sunnuntai 4. marraskuuta 2012

Kalpeanaamoille väriä!

Ainakin puolet asiakkaista tässä vaiheessa syksyä valittelee, kun iho näyttää niin kalpealta ja harmaalta. Voi olla, että kuulenkin sen nyt tarkemmin, kun koen itsekin olevani ihan kalpeanaama. Kasvohoidolla on tietysti tähän harmauteen suuri apu, koska siinä saadaan iholta pois kaikki hilseilevä harmaa solukko. Talven edettyä jo pidemmälle iho alkaa aina vaan enemmän kuivumaan, joten kuorintaa ja kosteutusta tarvitaan enemmän.

Yksi suuri syy kalpeuteen on ihan yksinkertaisesti meidän erilainen talvivalo, ulkona valo on kylmää ja sinertävää ja sisälläkin aika kirkasta ja kovaa. Hyvän värinenkin iho alkaa näyttämään samealta ja epämääräisen kalpealta. Tähän on kaksi hyvää apua. Ensimmäinen on Dermalogican SkinPerfect Primer ( 22ml 77€) ja toinen on Youngbloodin mineraalimeikki ( 65€). Ihminen joka ei käytä meikkiä eikä halua laittaa mitään meikkivoidetta saa hyvän avun SkinPerfect Primeristä. Siinä on valoa taittava pigmentti, joka saa ihon näyttämään tasaisemman väriseltä ja kuulaammalta. Se on myös loistava suoja iholle talven tuiskuilta ja auringolta. Siinä on 30 aurinkosuojakerroin.

Youngbloodin jauhemainen mineraalimeikki on myös aivan ihana tuomaan ihan oikeasti väriä iholle. Itse olen jo pari talvea käyttänyt normaalia ihonväriäni tummempaa mineraalimeikkiä. Koska mineraalipigmentti käyttäytyy aivan erilailla, kun "vanhan ajan" meikit, niin siinä ei ole vain yhtä oikeata väriä asiakkaalle. Kaikki värit sopii riippuen käyttötarkoituksesta ja tilanteesta. Minä itse olen todella valkoinen iholtani ja vanhan mittapuun mukaan valeimmat Ivory ja Cool Beige olisi minun värisävyni. En kuitenkaan halua olla talvipakkasella norsuunluun värinen, joten olen ottanut käyttöön sävyn Warm Beige. Se on lämmin rusehtava sävy, joka poistaa harmautta ja kalpeutta. Vaikka se on täysin erilainen, kuin ihoni oma sävy niin siitä ei jää mitään rajoja eikä se ole liian ruskea..

Uskallan ihan reippaasti suositella kaikille, että kokeilkaapa talvella tuota Warm Beige sävyä. Ainakin vanhemmalle iholle, joka on jo epätasaisen värinen sillä saa hyvän meikin. Moni alle kolmekymppinen on vielä, niin kuulaan vaalea ihoinen ettei iho näytä talvellakaan harmaalta. Silloin kannattaa edelleen suosia vaaleita meikkisävyjä.

3 kommenttia:

  1. Itsellä tällä hetkellä pohjustajana Dermalogican primer ja Youngbloodia sävyssä Barely Beige vaikka olenkin tosi kalpea luonnostaan. Poistaa kivasti harmautta eikä luo minkäänlaista possuefektiä.

    VastaaPoista
  2. Anonyymi16:14

    Hyvä kuulla ihan asiantuntijalta, että warm beige sävyä voi käyttää vanhempikin nainen. Olen itse käyttänyt sitä päivämeikissä parina talvena, kun iho on ihan kalvakka. Poskipunana olen käyttänyt lämpimän ruskeaa Tangier väriä ja olen ihan tyytyväinen kun kuusikymppinenkin näyttää hiukan hehkeältä syksyn pimeydessä.

    VastaaPoista
  3. Anonyymi19:58

    Sen jälkeen, kun ostin ekan YB:n mineraalimeikin ei ole tarvinnut meikkivoidetta miettiä. Suosittelen kaikille ketkä tuskailevat sopivan värin, tai pysyvyyden kanssa, että kannattaa satsata YB:n meikkiin ja kunnon Kabuki siveltimeen. Oma siveltimeni on ostettu nelisen vuotta sitten ja ihan priima kunnossa on vieläkin. Meikkivärinä itse käytän joko Honey sävyä, ja iltameikissä Cool Beigeä.

    VastaaPoista