tiistai 6. elokuuta 2013

Asiaa ripsiväristä

Ripsiväri on huulipunan ohella eniten ostettu meikkituote Suomessa. Hyvin monen naisen päivämeikkiin kuuluu pelkästään ripsiväri ja huulipuna, tai meikkivoide ja ripsiväri. Ripsivärejä on hyvin monenlaisia ja niistä on paljon mieltymyskysymyksiä.

Youngbloodin ripsiväri on vesiliukoinen, mutta vettä hylkivä. Se lähtee hyvin pois puhdistusmaidolla esimerkiksi Ultra Calming Cleanserilla tai Special Cleansing Gelillä. Kuitenkaan lievä tihkusade, tai vesihöyry ei levitä sitä pitkin poskia. Ihon oma rasva ei saa sitä tuhraantumaan. Se onkin tärkeintä ripsivärissä, että se pysyy päivän siistinä eikä leviä ympäri silmää. Toisaalta se pitää saada myös helposti pois, ettei ohut silmänympärysiho rasitu puhdistuksesta.

Jotta ripsiväri näyttäisi hyvältä se pitää jo alunperinkin laittaa siististi. Pikaisesti sutaistu paakkuinen ripsiväri näyttää pahalta ja tekee, vaan sotkuisen vaikutelman. Ripsiväri kannattaa laittaa hitaasti ja rauhallisesti. Helpoiten ripsivärin saa ihan ripsien tyveen, kun nostaa hiukan kulmakarvaa toisella kädellä. Se auttaa huomattavasti varsinkin vanhenevalla roikkuvalla luomella. Ripsiväri laitetaan silmämeikkiin aina viimeiseksi, vasta luomivärin ja rajauksen jälkeen. Olenkin siitä maininnut aikaisemminkin, että pelkkä ripsiväri ei mielestäni näytä hyvältä. Kannattaisi laittaa myös luomiväriä, vaikka sitten ihan vaaleaa luomenpohjustus väriä. Youngbloodilla varma valinta on Kasbah ( 33€) luomiväri, jota ei edes pysty laittamaan huonosti, tai väärin.

Paras väri ripsiväriksi on ehdottomasti musta, se on luonnollinen ripsien väri. Ruskea ripsiväri voi tehdä silmänvalkuaisen kellertävän näköiseksi eli se välttämättä kaikille sovi. Sininenkin on aika epäluonnollinen väri ripsiin ja poikkeaa voimakkaasti luonnollisesta ripsien väristä. Laadullisesti pitää valita siitä haluaako vesiliukoisen, vai vedenkestävän ripsivärin. Vedenkestävä ripsiväri tietysti pysyy paremmin, mutta sen pois saaminen voi olla työn ja tuskan takana. Ellei ripsiväri lähde helposti pois sen poistaminen rasittaa ripsiä niin, että ne katkeilevat ja irtoavat. Jos hankkii vedenkestävän silmämeikin sille pitää hankkia myös hyvä poistoaine. Dermalogican Precleanse ( 150ml, 54€) poistaa lähes kaikki vedenkestävätkin meikit, mutta olen sellaisiinkin kitteihin törmännyt mitkä ei silläkään hievahda. Vähänkin herkkäsilmäisen kannattaa pysytellä vesiliukoisissa ripsiväreissä.

Joillakin kosmetiikkasarjoilla on ripsivärejä mitkä liukenevat, vaan määrätyn lämpöiseen veteen. Ne eivät liukene veteen, vaan lähtevät murusina. Nämä muruset menevät silmiin ja syntyy tulehdus. Tuollaisten ripsivärien pysyvyys on hyvä, mutta tulehdusriski on todella suuri. Ripsiväri pitää vaihtaa tarpeeksi usein, koska pehmeä värimassa elättää bakteereita hyvin ja lisää tulehdus vaaraa. Suositus on, että 1-2 kk käytössä ollut ripsiväri olisi parasta pistää roskiin. Toisaalta, jos ripsiväriä käyttää joka päivä kyllä se parissa kuukaudessa kuluukin loppuun. Nyt kannattaa pitää ripsivärin vaihtoviikko!

17 kommenttia:

  1. Ulrika15:00

    Minulla on ollut Kanebon ripsiväri, joka lähtee vaan 36asteisella vedellä pois ja sain siitä ihan kamalan silmätulehduskierteen. Kävin pariin otteeseen silmälääkärissä ja hän sanoi heti sen johtuvan tuosta Kanebon ripsiväristä. En kuulemma ollut ensimmäinen potilas, joka oli tulehduksen onnistunut saamaan.
    Puhuin asiasta myös omalle kosmetologilleni ja hän sanoi ettei se voi pitää paikkaansa. Kiva kuulla, että sinä edes tiedät tästä "sivuvaikutuksesta". Toisaalta sehän on ihan loogista, että tulehdus voi syntyä, kun ripsivärimuruset menee silmään. Tätähän tapahtuu joka ilta, niin kai vähemmästäkin silmä ärtyy.

    Ulla

    VastaaPoista
  2. Tipsu15:19

    Kuulostaa ihan myyntikikalta, että ripsiväri pitäisi heittää pois kuukauden käytön jälkeen. En ole ikinä moisesta kuullut ja en tiedä ketään, jolla olisi ripparista tullut tulehdus.
    Helppoa myyntiähän tuo on, että puolet heitetään pois ja ostetaan uusi.

    Tipsu

    VastaaPoista
  3. Anonyymi17:13

    En nyt ihan uskoisi, että Inkeri viitsisi kirjoittaa jotain perätöntä neuvoa. Tosin en minäkään ole tuosta tulehdusvaarasta koskaan kuullut ja tuleehan se tosi kalliiksi, jos ripsivärin uusii kerran kuukaudessa.
    Mikä tuon Youngbloodin ripsivärin hinta on?

    VastaaPoista
  4. Ei ne ripsarit sitä tulehdusta aiheuta, vaan kun tuote tulee kosketuksiin ilman kanssa ja sitä käytetään meikkaamisessa niin silmien omat bakteerit siirtyy purkkiin jossa ne potentiaalisesti voi alkaa muhia. Lisäksi ripsivärit yleensä säilyvät muutenkin huonoiten meikeistä, kuivuvat ja pilaantuvat. Ja pilaantuneen ripsivärin tunnistaa kyllä pahasta tunkkaisesta hajusta. Sama koskee periaatteessa kaikkea kosmetiikkaa ja mm. tästä syystä ne siveltimet pitää pestä ja purkkiin pakatut tuotteet annostella spaatelilla. Dermalogicalla taitaa tosin kaikki tuotteet olla tuubeissa tai ilmatiiviissä pumppupulloissa jotka ovat hygienisempiä.

    Jos saa silmätulehduksen (aiheuttajasta ja syystä riippumatta) pitäisi aina vaihtaa ripsari uuteen ja huolella pestä meikkisiveltimet ettei niihin jää pöpöjä.

    Nuo lämpölukkoripsarit ovat vähän joko tai tuotteita. Monelle ne eivät sovi eikä kaikki niistä pidä. Itse olen kokeillut monia ja niissä on tosi isoja laatueroja, niinkuin kaikessa kosmetiikassa.

    VastaaPoista
  5. Anonyymi21:47

    Eihän yli kaksi kuukautta vanhalla ripsivärillä oikein enää saa kaunista tulosta. Itselläni ripsivärin vaihtelen taajaan merkkiä) käyttöikä on noin kaksi kuukautta - eli en sanoisi Inkerin näkemystä käyttöajasta myyntikikaksi.

    Mitä tulee lämpimällä vedellä lähteviin ripsiväreihin, olen aika ajon käyttänyt Cliniquen Lash Poweria, jolla minä olen saanut kauniin lopputuloksen. Murusethan ovat aika isoja ja putoavat helposti pesualtaaseen, eivät silmiin päinkään.

    Minkäänlaista tulehdusta ei siis ole tullut, ja tuote pysyy kuin synti vaikka koiralenkillä sade piiskaisi kasvoja ja silmiä. Toisaalta tuote on hyvin helppo saada hankaamatta kunnolla pois.

    Mutta ovathan nämä myös yksilöllisiä asioita.

    En olekaan ajatellut, että Precleansea ja Special Cleansing Geliä voi käyttää myös silmameikin poistoon. Täytyykin kokeila. Age Smart -linjan kuorivaa puhdistusainetta varmaankaan ei?

    Leena

    VastaaPoista
  6. Precleanse sopii silmämeikinpoistoo ja Ultra Calming Cleanser myös. Tosin ne eivät ole parhaita mahdollisia, koska Dermalogicalla on erinomainen silmämeikinpoistogeeli, joka hoitaa ja kosteuttaa silmänymp.ihoa. Age Smartin ja Chromawhiten maitohappopitoiset puhdistusmaidot eivät käy silmämeikin poistoon, kuin ihan hätätapauksessa.
    Mitään ripsiväriä ei voi tuomita, että juuri se varmasti aiheuttaa kaikille tulehduksen. Ylipäätään on hyvin harvinaista, että silmät tulehtuisivat meikkien takia. Joka syksy nykyään tulee silmätulehdusepidemia, kun koulut ja päiväkodit alkaa. Silmätulehdus tarttuu todella helposti, varsinkin lapselta toiselle. Myös saman perheen sisällä se helposti tarttuu pyyhkeiden yms.välityksellä. Jos tulehduksen aikana on käyttänyt silmämeikkiä, niin on oletettavaa, että pöpöt ovat tarttuneet pehmeään ripsivärimassaan. Tästä se taas tarttuu uudestaan silmiin ja voi näin ylläpitää tulehduskierrettä.
    Tämä on ihan tuttujuttu, mikä on monta kertaa tuotu esiin naisten lehdissä. Se ei olisi kovinkaan hyödyllistä minulle pitkällä tähtäimellä, jos antaisin vääriä tietoja asiakkaille. Oletettavasti jäisin siitä kiinni aika pian. Youngbloodin ripsiväri maksaa 36€, joten ei kannata pilata hyvää mainettaan, niin pienen summan takia.

    Inkeri

    VastaaPoista
  7. Anonyymi23:43

    Onko Youngbloodin ripsivärissä muita sävyjä, kuin musta? Itse olen mieltynyt tumman ruskeaan ja mielestäni se näyttää ihan hyvältä. Silmäni ovat vihreät ja käytän muuten hyvin vähän meikkiä. Minusta tummanruskea ripsiväri saa vihreät silmät näyttämään tummemmilta.

    Mirva

    VastaaPoista
  8. Kyllä Youngbloodilla on olemassa tummanruskea väri myös. Vihreille silmille se on hyvä väri.

    Inkeri

    VastaaPoista
  9. Anonyymi09:55

    Mielestäni oikea ripsiväri löytyy vain kokeilemalla eli se mikä on toiselle hyvä ei välttämättä anna kaunista tulosta toiselle. Ja sekin ratkaisee haluaako yksittäisestä ripsestä paksun vain luonnollisemman jne. Vaihtoehtoja kun löytyy vaikka millä mitalla. Pistää silmään Inkerin kommentti, että tuttujuttu, joka tuotu esiin naisten lehdissä. ainakin pariin otteeseen Inkeri on "manannut" naisten lehdissä olevia kosmetiikkajuttuja, mutta nyt sitten tuo tämänkaltaisia asioita kuitenkin esille, että löytyy naisten lehdistä. En ylipäätään pidä siitä, että muita kuin Dermalogican ja Youngbloodin tuotteita "haukutaan" tai joskus jopa vääristellään. Olen käyttänyt noita kumpaakin sarjaa, mutta eivät ole mitenkään ylivoimaisempia kuin muut tuotteet. Toki helmiä löytyy näistökin sarjoista, mutta itse olen saanut oikean avun mm. pigmenttiläiskiin ihan toisesta sarjasta. Käytin todella pitkään Dermalocigan ChromaWhite sarjaa ja se on/oli ihan hyvä sarja, mutta avun sain vasta kun uskalsin kokeilla toista sarjaa. Pyydänkin siis, että blogeissa keskityttäisi muuhun kuin toisten sarjojen tuotteiden mollaamiseen (kuten suurimmalta osalta toteutuukin).

    VastaaPoista
  10. Olen pahoillani, jos lukijat saavat sen käsityksen, että mollaan muita kosmetiikkasarjoja. Olen koko yrittäjäurani ajan pitänyt ohjenuorana, että itseään saa kehua retostella, mutta muita ei saa mollata. Tässä ohjeessa olen pyrkinyt pitäytymään ja siksi en juuri koskaan mainitsekkaan muita kosmetiikkasarjoja, ainakaan nimeltä.
    Mietin pitkään kirjoitanko tuosta ripsiväristä, joka poistetaan ihonlämpöisellä vedellä. Päätin kirjoittaa, koska siitä voi olla monelle lukijalle apua. Nuo lämpimällä vedellä poistettavat ripsivärit ovat olleet markkinoilla kymmenisen vuotta ja sinä aikana noin 6-7 asiakastani on saanut silmälääkäriltä ohjeen olla käyttämättä niitä. Vaihdevuosi-iän ylittäneillä naisilla on silmien kuivuminen ja herkkyys hyvin tyypillinen ongelma. Kun silmät ovat herkät ja ärtyneet muutenkin tuo murustava ripsiväri pahentaa tilannetta entisestään. Nuo ripsivärit ei missään tapauksessa ole huonoja, vaan niiden ominaisuudet ei kovin hyvin sovi herkkäsilmäisille. Näillä ripsiväreillä on oma, tosi tyytyväinen käyttäjäkuntansa.

    Ripsiväri on todella aivan makuasia. Yksi haluaa tuuheutta, toinen pituutta ja ripsiharjoista ihmiset tykkää ihan eri tavoilla. En ole koskaan ennen myynnyt ripsiväriä,ennen kuin tämä Youngbloodin uudistunut ripsiväri tuli markkinoille. Tästäkin ripsiväristä olen kuullut kaikki mahdolliset arviot. Yksi ei tykkää, kun sen harja on huono, toinen ostaa juuri siksi, kun harja on niin hyvä. Joidenkin mielestä se ei lähde kunnolla pois ja toinen kehuu miten helppo se on poistaa.

    Kun tuossa yhdessä vastauksessa vetosin siihen, että naisten lehtien jutuissakin on kerrottu tästä ripsivärien vaihdosta 1-2 kuukauden välein tulehdusriskin vuoksi, tarkoitin lähinnä sitä, että tieto on aika yleinen. Olen sitä mieltä, että naistenlehtien jutuissa on paljon silkkaa roskaa, mutta kaikki jutut eivät ole huonoja, tai väärässä. Luulisin, että noin puolet lukijoista on ennenkin kuulleet tästä ripsivärin vaihdosta eli se ei ole minun keksimä juttu, vaan ihan yleisesti tiedossa oleva asia.

    Otan tästä neuvosta onkeeni ja pyrin tästä lähin asettamaan sanani entistä tarkemmin.

    Inkeri

    VastaaPoista
  11. Anonyymi17:36

    Seli, seli. Melkein joka jutussa vihjataan, johonkin muuhun kosmetiikkaan ja sitä mollataan. Ei pidä luulla ettei kuluttaja näe sellaista falskiutta.

    VastaaPoista
  12. Anonyymi20:34

    Itsekin olen harmistunut siihen, että tässä blogissa annetaan täysin ihmeellisen ylivoimainen kuva Dermalogicasta muihin hoitolasarjoihin verrattuna. Tästä mainnonnasta johtuen aikoinaan vaihdoin Dermalogicaan ja yritin uskoa niiden voimaan miltei parin vuoden ajan kokeillen eri kombinaatioita Dermalogican tuotteista kosmetologien suositusten mukaan. Ihoni kuitenkin meni Dermalogicaan siirryttyäni vain huonompaan kuntoon. En kuitenkaan uskonut että se johtui Dermalogicasta, koska sen piti olla parasta mitä voin iholle antaa. Pistin paljon rahaa tuotteisiin (ostettu kosmetologeilta eli aitoja) ilman vastinetta rahoille ja kosmetologit käsikät tietenkin vain sitkäesti jatkaa. Sitten viimein vaihdoin toiseen hoitolasarjaan ja ihoni kunto parani silmissä jo parissa viikossa, ekä edes tarvi kuin ihan perustuotteet ko. sarjasta!!

    Uskon, että Inkeri vilpittömästi uskoo Dermalogican hyvyyteen, mutta mielestäni on harhaanjohtavaa mainostaa, että Dermalogica on täysin ylivoimainen muihin sarjoihin verrattuna ja sopisi kaikille. Minulle se ei yksinkertaisesti sopinut ja sain avun toisesta hoitolasarjasta, jota olen käyttänyt jo pidempään ja ihoni on ollut siitä lähtien hyvässä kunnossa.Muuten hoitorutiinini ovat säilyneet samoina. Valitettavasi minulla jäi paljon Dermalogican avattuja tuotteita käyttämättä ja rahaa meni hukkaan uskottuani mainostukeen Dermalogican parhaudesta. Tietysti syytä on minussakin kun halusin uskoa mainostukseen enkä jo aiemmin vaihtanut tuotesarjaa.

