sunnuntai 29. syyskuuta 2013

Ihotyyppi muuttuu aina iän mukana

On aivan varmaa, että ihmisen iho kuivuu ja ohentuu ikääntyessä. Naisten iho huomattavasti enemmän, kuin miesten, koska estrogeenin vähentyminen muuttaa ihoa todella paljon. Acnevaihe ihossa on yleensä ohitse nelikymppisenä ja iho alkaa kuivumaan ja hilseilemään. Tämä on monelle rasvaihoiselle ihan käsittämätöntä.

Yleensä alunperinkin kuivaihoinen sopeutuu hyvin lisäkuivumiseen ja oppii kosteuttamaan ja hoitamaan ihoa aina vaan enemmän. Rasvoittuvan ihon omaava melkein aina jotenkin juuttuu ajatukseen, että iho on aina rasvainen. Hyvin usein näen, että vielä kuusikymppisenäkin pelätään rasvaa ja haetaan rasvoittuvan ihon tuotteita. Siinä vaiheessa rasvoittuvan ihon tuotteet tuovat vain ongelmia ja kuivattavat ihoa entisestään. Usein sekin on vaikea ymmärtää, että iho voi olla rasvainen, mutta hyvinkin pintakuiva. Suuri virhe onkin, jos ihoa kuivatetaan liikaa siitä syntyy aina vaan pahempaa rasvoittumista.

Suomen talvi-ilmastossa jo kolmekymppinen rasvaihoinen kärsii ihon pintakuivuudesta. Ellei pintakuivuutta hoidetta iho alkaa tukkiintumaan ja rasvoittumaan aina vaan enemmän. Kuin iho oikein kiristyy kuivuuttaan ihosolukko alkaa automaattisesti tuottamaan lisää rasvaa saadakseen ihonpinnan takaisin joustavaksi. Tällainen pintakuiva iho tarvitsee kosteutta, mutta rasvaa siinä on omasta takaa. Yleensä rasvaihoiset pelkäävät myös, että voiteet, tai meikit tukkii ihoa. Se on ihan järkevä pelko, koska  kosmetiikka usein sisältää mineraalirasvoja, joka on todella tukkivaa. Tämän tukkivuuden voi kuitenkin Dermalogican ja Youngbloodin kohdalla täysi unohtaa, koska niissä ei ole mineraalirasvoja eivätkä ne takuulla tuki.

Kannattaa pysähtyä miettimään todella tarkkaan, jos sinulla on joskus ollut rasvainen iho, että onko se enää sitä. Iho alkaa rypistymään ja ohentumaan vauhdilla ellei se saa tarvitsemaansa kosteutta. Liian kuivattavat tuotteet voivat myös aiheuttaa jopa atooppisen tyyppistä ihottumaa. Usein rasvainen iho punoittaa myös herkästi, mutta vanhemmiten tuo punoittelu voi johtua ihan ennenaikaisesta ohentumisesta ja kuivuudesta. Jos itselle on epäselvää mikä ihon tilanne oikein on kannattaa käydä kosmetologilla ja kasvohoidossa, jotta saa hyvät kotihoito-ohjeet. Jos on edelliset hoito-ohjeet saanut parikymmentävuotta sitten ne eivät takuulla pidä enää paikkaansa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti