maanantai 13. toukokuuta 2013

Meikistä on hyötyä iholle

Vielä nykyäänkin monella on sellainen käsitys, että meikistä on jotain haittaa iholle. Se ei pidä paikkaansa, vaan tilanne on aivan päinvastoin. Yleensä meikkiä käyttävien asiakkaiden iho on paremmassa kunnossa, kuin muiden.

Tähän on kaksikin syytä. Meikki on paras mahdollinen suoja Suomen ilmastossa ja meikkiä käyttävät taas hoitavat ihonsa paremmin, kuin muut. Meikki paljastaa lahjomattomasti ihonhoidon laiminlyönnit. Tietysti minulla on myös monia asiakkaita ketkä eivät käytä ollenkaan meikkiä ja he hoitavat ihonsa esimerkillisesti ja suojaavat sen myös. Yleisesti ottaen kuitenkin olen huomannut, että  meikin käyttäjät ovat enemmän kiinnostuneet ihonsa hyvinvoinnista. Meikki on aina pakko pestä huolellisesti pois ja näin ihonnpuhdistukseen paneudutaan enemmän. Toisaalta meikki ei levity hyvin ellei iho ole hyvin kosteutettu ja hilseily kuorittu hyvin.

Päädyin kirjoittamaan tästä aiheesta, kun vakio asiakkaani poikkesi meikkivoideostoksilla ja kertoi aina meikkaavansa hiihtoreissulle ja pihatöihin. Se voi jonkun mielestä kuulostaa oudolta, mutta hän oli vuosien aikana kokenut sen iholleen parhaaksi. Hänellä on hyvin ohut, herkkä ja lievästi couperoottinen iho joka punoittaa hyvin herkästi. Jos hänen ihonsa joutuu kovasti alttiiksi tuulelle ja pölylle siihen nousee punakkaa pientä ärsytysnäppylää.  Hän kertoi, että aina pihatöihin mennessä hän laittaa ensin Ultra Calming Serum Concentraten (40 ml, 87€) ja sen päälle Super Rich Repairin ( 50ml, 127€), sitten SkinPerfect Primerin (22ml, 77€) ja kaiken päälle Youngbloodin mineraalimeikin paksuna kerroksena. Voi tuntua, että siihen tulee liian monta kerrosta, mutta kaikilla on oma tehtävänsä. Useampi kerros pysyy tiiviinä suojana ihonpinnalla koko päivän, vaikka hikoilee työtä tehdessä. Samoin nämä kerrokset suojaa hyvin koko päivän hiihtoretkellä, kun aurinko porottaa ja iho hikoaa.

Kannattaa siis muistaa meikkien suojaavat ominaisuudet, varsinkin nykyiset mineraalipigmenttimeikit eivät millään tavoin kuivata, tai rasita ihoa. Tämä vanha käsitys meikkien rasittavuudesta tulee 60-luvulta, kun meikit sisälsivät paljon kuivattavia ja tukkivia aineita. 

4 kommenttia:

  1. Allekirjoitan tämän ihan täysin. En koskaan suorita niin huolellista kasvojenpuhdistusta kuin meikkejä poistaessani. Vapaapäivinä jolloin en välttämättä poistu kotoa roskakatosta kauemmas en välttämättä jaksa puunata ihoa aamulla ja illalla, ellen sitten ole hikoillut tai ole muuten piristävän kasvopesun tarpeessa.

    Lisäksi meikkituotteet usein sisältävät samoja fysikaalisia aurinkosuojia kuin aurinkovoiteet. Titaanioksidi on käsittääkseni tällainen.

    VastaaPoista
  2. Minun on itseni myönnettävä tuo sama asia. Jos olen koko päivän kotona en yleensä aamulla edes muista puhdistaa kasvojani ja samaa tietä unohtuu kosteusvoiteidenkin lisäily. Sitten illalla huomaan, että iho on rutikuiva. Ainakin minua meikki pitää ryhdissä, sen myötä ilta- ja aamuhoito kulkee aikataulussa.

    Inkeri

    VastaaPoista
  3. Vielä vastaus tuohon aurinkosuoja-asiaan. Meikit sisältävät yleensä erittäin hyviä aurinkosuoja-aineita. Titaanioksidi on ehdottomasti paras aurinkosuoja- aine ihotautilääkäreidenkin mielestä sille ei voi allergisoitua kukaan. Titaanioksidi on mekaaninen suoja, joka heijastaa säteilyn poispäin ihosta. Esimerkiksi Youngbloodin mineraalimeikki ja Dermalogican uudet Sheer Tint ja Cover Tint sisältää titaanioksidia.

    Inkeri

    VastaaPoista
  4. Kirsti Koo19:16

    Ostin tuon Cover Tint meikkivoiteen ja oikein mukavalta se tuntuu. Huomasin nyt vasta, että pakkauksessa olikin mukana meikkisieni. Onko tarkoitus, että se levitetään aina sienellä? En ole koskaan oikein oppinut meikkisienen käyttöä ja nytkin se tuntuu vähän sottaiselta. Minusta tulos oli ihan hyvä, kun käytin vaan sormiani. Taidankin edelleen tyytyä tähän vanhaan konstiin vai onko joku hyvä syy miksi siirtyisin meikkisienen käyttäjäksi?

    Kirsti

    VastaaPoista