torstai 3. tammikuuta 2013

Tyypillinen kuivan ihon ongelma

Joulun tienoilla meille tulee aina muutamia uusia asiakkaita. Heillä on kaikilla hyvin samanlainen tilanne ja se on meille ihan tuttua. Tyypillistä on sekin ettei nämä asiakkaat ole itse koskaan omalla ihollaan kokeneet mitään sellaista. Puhun kuivan ihon voimakkaasta kuivumisesta ja atooppisista läiskistä.

Meille on joka talvinen tilanne, että pakkasten alettua jonkun 45-65 vuotiaan kuivaihoisen naisen iho muuttuu atooppisen kuivaksi ja alkaa oireilla. Siihen asti iho on ollut hyvinkin helppohoitoinen ja jäänyt siksikin aika vähälle hoidolle. Sellaiset naiset jotka ovat meillä jo muutenkin käyneet, mutta harvakseltaan ovat kuulleet minun kyllä varoittelevan tällaisesta tilanteesta. Kuiva iho onkin siinä hiukan "salakavala", että se on pitkään kaunis ja hyvän näköinen. Sitten tulee totaalinen romahdus ellei sitä ole alkanut ennakoimaan.

Tarkoitan sitä, että hyvin usein kuivaihoinen henkilö laiminlyö ihonsa hoitoa ja tekee vain mahdollisimman vähän ihonsa eteen. Iho kestää tätä aika pitkään, mutta sitten siihen mukaan iän myötä estrogeenin väheneminen. Yleensä nelikymppisenä estrogeeni alkaa sen verran vähetä, että se alkaa näkyä ihon ohentumisena. Tähän tilanteeseen, kun sopivasti osuu pakkaset ja talven kuiva sisäilma, niin ongelma on valmis. Asiakkaalle itselleen se on ihan kamala kokemus, koska heidän iho on ollut siihen asti helppo ja oireeton. Yleensä syytä haetaan jostain muualta. Epäillään allergiaa, tai homepölyjen ja ne onkin hyvä sulkea pois.

Onneksi tämä atooppinen ihottuma on aika helppo hoitaa pois, tosin se vaatii säännöllistä hoitoa ja suunnitelmallisuutta. Yleensä tarvitaan 2-3 kasvohoitoa ja kotihoito pitää sovittaa ihotyypin mukaiseksi. Ei kotihoidon tarvitse olla mitään työlästä ja aikaa vievää, kunhan on oikein valittu kosmetiikka. Kehotankin, että jos oireet tuntuu yhtään tutuilta kannattaisi kääntyä kosmetologin puoleen. Olisi parasta hoitaa iho mahdollisimman pian kuntoon, koska itsekseen se paranee vasta ensi kesänä. Sen jälkeen ehkä uusii taas talvella. Oikealla ihonhoidolla se ei yleensä enää koskaan uusi.

5 kommenttia:

  1. Anonyymi19:41

    Minulla on juuri tuo kertomasi kokemus. Valitettavasti, vaan ensimmäinen kauneushoitola jossa kävin ei osannut asiaa, kuin pahentaa. Minun ongelmani räjähti 2 vuotta sitten ja ensimmäiseltä kosmetologilta sain sekaihon tuotteita ja hoidoksi lisää kuivattavan ihonpuhdistuksen.
    Olin aika epätoivoinen, kun päädyin Inkerin käsittelyyn. Ihoni oli niin kipeä,että itkin kutinaa ja kirvelyä. Silloin jo yksi hoito rauhoitti tilanteen lähes täysin ja se ei ole todellakaan uusinut, kun olen noudattanut ohjeita. Nyt odotan aina kovasti koska kasvohoitopäivä on. Teillä ei kasvohoidossa puristella eikä satuteta, niin on ihanaa rentoutua. Kiitos ja oikein hyvää uutta vuotta!

    VastaaPoista
  2. Anonyymi15:14

    Tyttäreni on nyt 18v. ja ilmeisesti talvi ja koulustressi on saanut hänen atooppisen ihonsa ärsyyntymään. Voiko hänen ikäiselleen tehdä kasvohoitoa?
    Tyttärelläni oli alle kouluikäisenä taiveihottuaa ja iho on edelleenkin hyvin kuiva. Nämä atooppiset läiskät kasvoissa on ensimmäiset yli kymmeneen vuoteen ja ilmeisesti stressi on osa syynä tässä. Jääkö niistä kuivista läiskistä arpia ihoon?

    Huolestunut äiti

    VastaaPoista
  3. Kiitos kommenteistanne.

    Kuivista läiskistä ei jää arpia ihoon. Tosin ne voivat kestää parantua puolikin vuotta. Ihan hyvin 18v. voi tulla kasvohoitoon ja pitääkin tulla silloin, jos atooppinen iho alkaa rikkoutua. Tervetuloa!

    Inkeri

    VastaaPoista
  4. Anonyymi12:03

    Voiko kilpirauhasen vajaatoiminta vaikuttaa ihoon? Sain diagnoosin 2011 syksyllä ja jo viime talvena tuntui ihoni paljon kuivemmalta. Nyt ei tahdo millään löytyä oikeaa lääkeyhdistelmää ja arvot sahaa edes takaisin. Marraskuussa iho alkoi näkyvästi hilseillä ja nyt siinä on jo läiskikästä punoitusta ja kutinaa. Ihoni on ollut aina kuiva, mutta aikaisemmin se pysyi kurissa ihan kotihoidolla. Asun pienellä paikkakunnalla eikä meillä ole kosmetologin palveluja lähellä, mutta osaisitko neuvoa Dermalogican hoitoaineista jotain "hätäapua"kotikäyttöön? Käytän Dermalogican aineita, mutta mitään tehotippoja yms. en ole vielä kokeillut olisikohan niistä apua?

    Mirja

    VastaaPoista
  5. Kiitos hyvästä kysymyksestä. Minun pitääkin tehdä taas ihan oma postaus tästä kilpirauhasen toimintahäiriöiden vaikutuksesta ihoon. Kilpirauhasen vajaatoiminta vaikuttaa merkittävästi ihoon ja se näkyy kuivuutena, hilseilynä ja punakkuutena. Hyvin samanlaisilla oireilla, kun kuivan ihon atooppinen ihottuma. Hoitokonstit ovat myös ihan samat eli paljon kosteutta ja suojaa.
    Pääset ihan hyviin tuloksiin myös kotihoidolla, kun otat käyttöön kaikki keinot.
    Käytä aamulla tehotiivisteeksi Ultra Calming Serum Concentrate( 50ml , 86€, nyt tarjouksessa 65€) sen päälle Super Rich repair ja vielä joko SkinPerfect Primer ( 77€) tai Barrier repair ( 50ml,62€). Käytä yöksi Tehotiivisteeksi Skin Hydrating Booster ( 93€) ja sitten voiteeksi Super Rich ja tuo Barrier Repair. Näin saat iholle sekä suojaa että kosteutta.

    Inkeri

    VastaaPoista