perjantai 8. maaliskuuta 2013

Kauneutta Barcelonassa

Olemme viettäneet tämän viikon talvilomalla Barcelonassa. Tämä on minulle tuttu kaupunki ja olin täällä ensimmäistä kertaa Marin kanssa Dermalogican maailmankongressissa. Se oli muistaakseni 2006 ja oli elokuun kuumin aika. Dermalogican maailmankongressit ovat niin ikimuistettavia tilaisuuksia, että ne tuo paikkaakin kohtaan hyviä muistoja.

Minulle Barcelona on ehdottomasti Gaudin taidetta. Ihailen suunnattomasti hänen upeita talojaan, jotka hämmästyttävät vielä nykypäivänäkin rohkeudellaan. Gaudin kuolemasta on kohta satavuotta ja tuo hänen arkkitehtuurinsa on aivan modernia. Kävimme eilen Sagrade Familia kirkossa ja sinne en ollut aiemmin päässyt, kun jonot oli niin valtavat. Nytkään emme päässeet torneihin, koska ne oli sateen vuoksi suljettu. Itse kirkko oli kuitenkin, niin vavahduttava kokemus, että mietin sitä vielä kauan.

Katselen aina matkoilla, mitä omaan ammattiini liittyvää näen. Espanjalaiset naiset ovat selvästi naisellisempia, kuin me suomalaiset. Heillä ei myöskään vielä näy sellaista ylipaino ongelmaa, mitä näkee suomalaisessa katukuvassa. Selvästi täällä on kestokynsien ja ripsien pidennysten aika ohitse. Vielä en ole nähnyt yhtään kynsi- tai ripsisalonkia, mikä on aika kummallista. Tosin en ole nähnyt, kuin muutamat ripsien pidennyksetkään. Puolitoistavuotta sitten, joka suurkaupungissa oli kynsisalonkeja ripirinnan. Näin aikoinanin ennustinkin, yleensä ripsibuumi on kestänyt noin 3-5 vuotta. Barcelonassa näin jo muutaman pikkumainoksen luonnollisista ripsissä. Niissä mainostettiin ripsipermanenttityyppistä menetelmää, jolla saadaan omat ripset taipumaan. Tätä systeemiä on jo pari kuukautta myyty kosmetologeille Suomessa. Siihenkään en lähde, koska se tuhoaa ripset yhtälailla, kuin pidennyksetkin.

Vaatemuodissa on nähtävissä, että erilaiset kukkamekot on kesän muotia. Mekot on vartalonmyötäisiä kotelomekkoja ja niiden kuosit on aika kirjavia. Kukikkaita kankaita on myös puseroissa ja housuissa ja ihan kivalta ne näyttääkin. Oranssia on paljon, mikä on kivaa, koska se on lempivärini. Muutenkin kirkkaita värejä on paljon oikein karamellivärit on muodissa. Barcelonassa on varhaiskevät kauneimmillaan ja kevät vaatteet ovat jo käytössä.

2 kommenttia:

  1. Ihana pieni katsaus Barcelonan tunnelmiin!

    Oikein ihanaa matkaa teille!

    VastaaPoista
  2. Kiitos toivotuksista.
    Onkin ollut ihanaa nauttia auringosta ja noin kahdenkymmenenasteen lämmöstä. Ehdottoman hyvä ajankohta kaupunkilomaan. Ei vielä jonoja joka paikassa, eikä liian kuumaa. Kuitenkin auringossa voi istua jo ilman takkia.

    Inkeri

    VastaaPoista