    VastaaPoista
  13. Anonyymi23:22

    Minä en yleensä kommentoi netissä, mutta nyt haluan kertoa oman mielipiteeni. Tämä on ainoita blogeja joita viitsin lukea, koska sitä kirjoitetaan ammattitaidolla ja ihmisyydellä. Itse en ole kertaakaan huomannut mitään muiden sarjojen mollaamisia. Ainoastaan sen, että negatiiviset kommentit, jotka onneksi ovat harvinaisia eivät ole asiallisia. Ne antavat kuvan kateudesta ja siltä pohjalta ei synny rakentavaa keskustelua.
    Inkerin vastaukset ovat asiallisia ja olen oppinut paljon tämän blogin kirjoituksista. Nämä asialliset tekstit sopivat näin kuusikymppisen naisen ajatusmaailmaan ja olen itsekin alkanut kiinnittämään huomiota oman ihoni hoitoon.
    Minusta on epäasiallista väittää näitä kirjoituksia falskeiksi. Itse toimin asiakaspalvelussa ja tiedän kuluttajien olevan tarkkoja, mutta joskus myös omat tunnetilat tulee valituksista läpi. On vaikea ottaa ulkopuolisena kantaa, kun joku sanoo ettei Dermalogica sovi hänelle ollenkaan. Onko se mielipide, vai ammattilaisen perusteltu kokemus. Toisaalta jokaisen pitäisi ymmärtää, ettei mitään yleispätevää kosmetiikkaa, hoitoa tai lääkettä ole, joka sataprosenttisesti toimisi kaikilla. Eikä minun näkemykseni mukaan Inkeri ole koskaan sellaista väittänytkään. Hän on aina hienotunteisesti korostanut yksilöllisyyttä
    Itselleni tosiaan olen löytänyt apua näistä kirjoituksista ja myös verkkokaupan ostoksista. Kivaa on myös se, että jutuissa löytyy huumoria ja muutakin, kuin kosmetiikkaa. Kirjajutuista olen löytänyt hyviä vinkkejä ja kissajutuista tulee hyvä ja iloinen mieli.
    Jatka samalla tavalla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anonyymi11:10

      Anonyymi ylempänä kirjoitti, että melkein joka jutussa mollataan muuta kosmetiikkaa.

      Kun ei mollata. Kävin pikaisesti läpi 50 tuoreinta postausta, ja muuta kosmetiikkaa ei mollattu yhdessäkään. Etenkään sarjoja nimeltä mainiten. Ripsiväripostauksessa ainoastaan mainittiin, että tietntyyppisistä ripsiväreistä saattaa tulla herkille silmille tulehdusta.

      On aika luonnollista, että Dermalogicaa ja Youngbloodia käyttävä ja myyvä kauneushoitolayrittäjä kirjoittaa juuri niistä. En näe siinä mitään falskia.

      Lisäksi markkinointi ei ole pakottamista vaan ehdottamista: kyllähän minun kuluttajana pitää tietää, mitä valitsen. Täyttääkö suositeltu tuote minun vaatimukseni. Oma tuntemus tuotteen vaikutuksesta on se tärkein. Eli itse en käyttäisi tuotetta, johon en ole tyytyväinen (viittaan toiseen anonyymiin yllä).

      Kosmetiikkakokemukset voivat olla hyvin yksilöllisiä. Esimerkiksi ripsiväri voi jollakin levähtää heti ja jollakin kestää kahden tunnin maratonspinningin leviämättä. On aina itse kokeiltava, miten toimii.

