tiistai 14. toukokuuta 2013

Huutomerkki keskellä naamaa

Viime viikolla oli Hämeen Sanomissa juttu ripsienpidennyksistä. Hämeen Sanomissa on juttusarja nimellä Koekaniini ja siellä on ollut meidänkin Nanolift kasvohoidosta juttu. Jutussa pohdittiin ripsienpidennysten hyviä ja huonoja puolia ja toimittaja itse päätyi siihen, että huonoja puolia oli enemmän.

 Mehän emme tee ripsienpidennyksiä, koska oma periaatteni on etten koskaan tee, tai tarjoa asiakkaalle mitään sellaista mikä joskus saataa kääntyä hänen omaa terveyttään ja hyvinvointiaan vastaan. Minähän olen jo pitkään yrittänyt tuoda julki myös ripsienpidennysten haitat ja huonot puolet, koska ne yleensä käyttäjä huomaa vasta jälkikäteen. Olen työurani aikana nähnyt jo muutamaan kertaan nämä ripsibuumit ja tiedän mikä niistä on tulos. Nyt ripsienpidennyksiä näkee jo vähemmän ja asiakkailla näen niiden haittavaikutukset. Nykyään nimittäin näen aika usein uusilla asiakkailla ettei ripsiä ole juuri ollenkaan ja silmienympärykset ovat tosi kuivat ja rasittuneet. Liima jota ripsien liimaamiseen käytettään on tosi vahva liotin, että se varmaan pitää monta viikkoa. Liima-aine rasittaa omia ripsiä sen verran, että parin vuoden käytön jälkeen ei ole enää omia ripsiä. Se on kenkkutilanne ja muuta ei voi, kun odottaa omien ripsien kasvua.

Jonkin verran on myös allergia ja herkistymistapauksia. Pahimmat allergiat ovat iskeneet ripsien laittajiin. Se onkin suurin huolen aiheeni, että kollegani eivät ajoissa selvitä itselleen mitä haittoja joistakin töistä on. Tämäkin oli tiedossa jo ihan alusta asti, että liima-aineiden liottimet herkistää astmalle, kun niitä haistelee kaiken päivää. Nykyään jos kosmetologi menee lääkäriin valittamaan yskää ja nuhaa ensimmäinen kysymys on teetkö ripsiä, tai kynsiä. Helposti myös käy niin, että kun herkistyy yhdelle aineelle vakavasti uusia herkistymisen aiheita tulee, vaan lisää.

Tuossa Hämeen Sanomien jutussa toimittaja kertoi, että ensimmäisinä päivinä ripsien laiton jälkeen oli hassua katsoa peiliin. Tuntui, kun ripset olisi olleet huutomerkki keskellä naamaa, mutta siihen kuulemma oma silmä tottui muutamassa päivässä. Voisin jopa sanoa, että omat silmät sokeutuu. Valitettavan usein ripsienpidennykset menee överiksi ja ne ovat aivan liian epäluonnolliset ja huomiota herättävät. Minun silmääni täyttää aika kummalliselta, kun keski-ikäisellä naisella on mollamaijan silmät. Silloin, kun pidennykset ovat normaalin rajoissa ne voivat helpottaa meikkaamista. Jatkuvassa käytössä ne kyllä rasittaa ripsiä ja silmäluomia ihan liikaa.

11 kommenttia:

  1. Anonyymi13:11

    Mites nuo ripsiseerumit?
    Joista osa kai kiellettyjen listalla glaugoomalääkkeenomaisten ainesosien vuoksi?

    Muutama tuttu on sellaisilla kasvattanut pitkät hontelot räpsyttimet itselleen.

    VastaaPoista
  2. Ripsiseerumit on ihan toimiva vaihtoehto. Meillä on myynnissä Enourmous Lash ja siinä ei ole mitään lääkeaineita. Ne ripsiseerumit, jotka ovat sisältäneet näitä haitallisia lääkeaineita ovat tietääkseni poistettu markkinoilta kaikki.
    Ainoa juttu näissä ripsiseerumeissa on, että ne eivät ole mitään laiskan ihmisen aineita. Niitä on muistettava käyttää aamulla ja illalla ja vähintään pari kuukautta ennen, kuin tulosta näkyy. Itse jaksoin juuri tuon pari kuukautta ja tulos oli näkyvä, mutta sitten into lopahti.
    Se minkälaiset ripset tulee seerumin käytöstä riippuu ihan karvan laadusta. Kenellä on ohut, hontelo karvanlaatu se on myös sitä, vaikka ripseen tulee pituutta lisääkin. Olen kuitenkin useammalla asiakkaalla nähnyt oikein upean tuloksen Enourmous Lashin käytöstä.

    Inkeri

    VastaaPoista
  3. Erehdyin ottamaan ripsipidennykset viime syksynä ystävättäreni kanssa (jossain villityksessä, koska yleisesti ottaen elän hyvin luonnollisesti ja vältän kaikenlaisia kemikaaleja mahdollisuuksieni mukaan), ja se oli kohdallani virhe sillä sain alkuun voimakkaan allergisen reaktion. Lisäksi ripset olivat todella tönkön ja epäluonnollisen tuntuiset- aina tiellä ja kaihersivat, silmät vetistivät ja kirvelivät. Ripsiähän mainostetaan helppoudella ja itsekin ajattelin naiivisti, että jos silmien lähelle jotain ainetta yleisesti laitetaan, ei se voi olla niin paha. Mutta omalla kohdallani helpot ne eivät olleet, meikata ei tosin tarvinnut, koska meikata ei voinut (meikkejä ei olisi voinut kunnolla puhdistaa ja silmät olivat jo ilmankin ärtyneet)

