keskiviikko 6. helmikuuta 2013

Onko poskipuna unohtunut?

Tässä eräänä päivänä aloin miettiä onkohan naisten poskipunan käyttö alkanut vähentyä? Nykyään näen ympärilläni naisia joilla on hyvä silmämeikki ja huulissakin ihan kiva puna, mutta kasvot ovat kuolon kalpeat. Meillä on ainakin poskipunan myynti mielestäni ihan ennallaan, mutta yleisestä trendistä en tiedä.

Itse pidän poskipunan käyttöä erittäin tärkeänä. Varsinkin yli nelikymppisenä ihon hehkeys ei oikein ole enää entisellään ja kalpeus voi turhaan korostua, jos mikään ei katkaise kasvojen linjaa. Tulee myös helposti mielikuva, että kasvoissa on vain kolme aukkoa, mustat silmienaukot ja punaisempi suun aukko. Poskipuna tekee meikistä kokonaisuuden. En muutenkaan ymmärrä, jos meikkiä tehdään, vaan yhteen osa-alueeseen ja muu unohdetaan. Minusta näyttää pahalta, jos muuta meikkiä ei ole, kuin voimakas silmämeikki. Muistakaa kuitenkin, että tämä on vain minun mielipiteeni. Meikki on aina makuasia ja leikki, jossa ei ole, vaan yhtä oikeaa linjaa.

Poskipunalla pystyy hyvin myös muotoilemaan kasvoja ja tekemään hiukan nousevaa linjaa. Vanhemmiten, kun kaikki alkaa valahtamaan alaspäin poskipuna voi hiukan hämätä ja saada aikaan nostetta. Poskipuna ei saa olla liian voimakas. Toinen äärilaita on laittaa kuumeisen punaiset pallot poskipäille. Yleisin virhe on se, että poskipuna tulee liian alas. Helpolla säännöllä löytyy hyvin oikea kohta. Ota, vaikka kynä tai muu suora puikko ja asetu peilin eteen. Katso suoraan eteenpäin ja laita silmän pupillin keskiosasta kynä suoraan alas. Tämän lähemmäksi nenää ei saa poskipuna tulla. Sitten laita kynä nenän pielen alla reunasta hiusrajaan. Tämän viivan alapuolelle ei poskipunaa laitetta. Poskipunaa helposti laitetaan liian alas, mutta se saa posket roikkumaan. Oikea kohta on poskiluun korkein kohta ja siitä häivyttämällä hiusrajaan päin.

Itse en osaisi olla ilman poskipunaa, mielestäni se on yksi tärkein meikin väline. Varsinkin näin vanhemmiten se tekee kasvot iloisemmiksi. Paha virhe on, jos kulkee suu mutrulla ja otsa kiukkusessa rypyssä ja kasvot kalkin valkoisina.

8 kommenttia:

  1. Anonyymi14:43

    Eikö mistään enää saa voidemaista poskipunaa? Olen yrittänyt näitä puuterimaisia ostaa, tosin en teiltä ja kaikki jää jotenkin kasoihin.

    VastaaPoista
  2. Voidemaisia poskipunia ei varmaankaan ole monellakaan sarjalla. Youngbloodilla on ihan erinomainen voidemainen poskipuna nimeltään Luminous Creme Blush ( 41€ ). Se levittyy yhtä hyvin, kuin voidemaiset levittyy, mutta pysyy hyvin niin, kuin puuterimaiset punat pysyy. Värisävyjä on kaksi Tripical Glow on raikas, lämmin koralli ja Rose Quarts on hento roosa. Tervetuloa ostoksille.

    Inkeri

    VastaaPoista
  3. Anonyymi18:58

    Vieläkö Youngbloodilla on puuterimainen poskipuna nimeltään Tangier, vai onko se jo lopetettu? En sen parempaa sävyä ole löytänyt ja pelkään, että se kohta poistuu valikoimista.