      Leena

      Poista
    2. Anonyymi12:39

      Maanataina 20.5.2013 Vartalon iho kuntoon kesäksi jutussa lukee mm. näin "Itse sorruin Varsovassa ostamaan jotain ällöä halpakosmetiikkaa vartalonpesuun." sekä "Ei kuitenkaan Body Shop koska heidän tuotteisiinsa en koske. Tuo kylpytuotekauppa oli todella houkutteleva ja aika halpakin. Enkös innostunut ostamaan useamman suihkuvaahdon ja vartalovoiteen ja raha meni ihan hukkaan." sekä "Taas kerran huomasin, että ei kannata ostaa halpoja suihkuvaahtoja, koska ne vaan kuivattaa ihoa. En voinnut, kun kerran käyttää kutakin suihkuvaahtoa, kun ihoni jo kutisi kuivuuttaan. Hajut oli myös niin voimakkaita, että ne tuntui kotona lähes ällöttäviltä. Siinä taas oli hyvä opetus, että aina Dermalogican tuotteet matkalle mukaan muissa aineissa rahat menee hukkaan.". Kyllä noissa mollataan toista kosmetiikkaa(ja jopa ketju mainitaan) ja tuo oli vain esimerkki. Tottakai on luonnollista, että omia myynnissä olevia sarjoja mainostetaan ja kerrotaan niiden hyvistä ominaisuuksista, mutta on epäammattimaista haukkua tai aliarvioida toista kosmetiikkasarjaa tai halpaa kosmetiikkaa ylipäätään. Hyviä hoitotuloksia voi "mainostaa" monella tapaa. Liian agressiivinen ja päällekäyvä asenne kirjoituksissa ei ole mielestäni kovin ammattimaista. Mutta toissalta on oma valintani kun olen blogia lukenut eli en anna sen enää häiritä vaan jätän tämän blogin historiaan. Hyvää jatkoa kaikille!

      Poista
  14. Itse olen ehdottomasti sitä mieltä, että Dermalogica on ylivoimaisesti paras ihonhoitosarja mitä Suomen markkinoilla on saatavilla. Sen voi nähdä subjektiivisena mielipiteenäkin, mutta alan pitkäaikaisena ammattilaisena en dermalogican vertaista löydä. Toisaalta on aika turhaa keskustella onko joku parasta, tai toiseksi parasta, koska mitään mittaristoa sille ei ole.
    Olen yli kymmenen vuotta käyttänyt Dermalogicaa aivan erinomaisin tuloksin. Olen myös hyvin kunnianhimoinen työni suhteen ja ellei tuloksia syntyisi sarja olisi vaihtunut aikoja sitten. Sitä en ole koskaan väittänyt etteikö löytyisi ihmisiä kenelle Dermalogica ei sovi. Jokaiselle aineelle ihminen voi herkistyä, mutta Dermalogican kohdalla herkistymiset ovat noin prosentin luokkaa, kun yleensä kosmetiikassa se on 2-5 %. Sitten on paljon ihmisiä, jotka eivät vain pidä Dermalogicasta, tai minun ja Marin tavasta tehdä työtä. Sekin on tärkeä asia, kun valitsee itselleen kosmetologia, että se on ihminen, jonka kanssa kemiat pelaa yhteen.
    Minulle merkitsee myös hyvin paljon se arvomaailma mitä Dermalogica yhtiönä noudattaa. Heillä on hyvin humaani filosofia ja ekologia on heille tärkeää. Kun Dermalogica täytti 25v.vuonna 2012 he eivät käyttäneet rahaa juhlimiseen ja keräsivät rahaa Naisten pankki toiminnalle. He keräsivät kahdellekymmenelleviidelletuhannelle kehitysmaan naiselle rahaa lainattavaksi yrityksen perustamista varten. Meidän firma oli Suomessa maahantuojan jälkeen suurin kerääjä. Myös viime jouluna myyntiin tulleet rannekorut, mitkä oli Etiopian Aids-sairaat naiset tehneet maasta keräämistään luodeista oli Dermalogicalta hieno teko.
    Silloin, kun ammattilainen valitsee itselleen yhteistyökumppania siihen vaikuttaa kokonaisuus ja se on Dermalogicalla ylivoimaisesti paras. Tässä blogissa kirjoitan omasta työstäni johon kuuluu Dermalogica ja Youngblood tiiviisti. Ei kannata odottaakaan, että alkaisin neuvomaan teitä muualle ostoksille.

    Inkeri

    VastaaPoista
  15. Tanja18:37

    Jatka Inkeri samaan malliin, tätä blogia on ilo lukea!

    En keksi miten näistä jutuista voi provosoitua, jos taustat on tiedossa. Toisekseen olisi erittäin huolestuttavaa, jos ammatinharjottaja ei uskoisi omiin tuotteisiinsa ja omaan tekemiseensä.

    Ja kiitos muistutuksesta. Vanha ripsiväri vaihtui juuri uuteen. Vanha kuivahtanut ripsiväri on vähän niinkuin ylipitkät hiukset; niiden kanssa tulee toimeen, mutta huoliteltu ilme on historiaa ;).

    VastaaPoista