tiistai 27. elokuuta 2013

Kattila tekee arvokasta eläinsuojelutyötä

Pari viikkoa sitten kehoitin asiakkaita avustamaan Kissakoti Kattilaa, koska siellä on kampanja vakioasukkien madotukseen ja hammashoitoon. Kumpaankin hommaan tarvitaan rahaa ja Kissakoti Kattilahan elää ihan ihmisten hyväntekeväisyyden turvin. Lupasin myös itse lahjoittaa viisi euroa jokaista ostettua Multivitamin Power Serumia kohti. Maksoin viime viikolla Kissakoti Kattilan tilille 120€. Ihan koko raha ei kertynyt noista Multivitamin Serumeista, mutta laitoin itse siihen hiukan lisää. Kiitän todella paljon kaikkia asiakkaita, jotka osallistuitte tähän kampanjaan.

Olenkin pohtinut sellaista, että miltä asiakkaista tuntuisi, jos meillä olisi kassan lähellä pieni säästöpossu, johon voisi aina pudottaa muutaman sentin Kattilaan varten. Tuntuisiko se epämiellyttävältä, tai kerjäämiseltä? Eihän kenenkään olisi siihen pakko mitään laittaa, mutta se olisi yksi tapa hiukan kartuttaa Kattilan kassaa. Se tietysti pitää tarkistaa minkälaisia lupia siihen tarvitaan, vai riittääkö Kattilan nyt voimassa olevat luvat. Tietysti nousee myös kysymys, että luottaako asiakkaat siihen, että tilitän varmasti rahat Kattilalle. Nykyään hyväntekeväisyydessä on niin paljon väärinkäytöksiä. Toisaalta näitä rahaa tarvitsevia hyväntekeväisyyskohteita olisi niin paljon. Tiedän, että joku pitää ihan suurena vääryytenä koko kissojen suojelua. Jonkun mielestä koko paikan voisi räjäyttää. Mikäänhän ei jaa mielipiteitä, niin rajusti, kuin kissat.

Olen pitkään miettinyt omaa suhdettani hyväntekeväisyyteen ja siihen mihin yritykseni osallistuu. Mielestäni pienenkin yrityksen arvoihin pitää kuulua jonkinlainen osallistuminen yhteiskunnan vapaaehtoistyöhön. Oman yritykseni rahavarat ovat hyvin pienet, mutta olen halunnut hyödyntää niitä resursseja mitä minulla on. Olen arpavoitoilla tukenut omaa kyläyhdistystäni Janakkalassa, sekä asiakkaiden lasten harrastustoimintayhdistysten työtä. Sen jälkeen, kun otin nykyiset kissani Kattilasta kuusivuotta sitten olen pyrkinyt tukemaan Kattilan toimintaa. Ilman Kattilaa omat rakkaat kattini ei olisi enää edes elossa. Nykyään olen tehnyt itselleni ja asiakkaille selväksi, että meidän kohteemme on eläinsuojelutyö ja paikallinen Kissakoti Kattila. Koska kaikeen ei rahat ja resurssit riitä on selkeämpää valita yksi kohde, jonka tapahtumia ja rahan käyttöä ja tarvetta pystyy seuraamaan.

2 kommenttia:

  1. Anonyymi08:59

    Minua ei ainakaan haittaisi säästöpossu Kattilan hyväksi,ihan hyvin voit laittaa sellaisen.

    VastaaPoista
  2. Anonyymi10:40

    Joo, kannatan säästöpossua. Hyvä idea. Ja kaikki vakiasiakkaat ainakin luottaa siihen, että raha menee sinne minne ilmoitattekin sen menevän. Se on ihan varmaa.

    VastaaPoista