perjantai 9. marraskuuta 2012

Tyylikäs ja pirteä yli kuusikymppinen nainen

Katselin jotain ruotsalaista ajankohtaisohjelmaa, jossa haastateltiin varmaankin yli kuusikymppistä lakiasiantuntija naista. Oli oikein ilo silmälle, kun hän näytti niin viehättävältä ja hyvin meikatulta. Hän oli kyllä ihan oman ikäisensä näköinen ja aika ryppyinenkin, mutta siitä huolimatta pirteän ja raikkaan näköinen. Monet hänen ikäisensä turvautuu palstiikkakirurgiaan, jos joutuvat työkseen esiintymään, mutta tämä rouva vaikutti sen verran jämäkältä, että hänelle näköjään riitti harkittu pukeutuminen ja meikki. Ja oikein hyvältä hän näyttikin.

Olen useampaan kertaa kirjoittanut siitä, että suomalainen nainen, varsinkin hiukan iäkkäämpi käyttää meikkiä ihan liian varovasti. Tuossa 50-70 ikävuoden välissä alkaa omat värit samentua ja ihosta tulee helposti epätasaisen värinen. Jos meikki on pelkkää mustaa ripsiväriä ja haalean pinkki huulikiille vaikutelma ei ole paras mahdollinen. Tulee jotenkin anteeksipyytelevä vaikutus, tai liian murretut värit näyttävät suttuisilta.

Mietin aamulla omaa meikkiäni tehdessä miten Youngbloodin meikeillä saataisiin saman tyylinen pirtsakka meikki, kun näin ruotsalaisnaisella olevan. Tämä nainen oli ristiverinen eli hänen värityksensä oli hyvin samanlaiset, kuin suurimman osan suomalaisnaisista. Meikin pohjusteena ilman muuta suosittelen Dermalogican SkinPerfect Primerin ( 22ml, 77€), joka suoristaa pikkurypyt ja tasoittaa ihon värin. Meikkivoiteeksi laittaisin Youngbloodin mineraalimeikistä ( 65€) sävyn Warm Beige, mistä jo aiemmin kerroinkin, että sillä saa kauniisti lisäväriä ihoon. Vaaleampaa pohjasävyä haluava, voisi kokeilla Cool Beige sävyä joka myös neutralisoi punoitusta.

Luomivärit on ne tärkeimmät millä saa eloa meikkiin ja silmät tulee parhaiten esiin. Käyttäisin pohjustukseen jauhemaisesta Crushed Mineral Eyeshadowista ( 33€) värin Alabaster ja sen laittaisin koko luomelle. Luomen ulkonurkkaan laittaisin voimakkaan siniturkoosin nimeltään Azurite, se ei ole liian kirkas, koska se on enemmän siniharmaa, kuin turkoosi. Silmänrajaukseen sopii Gel Liner ( 35€) väri Midninght Sea. Meillähän on nyt myös tarjouksessa tuo Gel Liner ja rajaussivellin yhteensä 40€, kun ne normaalisti ovat 55€: Sitten vielä runsaasti mustaa ripsiväriä ja poskille lämmin murrettu sävy Petal ( 42€). Huulille suosittelen raikkaan Rosewater sävyn, joka on hiukan luumunsävyä ja sopii hyvin Azurite luomiväriin.

3 kommenttia:

  1. Anonyymi19:39

    Hei, pahoittelen ettei kommenttini liity tähän tekstiin, mutta haluaisin kysyä että sopiiko Dermalogican Multi Active Toner herkälle iholle? Itselläni on sekaiho, joka on kuitenkin todella herkkä ja mietiskelen tässä että viitsisinkö tilata tuota toneria..

    VastaaPoista
  2. Kiitos kysymyksestäsi. Aina voi kysyä, tai kommentoida vaikka ei asia kirjoitettuun postaukseen liittyisikään.
    Multi Active Toner sopii oikein hyvin herkällekin iholle, se on paras hoitosuihke sekaiholle, mutta sillä on ihontoimintaa tasapainottava vaikutus. Multi Active Toner on myös tosi kosteuttava ja talvella riittävä kosteutus vähentää herkkyytä ja vahvistaa ihoa.

    Inkeri

    VastaaPoista
  3. Anonyymi20:20

    Kiitos Inkeri, että huomioit meitä aikuisiakin naisia eli 60+. Olen ostanut jo kauan meikkini, vain teiltä eikä yksikään ole jäänyt käyttämättä. Aina väri on ollut sopiva ja muutkin kyselleet mistä noin kivan löysit. En edes uskaltautuisi käyttämään muualta ostettuja meikkejä koska pelkäisin ettei värit olekaan sopivia. Olen oppinut luottamaan sekä sinun, että Marin värisilmään ja aina ostos on onnistunut.

    VastaaPoista