lauantai 9. kesäkuuta 2012

Sjögrenin syndrooma

Olen asiakkaiden kautta tutustunut moniin sairauksiin, jotka vaikuttavat ihon kuntoon. Ellei itse sairaus vaikuta ihoon, niin hoitoon tarkoitettu lääke saattaa sivuvaikutukseltaan olla ihoa rasittava. Ajattelin nyt kirjoittaa kosmetologin näkökulmasta eri sairauksien osuudesta ihoon ja millaisia tuloksia on meidän hoitolassa saatu. Tämä ei siis ole lääketieteen näkökulmaa, vaan ihan kokemuksiin perustuvaa näkemystä.

Sjögrenin syndrooma on sairaus millä on erittäin voimakas vaikutus ihoon. Tämän sairauden olemassa oloon törmäsin parikymmentävuotta sitten, kun asiakkaani sai siitä diagnoosin. Käsittääkseni sitä ennen ei sairautta vielä juurikaan tunnettu. Sjögrenin syndroomassa suun, silmien ja sukuelinten limakalvot kuivuvat pahasti koska kosteutta erittävät rauhaset tulehtuu ja lakkaa toimimasta. Sairaus voi levitä suolistoon ja keuhkoihin ja kyseessä onkin hyvin kiusallinen ja kivuliaskin sairaus. Kasvojen iho kuivuu ja ohentuu myös todella rajusti. Hyvin usein hoitamattomalla Sjögren syndrooma potilaan iholla on voimakas punoitus ja pintaverisuonet tulee näkyviin. Meidän ilmasto on pahin mahdollinen tällaiselle sairaaloisen kuivalle iholle, ihanteellista olisikin päästä etelän aurinkoon muutamaksi viikoksi talvella.

 Minulla on tällä hetkellä neljä asiakasta joilla on kyseinen diagnoosi ja kaikki heistä ovat sairastaneet yli kymmenen vuotta. Kasvojen iho on tietysti heidän huolistaan vähäisin, koska muita ongelmia on niin paljon. Jokaiselle naiselle on kuitenkin tärkeää ettei ihan rypisty ennen aikojaan ja, että ulkonäkö pysyy miellyttävänä. Heidän elämäänsä kuuluu jatkuva rasvaaminen ja ihon voitelu päästä varpaisiin. Usein käytössä on lääkevoiteita, varsinkin talvella ja todella paksuja ja rasvaisia perusvoiteita ja ihoöljyjä. Kasvojen iholla kaikilla on käytössä Dermalogican hoitotuotteet ja ihot ovat pysyneet ehjänä eikä punakkuutta ole syntynyt. Nanolift kasvohoitoja teemme parin kuukauden välein ja talven aikana kasvohierontoja lisäksi. Pelkkä kasvohieronta on tietysti myös rasvaa lisäävä, mutta kivuliaalle ihmiselle se on muutenkin helpottavaa. Kasvohieronta pumppaa hiukan myös sylkirauhasia liikkeelle, jos niitä on vielä jäljellä, näin syljen erityskin saattaa lisääntyä.

Kosteusvoiteena heille on aivan ehdoton Super Rich Repair (50ml 121€) se on muutenkin kuivalle iholle talvella hyvä hoitovoide. Tänä talvena on osoittautunut erinomaiseksi tehoaineeksi Overnigh Repair Serum (98€) jonka sisältämä arganöljy ehkäisee ihon ohenemista ja rauhoittaa myös punoituksia. Barrier Repair on suojaava tuotteena hyvä sekä aamulla, että illalla. Multivitamin power recovery masque ( 75ml 68€) on monella talviaikana lähes jatkuvassa käytössä yövoiteen asemasta, se on myös rohtuville huulille erinomainen.Näillä hoitoaineilla on iho pysynyt hyvin kunnossa eikä se ole mitenkään edes hankala hoitaa. Se on vaan muistettava, että voiteita on laitettava todella runsaalla kädellä ja pelkkä kotihoito ei riitä. Moni sanoo kokevansa kasvohoidot myös mielialaan vaikuttavina. Siitä tulee iholle hyvä tunne ja surkastuneet sylkirauhaset ovat usein kipeitä, niin kasvohieronta helpottaa sitäkin.

5 kommenttia:

  1. Kiitos tästä jutusta, pidin siitä kovasti:)

    VastaaPoista
  2. Anonyymi13:24

    Lisää tällaisia postauksia! Ovat tosi mielenkiintoisia ja hyödyllisiä. Aurinkoista viikonloppua!

    -Laura

    VastaaPoista
  3. Kiva, että annatte palautetta, yritän jatkaa samoilla linjoilla.
    Lukiessani tuota juttua uudestaan tuli mieleeni yksi asia Nanoliftistä. Yleensä on niin, että erilaisia reumasairauksia sairastavilla on kivun tuntemukset lisääntyneet. Hermotukset tavallaan antavat väärää viestä ja ihon tuntoherkkyys on lisääntynyt. Tässä tilanteessa luulisi, että sähkövirtaan perustuva Nanolift tuntuisi ikävältä. Näin ei kuitenkaan ole ja se edes ole aikaisemmin minulle tullut mieleeni. Nanolift parantaa yleensä sylkirauhadten toimintaan, niin paljon että se hyvä puoli nousee aina keskusteluun.

    VastaaPoista
  4. Kiva, että kerrotte mielipiteenne. Yritä siis jatkaa tällä linjalla.
    Lukiessani uudestaan tuota juttua tuli mieleeni, että asiakkaiden kivuliaisuus ei ole este Nanolift-hoidolle. Kroonisesti sairastuneet ovat usein erittäin kivuliaita ja heillä on kiputuntoaisti voimistunut. Tavallaan he tuntevat kipua siellä missä eivät olisi aikaisemmin tunteneet. Luulisi, että sähkövirtaan perustuva Nanolift ärsyttäisi kipuherkkyyttä, mutta niin se ei ole. Huomasin nyt vasta tämän asian, enkä ole edes asiakkaiden kanssa siitä jutellut. Moni on vaan niin tyytyväinen, kun Nanolift lisää syljeneritystä.

    Inkku

    VastaaPoista
  5. Tulipa toistettua itseään. Luulin, että eka vastaukseni katosi ja tein sen uudestaan. Mutta kertaus on opintojen äiti.

    Inkku

    VastaaPoista