    VastaaPoista
  4. Anonyymi19:01

    Olen käyttänyt Youngbloodin aurinkopuuteria väriltään Sundance myös poskipunana. Kai se on ihan ok? Minusta väri on tosi hyvä ja luonnollinen. Käytin sitä kesällä ihan koko kasvoille, niin kuin aurinkopuuteria kuuluukin. Nyt olen sen verran kalpea, että se on liian ruskea koko kasvoille. Poskipunana pidän siitä kyllä kovasti.
    Miten muuten tuo uusi Cover Tint meikkivoide, levittyykö sen päälle puuterimainen poskipuna siististi?

    VastaaPoista
  5. Tässä vastauksia kysymyksiinne. Tosi kiva, kun tulee kysymyksiä.
    Tangier väri on edelleen valikoimissa. Sehän tuli uutuutena keväällä-11 ja on erinomainen suomalaiselle väritykselle, vaalealle hiuksiselle ja vaalea ihoiselle. Tangier on lämmin oransiin vivahtava, kullanpunainen sävy. Se on Youngbloodin suosikki poskipuna aina kesäisin.
    YB:n aurinkopuuteri sävy Sundance on ihan yliveto. Sen parempaan aurinkopuuteri sävyä ei olekkaan. Siinähän on neljää eri sävyä yhdessä pakkauksessa. Kun siveltimen kerran pyöräyttää siinä saa hiukan joka väriä ja silloin ihon sävystä tulee elävä ja luonnollinen. Poskipunana se toimii oikein hyvin. Moni käyttääkin sitä vain poskipunana, eikä koko kasvoille.

    Inkeri

    VastaaPoista
  6. Unohdin näköjään vastata miten poskipuna levittyy uuden meikkivoiteen Cover Tintin päälle. Vastaus on, että todella hyvin. Cover Tint jättää sileän ja napakan pinnan ja siihen on hyvä levittää sekä voidemainen, että puuterimainen poskipuna. Ne myös pysyvät hyvin, koska meikkivoide pysyy muuttumattomana päivän ajan.

    Inkku

    VastaaPoista
  7. Anonyymi18:06

    En ole aikoihin uskaltanut käyttää meikkivoidetta, koska pelkään sen tukkivan jo valmiiksi epöpuhdasta ihoani. Jo kymmenisen vuotta sitten käyttämäni kosmetologi totesi meikkivoiteen tukkineen ihoani ja, kun lopetin sen käytön ihoni hiukan rauhoittui. Olen nyt neljäkymmentä täyttänyt ja koen ihoni aika kirjavaksi ja kalpeaksi. Uskaltaisinko kokeilla jompaa kumpaa noista Dermalogican uusista meikeistä, vai voiko nekin aiheuttaa näppyjä? Kumpaa suosittelet rasvoittuvalle iholleni?

    VastaaPoista
  8. Olet siinä ihan oikeassa, että huono laatuinen meikkivoide aiheuttaa usein ihon tukkiintumista ja rasvoittumista. Viimeisen kymmennen vuoden aikana meikkilaadut ovat täysin muuttuneet, kun käyttöön on tullut mineraalipigmentti. Mineraalipigmenttiä sisältävät meikkivoiteet eivät missään tapauksessa tuki ihoa. Meikkivoide ei myöskään saa sisältää mineraalirasvoja, koska sekin on rasvoittava raaka-aine niin, kuin myös hajusteet ja synteettiset raaka-aineet.
    Dermalogican tuoteet eivät sisällä mitään näistä edellä mainituista tukkivista aineista. Nämä uudet meikkituotteet sisältävät raaka-aineita jotka eivät missään tapauksessa tuki, tai rasvoitta ihoa. Päin vastoin meikit suojaavat ihoa ja parantavat ihon hyvinvointia.
    Voisit ensin kokeilla Sheer Tint värillistä päivävoidetta, joka jättää hyvin kevyen värin. Sheer Tint sopii kesällä, myös ihan päivävoiteeksi suoraan iholle. Näin Suomen talvessa, kuitenkin suosittelen Sheer Tintin alle kosteusvoiteen. Hyvä olisi Active Moist ohut kosteusvoide.
    Suosittelen läpimästi, että uskaltaudut kokeilemaan meikin käyttöä. Sillä saa iholle kivaa sävyä ja värivirheetkin tasoittuvat. Meikkien laadut ovat tosi paljon keventyneet kymmenessä vuodessa ja tulet yllättymään positiivisesti.

    Inkeri

    VastaaPoista