sunnuntai 1. heinäkuuta 2012

Juo vettä sopivasti

Näin kesäaikaan tulee asiakkaiden kanssa usein puheeksi veden juonti ja yleensä juomisen määrä. Pitäisiköhän syyttää mediaa, kun tuo veden juonti on noussut kaikille ongelmaksi. Lähes puolet asiakkaista pahoittelee syyllisinä, että juovat ihan liian vähän. En ollenkaan usko, että tämä juomishömpötys on mitenkään tarpeellista Suomen ilmastossa. Esimerkiksi tänä kesänä, kun lämpötila ei nouse paljoakaan yli viidentoista asteen tuskin on kovin tarpeellista lisätä juomista.

Naisten lehdissähän mallitytöt kertovat 3-4 litran vesiannoksista päivässä ja se on taas aivan liikaa, jos se on totta. Liikaa juominen on myös erittäin vaarallista koska se huuhtoo kaikki suolat ja mineraalit kehosta. Se ei olekaan mikään pikkujuttu korjata elimistön tilannetta, kun tärkeät aineet ovat huuhtoutuneet virtsan mukana pois. Yleensä siitä seuraa pitkä sairaala reissu. Muutaman viime vuoden aikana on huomattavasti lisääntynyt nuorten naisten sairaalahoito liian vedenjuomisen takia. En halua mitenkään pelotella, mutta on hyvä miettiä asioita ihan järjellä. Viimeisen viiden vuoden aikana on keskustelu vedenjuonnista noussut mielestäni liian suuriin mittasuhteisiin.

 Monella asiakkaalla on se käsitys, että heidän ihon kuivuus johtuu liian vähäisestä juomisesta. Iholla ja veden juonnilla on todella vähän tekemistä keskenään ja ihon kuivuus ei juomalla poistu. Hyvinvointi tietysti näkyy myös ihossa ja hyvinvointiin kuuluu riittävä muttei liiallinen neste, tai ravinto. Jos ihotyyppi on perintötekijöiden takia kuiva tai ihon kuivattaa suomalainen talvi ilmasto ei vedenjuonti vaikuta mitenkään tähän kuivuuteen. En ole myöskään ikinä työurani aikana nähnyt ihoa joka olisi sen takia kuiva, että ihmisellä on nestehukka. Jos nestehukka on jo niin pitkällä, että se vaikuttaisi ihoonkin, niin oltaisiin jo sairaalahoidon tarpeessa. Toivoisinkin ettei ihmiset syyllistäisi itseään turhaa ja tekisi itselleen vielä pakotetta vedenkin juomisesta. Mielestäni on ihan riittävää, jos muiden juotujen nesteiden lisäksi joisi 4-5 parin desin lasillista puhdasta vettä päivässä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti