg/pv antibioottitabletti kunnes olet varma ettei näppylöitä tule lisää. Ja tätä systeemiä jatkat kunnes vaiva loppuu. Voi viedä muutaman vuodenkin mutta se kyllä lopulta katoaa.
    Miten erityisiä aineita et tarvitse kuin normaalit ihotyyppiset muikaiset voiteet. Iho pitää kuoria lähes päivitrtäin. JUURI KUN IHOSI NÄYTTÄÄ HIENOLTA UUDET NÄPPYLÄT OVAT TULOSSA. MUISTA SILLOIN KUORINTA!!!!!

    VastaaPoista
  3. Anonyymi10:46

    Lisäys edelliseen vastaukseeni että TETRASYKLIINI on se mitä pitäisi ottaa sisäisesti. Muista että tautia täytyy vahtia joka päivä ja olla säännöllinen. En voi liikaa korostaa sitä että iholta pitää saada TÖHNÄ pois sillä se alla ne näpyt muhii. Voimia taistelluun.

    VastaaPoista
  4. Anonyymi21:37

    Roaccutan, n. 10 kk, kuuri pelasti. Kasvot muistuttivat vuosi sitten jouluna näppyistä (isoja finnejä) ja ryppyistä tomaattia, nyt iho on sileä kuin vauvan peppu = )Mitkään voiteet tai tetrasykliinit eivät auttaneet ennen Roa-kuuria. Nyt pesen kasvoni Lactasyd-pesunesteellä aamuin illoin ja kosteusvoiteena käytän Essex-lotionia, molempia voi ostaa apteekista. Tulee myös edulliseksi reseptillä ostettuna ja iho tykkää.

    VastaaPoista
  5. Anonyymi22:44

    Kokeilkaa ihmeessä Helicobakteeri- kuuria tuusufinniin, itselläni poistui tarkkaan ohjeiden mukaan tablettikuurin syötynä koko harmillinen sairaus ja nyt elämä on ruusufinnin päällä tanssittu, prkl...

    VastaaPoista
  6. Anonyymi20:38

    Tulin juuri kosmetologilta, joka arveli että kasvoissani, poskissa, olisi ruusufinni. Olen hiukan paniikissa. Kosmetologi ehdotti, että käytän ensin hänen suosittelemia ihonhoitotuotteita ja jos ei auta niin lääkäriin. Nettiä kun tutkii niin aika selvältä vaikuttaa, että kannattanee mennä ihotautilääkärille joka tekee varman diagnoosin ja määrää lääkettä.Mutta mitä olette mieltä, mikä on oikea lääkitys?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anonyymi12:20

      Heti ihotautilääkärille ruusufinniin ei kosmetiikka auta
      oikea lääkitys selviää paremmin vastaanotolla ei netissä
      10v kokemus ruusufinnistä, se pahenee koko ajan joten on
      syytä nujertaa se heti.
      Työterveyslääkäri kehoitti lopettamaan ryyppäämisen kun
      nenä punoitti, neljä vakavaa huomautusta ja luentoa
      aiheesta. Alkoholin käyttä,pullo punaviiniä vuodessa.

      Poista
    2. Minun siskolla puhkesi todella ärhäkkä ruusufinni avioeron aikoin, ja kun hän alkoi odottaa kolmatta lastaan, tilanne räjähti. Kasvot olivat täynnä sormenpäänkokoisia märkäpäitä, joista valui mählää, iho oli kirkkaanpunainen, kuumottava ja kipeä. Kuukausia siskoni juoksi ihotautilääkäreillä, testasi monet antibiootit, mutta tilanne meni koko ajan pahemmaksi. Lopulta hän meni kosmetologille, ja alkoi hoitamaan ihoa sellaisella tuotesarjalla kuin exuviance. Hän kävi alkuu muistaakseni parin viikon välein, ellei useamminkin, kosmetologilla hedelmähappohoidossa ja kotona hänellä oli useita purkkeja noita exuviance-rasvoja, joita hän käytti uskollisesti. Näillä tuli siskon kasvot kuntoon, eli en kyllä sanoisi että ihotautilääkäri olisi ainoa oikea ratkaisu. Olen kuullut sellaisenkin väittämän, että kosmetiikkafirmat käyttävät enemmän rahaa ihohoidon tutkimiseen kuin lääkefirmat, jotka puolestaan keskittyvät vakavampien sairausten hoidon kehittämiseen.
      Minun siskosta oli joskus juttu Kodin kuvalehdessä. Siitä on varmaan nyt n.6-7 vuotta aikaa. Jutussa oli hänestä ennen ja jälkeen -kuvat ja hän kertoi omista kokemuksistaan. Se oli pitkään netissä luettavissa mutta ei taida enää löytyä.