    Olin niin onnellinen, kun ne viimein rapsahtivat pois. En kyllä enää koskaan ottaisi sellaisia, ja mielelläni vaikka peruisin koko kokemuksen, jos vain voisin (siitäkin huolimatta, että toki kauniithan ne olivat...) Mutta omat ripset, ne on parhaimmat silti <3 // Satu

    VastaaPoista
  4. tuota olen itsekin ajatellut, että mahtaa olla aika kelju tunne, kun ei voi koskaan hieroa silmiä ja pestä kasvojaan kunnolla. Luomivärien ja rajausten käyttö varmaankin jää kokonaan, kun ei niitä pysty puhdistamaan kunnolla pois.
    Kaikenlaista me ihmiset olemme valmiit kokemaan ihan vaan ulkonäkömme takia!?

    Inkeri

    VastaaPoista
  5. Kysymys lukijoille!
    Kuulin aamulla asiakkaaltani, että aamutv:ssä tms. ohjelmassa olisi ollut juttua kosmetologien tekemistä liian voimakkaista hoidoista. Minua jäi kiinnostamaan mistä oikein oli kysymys ja asiakkaani ei oikein osannut paremmin selittää. Yritin etsiä kyseistä ohjelmaa Yle Areenalta, mutta en löytänyt.
    Sattuiko kukaan näkemään ohjelmaa? Kertokaa mistä puhuttiin, tai mistä löytäisin sen ohjelman. Eli siis tiistai-aamuna 14.5.

    Inkeri

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anonyymi08:55

      Ole hyvä,
      tässä linkki kyseiseen juttuun. Tässä se on tekstinä.

      Leena

      http://yle.fi/uutiset/kosmetologit_haluavat_kitkea_alalta_villin_lannen_meiningin/6618660

      Poista
  6. Kiitos taas Leena avusta!
    Kävin lukemassa tuon jutun ja hyvään asiaan oli puututtu. Hienoa, kun oma ammattikuntani vihdoinkin käy yhdessärintamassa vaatimaan alalle säädöksiä ja kontrollia. Valitettavasti jutun mukaan valvovat viranomaiset sysää vastuun takaisin kuluttajalle. Tietysti liika holhoaminen on pahasta ja säätelee liikaa yrittäjyyttä, mutta toivoisin että räikeimpiin juttuihin puututaan.
    Nämä pistoshoidot on yksi sellainen, joka ei kuulu kosmetologille. Suomessa pistämisoikeus on ainoastaan terveydenhuoltohenkilökunnalla ja me emme saa tuikkia ihmiseen Restylanea tms.
    Toivottavasti ei satu mitään suurta vahinkoa ennen, kuin asioihin herätään.

    Inkeri

    VastaaPoista
  7. Anonyymi10:51

    Hei!Varmaan jokainen ripsipidennyksiä käyttävä tiedostaa sen,että omat ripset kärsivät ajan saatossa. Sopivan pituiset pidennykset eivät ole rumat. Kohtuus kaikessa. Osalle meistä ne pidennykset ovat ainoa silmämeikki. Joten suvaitsevaisuutta tarvitaan :)

    VastaaPoista
  8. Kuluttaja itse tietysti päättää mikä on hänelle paras ja sopivin tapa kaunistautua. Se ei kuitenkaan pidä paikkaansa, että ripsienpidennysten käyttäjät tietäisivät niiden kuluttavan ripsiä. Joka kerta se on ollut asiakkaalle suuren hämmästelyn aihe, että pidennyksistä on jotain haittaakin.
    Tarkoitukseni ei ole olla suvaitsematon, vaan tuoda esille sitä toista puolta mitä esimerkiksi ripsipidennyksistä ei juurikaan kerrota. Hämmästelen itsekin miten omaammattikuntanikin kokee yllätykseksi, että ripsiliimoista puhkeaa astma, kun niitä haistelee kahdeksan tuntia päivässä. Tämäkin asia on nostettu esiin työterveyslaitoksen tiedotteissa jo kymmenen vuotta sitten, mutta sitä ei kai haluta uskoa.

    Inkeri

    VastaaPoista
  9. Anonyymi09:34

    Hei!
    On varmaan totta, että kaikki ripsipidennysten käyttäjät eivät tiedosta riskejä jotka liittyvät omien ripsien heikentymiseen ja kulumiseen. Valveutunut kuluttaja ottaa selvää myös toimenpiteen haittapuolista. En koe itseäni " Mollamaijaksi" eikä keskellä kasvojani ole huutomerkkejä.
    Hyvää kesää kaikille oli sitten pidennykset ripsissä tai ripsivärit. :)

    VastaaPoista
  10. Ei kaikki ripsienpidennykset tietenkn ole minunkaan mielestäni huonoja, vaan maltillisina ne ovat ihan ok. En missään nimessä halua loukata ketään mielipiteilläni. Se on myös huomioitava, että se mitä sanon siitä onko joku kaunista, vai ei on vaan mielipiteeni. Ei ole olemassa mitään auktoriteettia, joka päättää kauneuskäsitykset. Silloin, kun asia on ok omasta mielestä, niin pitää tehdä. Kaiken kaikkiaan haluan kannustaa ihmisiä omaan persoonalliseen ulkonäköön ja tekemään juuri niin, kuin itse haluaa.

    Inkeri

    VastaaPoista