lauantai 16. maaliskuuta 2013

Miten valita meikistä oikea värisävy?

Niin, kuin eilisessä postauksessa kerroin meikkien maailma ja raaka-aineet ovat täysin muuttuneet 2000-luvulla. Synteettisen pigmentin vaihtuminen mineraalipigmenttiin on helpottanut suuresti meikien värisävyjen valintaa. Nyt puhun meidän myymistä meikkituotteista Youngblood meikkisarjasta ja Dermalogican kahdesta meikkituotteesta Sheer Tintistä ja Cover Tintistä. Huomio myös etten laske Dermalogican SkinPerfect Primeriä meikkituotteisiin, vaan se on ihonhoitotuote. Muilla kosmetiikkasarjoilla on vielä hyvin paljon raaka-aineena synteettistä pigemttiä, koska se on hinnaltaan huomattavasti halvempaa, kuin mineraalipigmentti.

Mineraalipigmenttimeikeisssä ei meikkivoiteen värisävyllä ole enää suurtakaan merkitystä. Aikaisemman synteettisen meikin kohdalla oli erittäin tärkeää, että värisävy vastasi juuri ihon omaa sävyä. Mineraalipigmentti toimii aivan eri tavalla. Synteettinen pigmenttimolekyyli on muodoltaan pyöreä eikä se läpäise valoa. Pyöreiden pigmenttien levittyessä päällekäin iholla meikistä tuli aika paksu. Mineraalipigmenttimolekyyli  taas on muodoltaan litteä ja se on läpikuultava. Litteiden pigmenttien levittyessä päällekäin meikkikerros on paljon ohuempi. Valoa läpäisevän mineraalipigmentin läpi kuultaa ihon oma väri ja silloin meikki näyttää jokaisen iholla erilaiselta. Tämä ero näiden kahden pigmenttilaadun välillä tekee sen, että mineraalimeikki on paljon luonnollisempi ja värisävyn valinta ei ole enää, niin tarkkaa.

Youngbloodin jauhemaisesta mineraalimeikistä (65€) on helppo valita oma värisävynsä. Hyvin vaalea ihoinen ja vaaleuttaan korostava voi valita Ivoryn, tai Cool Beige värisävyn. Cool Beige neutralisoi myös ihon punakkuutta, jos on taipumus couperosaan. Kaikista neutraalein sävy on Neutral ja se sopii ihan kaikille ja se onkin YB:n meikeistä meillä eniten myyty värisävy. Honey on toiseksi suosituin sävy ja se antaa hiukan lämmintä värisävyä ja poistaa kalpeutta. Warm Beige on kaikista voimakkain, lämmin ruskea. Itse olen todella kalpea iholtani ja synteettisten meikkien aikaan käytin yleensä Ivory sävyä. Nykyään käytän kesät talvet Warm Beigeä, tai Honeytä, koska en halua olla ihan valkoinen.

Olkaa siis huoleti sävyä valitessanne, kaikki värit sopii varmasti, koska ne saa oikean sävyn teidän omasta ihostanne.

3 kommenttia:

  1. Anonyymi13:20

    Allekirjoitan nuo Inkerin ohjeet omasta kokemuksestani. Olen käyttänyt YB: n meikkejä jo ennen, kuin ne olivat Suomen markkinoilla. Olen käyttänyt melkein kaikkia värisävyjä, mitä olemassa on tuosta mineraalimeikistä. Riippuen fiiliksestä ja ihon tilanteesta ja aina olen ollut ihan tyytyväinen. Ei niissä ole vain yhtä oikeaa värisävyä.

    Kaiken kokeillut

    VastaaPoista
  2. Anonyymi18:46

    Peittääkö tuo YB mineraalimeikki acnearpia? Olen tottunut käyttämään hyvin peittävää Blascon meikkivoidetta, mutta se tuntuu niin kuivalta ja raskaalta, että haluaisin vaihtaa sen. Yleensä taas kevyemmät meikit eivät ole tarpeeksi peittäviä. Onko mineraalimeikillä edes tällaista peittävää ominaisuutta?

    VastaaPoista
  3. Kyllä mineraalimeikki peittää aivan yhtä hyvin, kuin synteettinenkin pigmentti. Ymmärrän hyvin, että näillä pakkasilla Blascon meikki tuntuu liian kuivalta ja se kuivattaa ihoakin vielä lisää.
    Mineraalimeikki ei missään tapauksessa kuivata ja se näyttää aina luonnolliselta. Riippuu ihan siitä miten monta kerrosta meikkiä siveltimellä levität miten peittävä siitä tulee. Aivan varmasti saat arvet piiloon ja iho näyttää luonnolliselta.

    Inkeri

    VastaaPoista