      Poista
  7. Anonyymi09:14

    Syön tällä hetkellä Apocyclin 250mg kuuria ja jos ei auta niin mulle annetaan lähete ihotautilääkärille. Toivottavasti tämä lääkäri määrää Roaccutanin tai jotain muuta, jotta tästä riesasta pääsisi eroon.

    Positiivisia kokemuksia on ollut Zenmed rosacea ihonhoito tuotteista. Itsellä loppui nuo purkit niin kyllä sen eron huomasi naamassa. Täytyy varmaan ostaa lisää. Mietin kanssa jotain proactiv tuotteita, mutta en usko että auttavat samalla tavalla ruusufinniin. Aloe Vera on kuulemma tehokasta, mutta hyvin kallista. Se juoma eli Aloe Vera Gel voisi tietysti auttaa.

    Itsellä on nenä todella pahassa kunnossa.. Kunhan pääsisi tulehduskierteestä eroon, niin voisi laserissa korjailla kosmeettisia vaurioita. Toivottavasti tämä Apocyclin kuuri auttaa niin ei heti tarvitsisi mennä ihotautilääkärille, mutta päivä kerrallaan mennään.

    VastaaPoista
  8. Anonyymi23:14

    Maria 15.9.2013
    Olen tässä lukenut noita erilaisia kokemuksia ruusufinneistä
    eroon pääsemiseksi.
    Veljelläni ja minulla oli vuosia moinen vaiva ja se pidettiin jotenkin kurissa Rozex 0,75% voiteella ja antibiottikuurilla.
    Mutta, kun molemmat aloitimme - toisistamme tietämättä - käyttää muun syyn takia D vitamiinia ja niin on häipynyt ruusufinnitkin naamasta. Että suosittelen D vitamiinin kokeilemista. Toivottavasti auttaa...

    VastaaPoista
  9. antibiootit ja rosexit pahensivat minulla. Löysin otsonoidun oliiviöljyn, Cat's claw yrttikapselit ja tein ruokavaliomuutoksia. Tauti hävisi naamasta (paiseet) kahdessa kuukaudessa. Viisi vuotta tuhlasin satoja euroja voiteisiin jotka olivat ihan epätoivolla rahastamista varten kehitettyjä, kalliisiin lasereihin ja ihotautilääkäreihin. Cat's Claw Iherbistä tilattuna maksoi reilut 10 euroa ja otsonoitu oliiviöljy 25 euroa. Älkää ihmiset haaskatko rahojanne. Paiseet ovat nyt kaksi vuotta pysyneet naamaltani poissa. En tiedä vaikuttiko tähän myös se, että poistatin amalgaamit suustani. Fakta on että 15 vuotta vanhat paikat alkavat vuotaa ja elohopea jää kroppaan aiheuttaen vaikka mitä haittaa. Eräs vaihtoehtolääkäri tutki ihoni ja totesi että vanhat paikat kannattaa poistaa + lisätä
    hivenaineita poisto-operaation jälkeen jotta myrkyt poistuisivat. Nyt koko nuoruuden ihollani olleet psorin näköiset läiskät ovat hävinneet. Ihminen on kokonaisuus enkä usko että yhdellä voiteella parannetaan mitään ihotautia. Tämän väitteen takana on oma vankka kokemus ruusufinnistä paranemisesta.

    VastaaPoista
  10. Lisään vielä että nykyään kuljen meikittömänä. En ymmärrä miksi punertavaa ihoa pitäisi peittää kemikaaleilla. Ihotautilääkärin ohje joskus oli että "meikkivoidetta kannattaa käyttää" . Kosmetologin ohje oli päinvastainen: parabeenit kuulemma tukkivat ihohuokosia. Enää käytän vain providan (kesäisin) ja dr. Baumannin (talvisin) voiteita. Mitään happokamaa pesun tai voiteen muodossa en enää ikinä laittaisi tälle iholle nyt kun sen olen kuntoon saanut. Babywash luomulaatuisena. Siinä taikasanat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anonyymi00:43

      Hei, minua kiinnostaisi, miten käytit otsonoitua oliviiöljyä? Supervahvaa suoraan koko naamaan yöksi vai vain näppylöihin? Jäikö iho kuitenkin vielä punoittavaksi / esiintyykö kuumotuksia? Mitä ruokavaliomuutoksia teit (keskeisimmät)?

      Poista