torstai 29. elokuuta 2013

Morsiamen ihonhoito

Olen joskus aiemminkin kirjoittanut näistä morsiushoidoista ja häihin liittyvästä hulabaloosta. Nyt on taas se aika vuodesta, kun kuumeisesti järjestellään kesän 2014, tai 2015 hääspektaakkeleita. Tunnustan, että suhtaudun aika skeptisesti, kun parikymppinen morsian järjestelee kymppitonnin velkarahalla sadanhengenjuhlaa ja morsiusmeikki on homman tärkein asia.

Tietysti joku voisi sanoa, että jos olisin fiksu ottaisin osani tästä kymppitonnista ja tarjoaisin jotain morsianmuokkausta hyvällä hinnalla. Se ei nyt vaan satu olemaan meidän hoitolan juttu, koska suhtaudun niin vakavasti ihonhoitoon ja omaan työhöni.  Monissa naistenlehdissä ja häälehdissä kerrotaan, että morsiamen pitää käydä kasvohoidossa ennen häitä. Yleensä neuvotaan tekemään kasvohoito viikkoa, tai paria ennen hääjuhlaa. Siksi meillekin tulee paljon tiedusteluja tällaisiin viimehetken pikahoitohin, joita halutaan sillä mielellä, että se kuuluu asiaan.

Emme mielellään lähde enää siinä vaiheessa edes tekemään kasvohoitoa, koska ihonhoidon kannalta se on aika merkityksetöntä. Eikä ole kovinkaan motivoivaa tehdä työtä, sen takia, että on trendikästä käydä siinä kohtaa kosmetologilla. Meidän näkemys ihonhoidosta on sellainen, että kasvohoito tehdään ihontarpeiden ja hyvinvoinnin takia ei siksi, että muoti niin määrää.

Tietysti ymmärrän sen, että jokainen haluaa morsiamena näyttää mahdollisimman hyvältä. Kyllä nainen haluaa valmistautua jokaiseen elämänsä suureen juhlaan oli se sitten viisikymppiset, tohtoriväitös, kultahäät, tai tyttären häät. Silloin neuvoisin kääntymään kosmetologin puoleen jo puolivuotta aiemmin, koska paras tulos saadaan pitkäjänteisellä hoidolla. Silloin ehtii ihossa tapahtumaan todellisia muutoksia ja kotihoitokin alkaa jo vaikuttamaan. Jos paria viikkoa ennen juhlaa vasta aloitetaan hoito iho saattaa olla juuri huonoinmillaan, kun itse tilaisuus on. Joidenkin iho saattaa reagoida näpyillä ja puhdistautumisella hoidon aluksi. Se on harvinaista, mutta ei mahdotonta ja yleensä, kun sellaista vähiten toivotaan, niin juuri käy.

Minusta on ollut aina mukavaa olla vieressä seuraamassa, kun asiakas alkaa kukoistamaan kuusi-tai seitsemänkymppisiään varten. Teen myös mielelläni juhlameikin, mutta rajoituksena on tuo lauantai, joka meillä on suljettu. Monet häät ja juhlat on juuri lauantaina. Yleensä neuvonkin, että kaikista helpoimmalla pääsee, kun varaa kampaamoon myös maskeeraajan. Monessa isossa kampaamossa, joku kampaaja on erikoistunut myös meikkiin, tai heillä on sopimus, jonkun vakiomeikkaajan kanssa.  Näin asiakkaan ei tarvitse juosta moneen paikkaan ja kampaus ja meikki sopii varmasti yhteen.

En missään nimessä suhtaudu negatiivisesti ihmisten naimisiin menoon, vaan hämmästelen sitä kaikkea rekvisiittaa mitä sen yhteyteen myydään. Monesti myös tuntuu, että häät ovat nuorelle morsiamelle päivä prinsessana ja sulhanenkin unohtuu kokonaan. Ihmettelen myös sitä, että morsian haluaa kaikki ihonhoitotuotteensa ja meikkinsä ihan uusiksi häitä varten. Miksi ihmeessä, jos meikinkin tekee maskeeraaja. Ei ihonhoitotuotteita kannata häiden takia vaihtaa ellei iho sitä vaadi. Ei myöskään ole järkevää haalia ennen häitä kaikkia mahdollisia tuotteita ja hoitaa itseään hysteerisenä ja sitten lopettaa, kuin seinään kun juhlat on ohi. Työmoraalini ei anna periksi myydä jotain tuotearsenaalia sillä ajatuksella, että se kuuluu juttuun. Kyllä niitä kannattaa hiukan harkita ja käyttää järkevästi ja tehdä ihonhoidosta elämänikäinen tottumus, eikä hetken humaus prinsessapäivän takia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti