maanantai 12. marraskuuta 2012

Juhlavasti pikkujouluihin

Kävin viime viikolla Palokunnankadulla sijaitsevassa Finezzassa ja kyllä Mäntymäen Ulla oli taas hankkinut ihania vaatteita ja asusteita talven juhlaan ja arkeen. Itse pyrin aina ostamaan vaatteeni  Hämeenlinnasta eli omasta kotikaupungista ja pieniltä yrittäjiltä. Harvemmin nykyään enää vaateostoksia teenkään, koska liikun aika vähän työpaikan ulkopuolella ja töissähän minulla on aina työvaate. Aikaisemmin, kun olin monissa luottamustehtävissä niin piti olla muutakin vaatetta, kuin kissankarvaiset farkut.

Finezzassa oli todella kauniita iltapukuja ja juhlavia asuja pikkujouluihin ja muihin juhliin.  Niitä ihaillessani tuli taas kertaalleen mieleeni ikuinen ihmetykseni aihe. En ymmärrä, että naiset panostavat juhlassa upeisiin ja kalliisiin vaatteisiin sekä ammattilaisen tekemään kampaukseen, sitten  meikki on aivan sama, kun kaikkina arkipäivinäkin. Jonkin verran tässä on tapahtunut muutosta,  kun seuraa esimerkiksi itsenäisyyspäivän vastaanottoa. Morsianten kohdalla muutos on varmaan suurin, mutta siinä on jo ehkä menty hiukan liiankin pitkälle. Ei juhlameikin ole tarkoitus olla naamari, joka tekee ihmisestä ihan tuntemattoman.

Tämä arki-ja juhlameikin erot ovat varmaan vieläkin suomalaisnaisilla  ihan eri tasolla, kuin muiden eurooppalaisten naisten. Vielä parikymmentävuotta sitten suomalaisnaista ja miestäkin ohjeistettiin saman tasoiseen pukeutumiseen, kuin esimerkiksi Ranskassa, Italiassa ja Saksassa on totuttu. Nykyään suomalaisnaisen ei mitenkään tarvitse hävetä omaa tyyliään ja makuaan. Ainoastaan meikki ja ihonhoito ei ole meillä vielä niin itsestään selvyys, kuin muualla Euroopassa. Enkä todellakaan tarkoita sitä, että juhliin lähtiessä pitäisi aina mennä meikkauksen kautta. Paljon järkevämpää on hankkia itselle muutamia meikkituotteita mitkä ovat tarkoitettu iltameikkiä varten. Varsinkin, jos kyseessä on pikkujoulu jolloin valaistus voi olla hämärää  niin tarvitaan ihan erilaisia meikkejä, kun päivällä voimakkaassa keinovalossa.

Koko meikkivalikoimaa ei tarvitse iltameikkiä varten uusia, vaan riittää vaaleampi meikkivoide, voimakkaampi huulipuna ja vahvempi silmänrajaus, tai luomiväri kun arkena. Huulipuna on juhlameikissä tärkein ja sen pitää olla sopiva sävy vaatteen kanssa. Jos vaatteessa on jotain punasävyä  se määrä aina huulipunan värin. Suosittelen, että aina uuden juhlavaatteen kassa hankitaan siihen sopiva huulipuna. Parasta olisi, kun ottaisi vaatteen mukaan meikkiostoksille tullessaan.

Kasvohoito kannattaisi tehdä 3-6 päivää ennen juhlaa, niin iho olisi parhaimmillaan. Meikki näyttää paljon paremmalta ja pysyy paremmin, kun iho on hyvässä kunnossa. Aina ei tarvitse tehdä täydellistä kasvohoitoa, vaan ihon voi siistiä juhlakuntoon lyhyellä Microzone hoidolla , siinä aikaa menee noin kolmevarttia ja hinta on 48-55€.  Kasvohoidon yhteydessä voimme neuvoa myös meikkivärit. Eikä jokaista juhlamekkoa varten tarvitse uusia koko meikkivarastoaan, vaan hyvät perusvärit ovat aina sopivat, vain huulipuna valitaan joka vaatetta varten erikseen.

1 kommentti:

  1. Anonyymi02:09

    Hei!
    Miten paljon teette ihan pelkkiä meikkejä? Tiedän, että tuttavani Katleena Kortesuon TV- meikki vaalikommentaattorina oli teidän tekemä ja minusta se oli oikein onnistunut.
    Minulla on muutama YB: n meikki ja olen niihin hyvin ihastunut ja voisin jopa siirtyä kokonaan niihin. Tarvitsisin vielä ennen joulua kahteen esiintymistilanteeseen hyvän, kestävän arkimeikin, joka ei näyttä yliampuvalta. Otatteko uusia asiakkaita meikkeihin?

    Meikkiä työssä tarvitseva

    VastaaPoista